За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 105

• 33 828
  • 770
  •   2
Отговори
# 360
Здравейте, бебето ми е на 40 дни. Днес със количката при слизане от стъпало, слезе по-рязко и главата и отскочи беше на една страна. Супер много се притеснявам да не и направих нещо. Моля кажете ми има ли повод да се притеснявам и да търся личната.

# 361
Не се притеснявайте! Няма повод. По- устойчиви са, отколкото изглеждат 🙂

# 362
  • до най-прекрасния мъж
Успокойте се, едва ли нещо ще му стане на бебето. Наблюдавайте го за сънливост и повръщане за всеки случай. Но не мисля, че има нещо притеснително. Щом не е паднало от високо, няма проблем.  Главите са им гумени.

# 363
Здравейте, мами! С бебе на 9 дни (на кърма) съм и все още изпражненията са зеленикави. Трябва ли да се притеснявам?

# 364
здравей, и при нас беше така сигурно 2 седмици - не се притеснявайте, ще се промени
Здравейте, мами! С бебе на 9 дни (на кърма) съм и все още изпражненията са зеленикави. Трябва ли да се притеснявам?

# 365
Здравейте, колко време давахте глюкоза за по-бързо минаваме на жълтеницата? И всъщност колко време продължи? Ние сме на 41 дни и още я виждам, че е жълта, а много се дави от глюкозата и не искам да и я давам вече.

# 366
Здравейте, колко време давахте глюкоза за по-бързо минаваме на жълтеницата? И всъщност колко време продължи? Ние сме на 41 дни и още я виждам, че е жълта, а много се дави от глюкозата и не искам да и я давам вече.
До около втория месец продължи жълтеницата на малкото ми дете. Не съм давала глюкоза, това е остаряла практика, която някои лекари още практикуват.

# 367
Ако не намалее до 7-ят ден след раждането препоръката е да се върнете в родилния дом и там безкръвно с едно апаратче - билирубинметър се казва измерват нивото на билирубин на бебето (жълтеницата) и при стойности над нормата се прави фототерапия. Не се практикува лечение с Глюкоза! Ако смятате, че наистина е жълтеница отидете колкото можете по бързо да му измерят билирубина.

# 368
50 дни имаше жълтеница сина ми, докато се изчисти изцяло. Не съм давала глюкоза, кърмих често.

# 369
50 дни имаше жълтеница сина ми, докато се изчисти изцяло. Не съм давала глюкоза, кърмих често.
Достатъчната храна помага! Виждала съм бебета, които заради жълтеницата не успяват да се хранят достатъчно (когато се кърмят не винаги е ясно колко мляко са изяли) а във същото време резултата от билирубинметъра е в норма, тогава препоръката е да са добре нахранени.

# 370
Има ли такива от вас, преминали през Клебсиела още от бебенца. Какви бяха симптомите при вас и трудно ли преборихте тази бактерия?

# 371
Здравейте, мами ние сме на 3 м. и 25 дни, та въпроса ми е, защо когато започнем да се храним започва едно повдигане на коремчето нагоре, плач и отказване да се храни, повдигам я да се оригне или да се успокой и пак давам шишинцето, но продължава отново и трудо си доизяжда млякото според вас на какво се дължи?

# 372
На кърма ли е бебето с жълтеница?

Не се дава глюкоза
Аз кърмих често, дори и да спинка бебето пак се храни на часове, това помага много

# 373
Точно обратното се прави- спира се кърменето само за ден.
И жълтеницата изчезва. Ако е от кърма. А не от друго, разбира се.

# 374
Здравейте. Къде ходите в неделя за лабораторни изследвания и преглед на бебе? За София.

Общи условия

Активация на акаунт