За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 105

• 32 939
  • 770
  •   1
Отговори
# 465
Подходящо ли е запалването на ароматна свещ в помещение /хол/ където има бебе под 6м възраст?

# 466
Здравейте! Нормално ли е изхождането на кърмено бебе на 18 дни да е слузесто?
Подходящо ли е запалването на ароматна свещ в помещение /хол/ където има бебе под 6м възраст?
Не мисля. Ароматните свещи са вредни и за възрастните, а за бебе още повече.

# 467
Здравейте. Бихте ли казали в коя лаборатория взимат носен секрет. В Токуда ми казаха, че този секрет се взима от лекар УНГ и аз трябва да им го занеса. А има ли лаборатории където го взимат направо служители на лабораторията?

# 468
Аз пусках и в Рамус, и в Цибалаб.

# 469
Благодаря за отговор. Това само в централните ли лаборатории или във всяка една се взимат от лаборанти?

Аз пусках и в Рамус, и в Цибалаб.

# 470
Аз посетих кварталните. Единият път с дете на 3г., другият с бебе на 5м. Просто бъркат със стерилен тампон на клечка в носа. По съвет на Birdie почистих зоната над горната устна и ноздрите със спирт преди манипулацията, за да не се замърси пробата. И двата пъти беше успешно.

# 471
Във всяка друга лаборатория взимат. Това за Токуда го знам и е тяхна измишльотина, за да кажат че не правят това изследване или за да одрусат едни пари от вас за УНГ, ама едва ли някой се е хванал на това. На мен също преди няколко месеца ми отказаха за баткото, доста ме ядосаха, защото времето и организацията сутрин са ни сложни. Както и да е, в Цибалаб го пуснахме.

# 472
Много благодаря!

Във всяка друга лаборатория взимат. Това за Токуда го знам и е тяхна измишльотина, за да кажат че не правят това изследване или за да одрусат едни пари от вас за УНГ, ама едва ли някой се е хванал на това. На мен също преди няколко месеца ми отказаха за баткото, доста ме ядосаха, защото времето и организацията сутрин са ни сложни. Както и да е, в Цибалаб го пуснахме.

# 473
Колко ореха на ден може да яде дете на 2г ( нали имат йод)?
Също лешници, фастъци,тиквени семки имат ли някакви ограничения? Много ги обича,но не знам по колко е редно да яде

# 474
  • Пловдив
Не мисля, че има ограничение за това колко ядки да се ядат.

Обръщам внимание , че ядките се водят с изключително висок риск от задавяне и не се препоръчват за консумиране до 5 г възраст. Под форма на тахани няма проблем разбира се.

# 475
  • София
Как се проверяват резултатите в Loralab?

# 476
Не мисля, че има ограничение за това колко ядки да се ядат.

Обръщам внимание , че ядките се водят с изключително висок риск от задавяне и не се препоръчват за консумиране до 5 г възраст. Под форма на тахани няма проблем разбира се.
Ако е под формата на тахан, от каква възраст може да се дават? Примерно орехов тахан може ли да се дава на дете на 1г.3 м. или е рано още?

# 477
и аз да попитам откога могат да се дават мандарини и  портокали

# 478
За цитрусовите плодове знам, че са след годинката. Аз дадох на сина ми на около 16 месеца. Ядки още не съм дала - на1г.5м. е. Мисля да пробвам с орехи, смлени на прах и после с някой тахан (лешников може би).

# 479
Аз орехи и ядки давам отдавна, от 1,6г, просто ми казаха, че имат йод и трябва да се внимава. Но никъде не откривам колко може да давам....
Цитруси яде от 11м. възраст.

Общи условия

Активация на акаунт