За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 105

• 33 588
  • 770
  •   1
Отговори
# 75
Момичета, един бърз въпрос : Кинди ру или Литъл гъм? Посещавали ли сте ги , какво ви е мнението?

# 76
Момичета,

Малко странен въпрос имам..

Ще оставяме тази вечер малкият да спи при баба си. Ще излизаме с приятели.. малко животец , а -у... До тук добре..

Всеки път, в който го оставям, си чувствам все едно гадже ме е зарязало.. Една буца в корема, едно притеснение... Една мъка..

Искам да излезем с мъжа ми, малко да отпуснем и радвам се, че ще се понаглася малко, гримирам... ПИЙНА винце...Обаче защо всеки път се чувствам страшно гузна??  При вас така ли е или аз съм тотално куку??

Много искам да има още едно такова като мен сред вас! 😀😀❤️❤️❤️

# 77
Момичета, един бърз въпрос : Кинди ру или Литъл гъм? Посещавали ли сте ги , какво ви е мнението?
КиндиРу са насочени към познавателно  и двигателно  развитие ,Литъл гъм повече като двигателно.Интересувай се какви специалисти има в конкретния център, моя колежка е и ерготерапевт и работеше  в Киндиру,повече неврологично ориентирани са

# 78
Момичета,

Ще оставяме тази вечер малкият да спи при баба си. Ще излизаме с приятели.. малко животец , а -у... До тук добре..

Всеки път, в който го оставям, си чувствам все едно гадже ме е зарязало.. Една буца в корема, едно притеснение... Една мъка..

Искам да излезем с мъжа ми, малко да отпуснем и радвам се, че ще се понаглася малко, гримирам... ПИЙНА винце...Обаче защо всеки път се чувствам страшно гузна??  При вас така ли е или аз съм тотално куку??

Първо ли ти е? Grinning
Аз второто с удоволствие бих ги оставила за малко, но рядко има на кой, а като опитахме веднъж рева, та сме си залепени заедно. Първото можех да го оставя на всеки, много беше адаптивен. Та съвета ми е, ако детето позволява, не го мисли Wink

# 79
Момичета,

Първо ли ти е? Grinning
Аз второто с удоволствие бих ги оставила за малко, но рядко има на кой, а като опитахме веднъж рева, та сме си залепени заедно. Първото можех да го оставя на всеки, много беше адаптивен. Та съвета ми е, ако детето позволява, не го мисли Wink

Първо е!😀😀😀😀😀

Еми, наздраве!🥂

# 80
  • Пловдив
Здравейте! Търся съвет и евентуално да споделите при вашите дечица как беше, моето момче се научи да се обръща от гръб по корем и сега иска само по корем. Нулев интерес от стоене по гръб, като го сложа веднага се обръща, научи се от две седмици горе-долу, сега е на 5 месеца. Притеснението ми е че спи по корем, което ме ужасява, страх ме е да не се задуши и съответно при тази липса на интерес да стои по гръб, как ще се научи да се обръща от корем по гръб? При вашите дечица как беше, оставяхте ли ги да спят по корем, кога се обърнаха от корем по гръб. Ако има с какво бих го стимулирала, играейки си да се обърне от корем по гръб, въпреки че сега никак не му е интересно това движение.

# 81
От както се научи да се обръща по корем, седи предимно така. Също стана към 5тия месец, но чак сега на 7м започна да се опитва да спи по корем. Мен лично все още ме е страх да го оставям така (въпреки че след 30-40 мин вирва глава и застава на 4 крака, съответно и почва да реве че се е събудил. 🤪🤪)
Та, радвай се. Някои деца хич не обичат да седят по корем, а си е важно - за да заякнат мускулите. Следващата стъпка е да се протяга за играчки докато е по корем, после да надига дупе, да изпъва лактите и да пролази. Това са си важни етапи от развитието. А и то не си е работа 5м все по гръб да лежиш. Сега му е интересно така. Занимавай го повече през деня по корем, за да се измори да седи така и да си спи нормално.
За обръщането от корем по гръб ще се случи като почне да се изморява повече. Има и видеа в нета как да се стимулира детето, но според мен се случва естествено.

# 82
Ще се научи и от корем по гръб да се обръща, не се притеснявай, дай му време. Първото ми дете много обичаше да спи по корем, реши да спи отново по гръб някъде към годинката. Второто не обича по корем. Та индивидуалисти Simple Smile За първото и аз се притеснявах, винаги съм била с камерата на бебефона в мен, понякога съм го и зуумвала много отблизо да се уверя, че всичко е ок, че пък, ако вляза се събуждаше, много леко спеше. Постепенно и аз се успокоих и приех, че така иска да спи, той после пък реши, че не ще повече. Периоди Grinning

# 83
  • Пловдив
Благодаря много! Гледам да го изморявам, въртим се цял ден - от гръб по корем и после аз обратно го връщам, така може до безкрай. Оставям на пода с играчки около него, после на активната гимнастика, на леглото.  Шезлонг ползвам когато искам да свърша нещо, не повече от общо час на ден, а понякога и много по-малко. Явно сега иска по коремче, спи му се по този начин и докато както казвате не се измори, няма да престане. Надявам се и стоенето по коремче да му помогне и за развитието на другите умения. Аз съм от онези притеснени майки, все го мисля, от началото беше доста ревлив и ми беше трудно да се занимавам, та сега гледам повече да се заиграваме, за да може да развие всички умения.

Последна редакция: сб, 22 окт 2022, 12:25 от alice_ in_ wonderland1

# 84
Благодаря много! Гледам да го изморявам, въртим се цял ден - от гръб по корем и после аз обратно го връщам, така може до безкрай. Оставям на пода с играчки около него, после на активната гимнастика, на леглото.  Шезлонг ползвам когато искам да свърша нещо, не повече от общо час на ден, а понякога и много по-малко. Явно сега иска по коремче, спи му се по този начин и докато както казвате не се измори, няма да престане. Надявам се и стоенето по коремче да му помогне и за развитието на другите умения. Аз съм от онези притеснени майки, все го мисля, от началото беше доста ревлив и ми беше трудно да се занимавам, та сега гледам повече да се заиграваме, за да може да развие всички умения.

Да стои по корем е много голям плюс. Ако не може да спите през нощта и може да инвестирате в такова нещо си вземете монитор за дишане. Има различни, за под матрака, на крачето, тук четох от една потребителка, че и за памперс може да се закачи. Не знам колко струват в България, тук в зависимост от модела са от 100 до 350 е нови. Най-евтините са просто стари модели, също добри.
Baby sense е моя, не съм го използвала ежедневно, но ми свърши работа в критични моменти.

# 85
  • Пловдив
Да, това е добра идея, защото колкото и да е остава притеснението, че може да се задуши. Иначе е много интересен - днес на следобедната дрямка заспа по корем, събуди се вирна главата и започна да се оглежда, готов за екшън! Дори в активната гимнастика само иска да се преобърне по коремче, никакви висящи играчки не го вълнуват.

# 86
Ако спи на твърд матрак и няма възглавници, обиколници и подобни, не мисля, че има от какво да се притеснявате. Щом може да се върти, може да си завърти и главата, спокойно 🙂 И аз съм от тези, дето се притесняват, но за това няма кой знае какво да се направи, освен да го наблюдавате и обръщате цяла нощ и да го събуждате... Моят син вече е на две и още това му е любимата поза, както и на мен 😀

# 87
  • Пловдив
Ако спи на твърд матрак и няма възглавници, обиколници и подобни, не мисля, че има от какво да се притеснявате. Щом може да се върти, може да си завърти и главата, спокойно 🙂 И аз съм от тези, дето се притесняват, но за това няма кой знае какво да се направи, освен да го наблюдавате и обръщате цяла нощ и да го събуждате... Моят син вече е на две и още това му е любимата поза, както и на мен 😀
Имаме обиколници, защото си удря главата в решетките, но матракът е твърд, спи с чувалче, не ползвам завивка. Определено му е любима позата, спи по-добре по корем. Ще видя какво ще измисля за обиколниците, те са от тези твърдите.  Благодаря много!

# 88
Здравите момичета .незам дали това местото но много см притеснена. Имам Бебеце на 4 месеца е преди 1 седмица имаше болка в ушенцето сложих му капки и отнина болката на следващият ден забелязах .че зад ухото имаше топче и много се оплаших .заведох го при личният лекар и той ми исписа капки за пиене за 14 дни но не отмина. топчето стана на буца .и тогава тргваме отново по болници. В София. В болница инсулт. казват че линвен възел. Трябва да се издрпа или с атибиотици и ме пращтат в пирогов. Там правият иследваня. И казвач че сичко е нарет. На следващтият ден правият операция .дори не ми обениха не ми казаха в деният на посване в болицата  че нужно това.  И така направиха операция. Питах как кво се случва те ми казват сичко е на рет на 4 ден идва професора и ми казва че това е рак на лифнте взели .и било е злокячетвен рак. Но те не са сигорни дали има расики и ме пращтат в друга клиника. Там професора ми казва дететови много е настинало отидете при личнят лекар и ми донесете пробите да се иследат и принас. Отиваме с малкият при личната лекарка малкият е развил двоина брохова пимоня. Молия ви да виярам ли че дето ми е болно от това вече нямам сили много сме зле молия за помощт и съвети благодаря ви.

# 89
Камелия, от Пирогов явно са взели материал за хистология и е излязло нещо злокачествено. Какво ви пише на епикризата? Къде ви препратиха и кой професор казва, че детето е настинало?

На ваше място бих си взела блокчетата с материала от хистологията и бих ги занеа за второ, трето и пр. мнение. Също запишете час при детски онкохематолог - има в супердок, нямам лични препоръки.

Съжалявам, че не това е отговорът, който искате да прочетете, но от Пирогов едва ли хвърлят диагнози ей така и тежест има хистологията, а не хвърлени думи на вятъра от някого, бил той и професор. Не губете време и не се паникьосвайте, повечето лимфоми на тая възраст имат добра прогноза при навременно лечение.

Последна редакция: нд, 23 окт 2022, 18:27 от Макарон

Общи условия

Активация на акаунт