За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 105

• 33 681
  • 770
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, тези от вас, които ползват сушилня - сушите ли отделно дрехите на бебето от останалите и каква програма ползвате? Мен ме озадачи фактът, че на огромен процент от бебешките дрехи, а и дрехите за възрастни има знак на етикетите, че не стават за сушене в сушилня...Понеже сега ще поръчвам дрехи за бебето от H&M, имате ли наблюдения дали се свиват или захабяват при сушене в сушилня?

# 136
Всички бебешки дрехи пера и суша отделно. Абсолютно всички минават през сушилнята, някои се свиват, други не. Не гледам етикети. На първите няколко дрешки пишеше да се перат до 30°, но си ги пера на 40 или 60.

# 137
То и аз доскоро не гледах етикети, но като се загледаш на повечето пише да се перат до 30 градуса и не знам на такива градуси какво може да се изпере изобщо. А дрехи от полиестер и други изкуствени материи слагате ли в сушилня?

# 138
  • до най-прекрасния мъж
Всичко бебешко пера заедно в една пералня. И якета, и ромпъри, и хавлийки, без да ги разделям по вид. Суша на програма за памук, нямам нищо повредено до момента. Имаме дрешки на Джордж, Н&М, Лупилу, Кънибу и други марки. Памукът си се свива по принцип. Сега е близо 10 кг, 75 см и почти 11 м. Купувам дрешки 86 или 86-92, за да имат мегдан да се свият. На Н&М доскоро носеше пижамки 74, но й бяха къси.

Последна редакция: ср, 26 окт 2022, 15:22 от blue.angel

# 139
Бебешките дрехи пера и суша отделно от нашите. Ползвам програма за сушене за смесени тъкани, за директно прибиране в гардероб.
Вече 9 години ползвам сушилня, единици са някакви дрехи, които да се се захабили. На НМ масата дрехи са предназначени за сушилня, на Лидъл също. Общо взето единствено дрешките на БГ производители имат голяма свиваемост и не са подходящи за сушилня, затова през годините спрях да купувам. Наскоро взех дрешки от Синсей, които са доста евтини, въпреки че на етикета е маркирано да не се ползва сушилня, не са мръднали. Пепко дрехи също суша, след някой друг месец избледняват апликациите, но честно казано за градина и игра, това няма никакво значение.

# 140
Има огромно значение и самата сушилня каква е. Хубав уред, не уврежда дрехите или поне поразиите са минимални.

# 141
Бебешките ги пера и суша отделно, те си правят каъо количество така илк иначе цяла пералня. Сушилнята ми е шир потреба - Канди. Дрехите са от батко й, демек второ носене, нищо им няма. Повечето са от Лидл и H&M, имам и някои български. Зарината съм от дрехи и не ми дреме дали нещо ще се съсипе, но факт, че досега не е имало такова. Свиване и да има е минимално. Плюс че ползвам многократни пелени и пак нямам дреха, която така да се е свила, че да не мога да си закопчая бодито над пелената.

# 142
Пера и суша дрехите на бебка отделно от нашите, но след това не ги деля или оглеждам етикети вече. Всичко заедно накуп- дрешки, чорапки, хавлия, чаршафчета и одеялца, никаква дискриминация не правя. Досега само едно боди пострада в сушилнята, но то се бе омотало в чувалче за спане с велкро отгоре. Не съм забелязала нешо да се е свило досега. Имаме няколко домашно плетени жилетки и елече, но тях ги оставям върху машината и до следващата сутрин са си сухи

# 143
Здравейте, тъкмо ни изписаха от болницата и тази нощ забелязах, че бебето като спи леко се завърта надясно като си повдига едното рамо леко настрани и така спи. Това нормално ли е, досега спеше по гръб и само главата си въртеше?

# 144
  • София
Добър ден!
Ходим на 3 пореден контролен преглед бебето ми, което е на почти 1г не над дава а напротив сваля кг!
Педиатърката ни прати на детски ендокринолог, той обаче не попита дали е  правен рентген /ехография на разибедрените стави или на бъбреците, което било задължително за бебета на 6м и сега трябва да звъня на Педиатърката да я попитам-но проблема ми е че незнам  точно за какво да я попитам-,, Пращала ли сте ни на......?
Може да прозвучи смешно, но не са ми едно и две неща на главата, не съм и единствената!

Последна редакция: чт, 27 окт 2022, 17:26 от Станислава5642

# 145
Тоест не знаете дали сте ходили на ортопед и на нефролог преди 6 месеца? Щом не помните, звъннете и я питайте точно това.

# 146
  • София
Тоест не знаете дали сте ходили на ортопед и на нефролог преди 6 месеца? Щом не помните, звъннете и я питайте точно това.
Но за бъбреците!

# 147
За бъбреците се ходи на нефролог. Нефрологът прави преглед с ехограф. След като не помните, значи не сте ходили.

# 148
Но за бъбреците!

Да, за бъбреците се ходи на нефролог, за тазобедрените стави на ортопед.

# 149
Станислава, ако имате ПИК от НАП, може да проверите на сайта на здравната каса какви прегледи сте правили. Но са само по НЗОК (с направление). Вие като родител влизате с Вашите данни (може и таткото), после ви позволява да напишете ЕНГ-то на детето и имате достъп до досието.
Скрит текст:

.

.

.

После история на прегледите

Общи условия

Активация на акаунт