За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 105

• 33 813
  • 770
  •   1
Отговори
# 165
С ръка и го слагам докато е топло. После с лъжичката донамачквам. Случвало се е да пасирам.
Пробва ли различни температури на храната, друга лъжичка? Моя ги яде една идея по топли.

# 166
Виж това не съм се сетила, ще пробвам да топля заедно със сиренето, досега просто го слагах на вече стоплено, та не пречи да опитам.

# 167
  • до най-прекрасния мъж
И моята предпочита пюретата и закуската да са много топли. Отваря огромна уста и яде с кеф. И с млякото е така. Ако е по-хладно, не го иска. Аз по принцип го троша на едро, но тя яде без проблем парчета. С гърба на лъжичката или с виличка става на много ситно. Аз за закуска приготвям сиренето и маслото и отгоре сипвам врялата закуска (кус-кус, макарони, качамак, вода за попарата). Захлупвам с капака на купичката за няколко минути да се стопи маслото, разбърквам и давам. На по-едри парчета я научих да яде с малки залчета коричка. Първо чисти, после със сиренце. Аз така въведох и сиренето. Давай също бисквитка - първо отчупени парченца, за да контролираш размера, а после и цяла в ръка да си я гризе. Така ще свикне и няма да има проблем с парченцата. Ако яде само гладко пасирана храна, това е проблемът.

# 168
Нашите с на Алмонд са още малки за парчета (или поне така мисля). На 7м са.
Моят има 2 зъба и го гледам че премлясква, мъчи се дъвче. Не със зъбите де - с венците.

# 169
А не правя представления Simple Smile Захранвам по ЗВБ. Банан давам с леко обелена кора да държи в едната ръка. Извара с намачкан банан в купичка с лепящо дъно и две лъжици - едната я държи тя, другата аз. Помагам, ако не успее да си уцели устата Joy
Мазалото е голямо, но детето яде и съм доволна. Хапва и с лъжичката, гризка/смуче и банана. После я преобличам и готово.

# 170
Ами само мога да кажа да се радвате, че отварят уста и ядат сами или не. Моята не отваря уста, предполагам трудно се разбира от някой, който няма злоядо дете, и моето първото омиташе каквото му дам аз или сам, ама сега тц Grinning Та не е проблема в пасираното, каквото и да й дам, ако не си отвори устата няма да го яде, ни сама, ни с мен Grinning

# 171
Трябва търпение. Първите няколко хранения и моята госпожица не си отваряше устата. Имало е моменти по цял ден да не яде. Нито аз да ѝ давам, нито сама. Но като започна да си играе с храната, да маже и да цапа, започна и да я опитва и взе че ѝ хареса Joy
Все още има моменти, в които отказва храна и кара по цял ден само на кърма.

# 172
Трябва търпение. Първите няколко хранения и моята госпожица не си отваряше устата. Имало е моменти по цял ден да не яде. Нито аз да ѝ давам, нито сама. Но като започна да си играе с храната, да маже и да цапа, започна и да я опитва и взе че ѝ хареса Joy
Все още има моменти, в които отказва храна и кара по цял ден само на кърма.
Съгласен. Подпис... .
Само "лошите неща" се случват "бързо".
За "хубавите" трябва и време, и мъка.

# 173
  • до най-прекрасния мъж
Не са малки за парчета. Точно между 7 и 8 месеца започнах да й давам корички да дъвче. Разбира се, чупех мънички парченца. Давах й също от моята храна парченца лук, морков, чушка. Първоначално леко ги смачквах, после й ги давах цели. Първите няколко пъти не разбираше какво й давам и плюеше. Но после свикна и само да доближиш ръка към лицето й, веднага отваря уста. Научих я да яде и от вилица забодени парченца сварени зеленчуци, ориз и т.н. Малките са много схватливи, учат се бързо. Преди да й предложа парченца, давах намачкани с вилица домашни пюрета. Попара, макарони, кус-кус яде без проблем. Никога не съм ги пасирала. Давайте и наблюдавайте.

# 174
Аз от самото начало на захранването давам парчета и детето много бързо схвана какво трябва да прави. Венците са наистина много силни. Не следя нито таблици, нито грамажи, нито график. Оставила съм бебето да води парада, а майка му да чисти. Кръвни изследвания в осми месец показаха чудесни резултати.

# 175
  • Пловдив
Аз давах домашни пюрета, но нашата отваряше устата и си хапваше винаги с желание, та не се е налагало да бъда много креативна в това отношение.

Вече в някакъв момент към 7- месечна и давах домашни бисквити ( бебешки без глутен, белтък  и мляко, вече не помня какво съм смесвала… май банан, вода, брашно и жълтък) и тя си ги дъвчеше с венците.

# 176
Здравейте.Моля някой, ако има опит да ми препоръча офталмолог преглеждащ деца на една годинка.Имам някакво съмнение, че бебето на моменти изглежда кривогледо .Преди време тук получих препоръка за детски ортопед и останах много доволна, затова пак се връщам да попитам🙂Ще си платим прегледа, така че не е нужно да работи с направление.Личната на бебето е под всякаква критика и нямам намерение да се занимавам с нея .За жалост не сме от София и положението е критично със специалистите при нас ...

# 177
Здравейте.Моля някой, ако има опит да ми препоръча офталмолог преглеждащ деца на една годинка.Имам някакво съмнение, че бебето на моменти изглежда кривогледо .Преди време тук получих препоръка за детски ортопед и останах много доволна, затова пак се връщам да попитам🙂Ще си платим прегледа, така че не е нужно да работи с направление.Личната на бебето е под всякаква критика и нямам намерение да се занимавам с нея .За жалост не сме от София и положението е критично със специалистите при нас ...
Токуда, Д-р Лиляна Димитрова.

# 178
Доц. Чернодринска във Визус.

# 179
Здравейте, бебето ми е на два месеца и забелязвам, че предпочита да си държи главичката наляво. Спонтанно и без признаци на болка може сама да я завърти и надясно, но все пак в повечето време й е наляво докато спи, докато я държим изправена и дори докато е сложена по коремче. Има ли повод за притеснение или консултация с невролог? (Предстои ни консултация с ортопед и педиатър идната седмица,  предполагам те също могат да дадат насоки.)

Общи условия

Активация на акаунт