За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 105

• 32 938
  • 770
  •   1
Отговори
# 480
Аз съм съгласна с проучванията за ранното въвеждане на алергени и предлагам и ядкови тахани (давала съм бадем, лешник, орех), и цитруси (лимон, портокал) от доста по-рано от годинката.

# 481
Цитруси въведох при баткото преди да е записан на кухня, значи е било към 11 м някъде. Сега с малката пак така ще е може би.

# 482
  • Пловдив
Не мисля, че има ограничение за това колко ядки да се ядат.

Обръщам внимание , че ядките се водят с изключително висок риск от задавяне и не се препоръчват за консумиране до 5 г възраст. Под форма на тахани няма проблем разбира се.
Ако е под формата на тахан, от каква възраст може да се дават? Примерно орехов тахан може ли да се дава на дете на 1г.3 м. или е рано още?

Аз слагах бадемов тахан към закуската откакто стана точно към тази възраст и не е имало проблем, поне при нас.

Относно цитрусите не е толкова, че са алерген, колкото, че киселинността им може да раздразни стомаха на по- малко дете. Това е презумпцията.

# 483
Здравейте, извинявам се, ако въпросът и молбата ми не са за тук, но не знам къде да пиша. Дали някоя мама от София ще ходи при Фурлакис тези дни или най-късно другата седмица? Много ми е важно, дано има отзовали се. Благодаря!
(Вчера ходихме на преглед и той ми препоръча възглавничка против сплескване на главичката, но нямах достатъчно пари в брой да я взема на момента, а в сайта има проблем и не мога да поръчам. Ако някоя мама ходи тези дни, ще ида и аз, само да ми я вземе от него.)

# 484
Здравейте, извинявам се, ако въпросът и молбата ми не са за тук, но не знам къде да пиша. Дали някоя мама от София ще ходи при Фурлакис тези дни или най-късно другата седмица? Много ми е важно, дано има отзовали се. Благодаря!
(Вчера ходихме на преглед и той ми препоръча възглавничка против сплескване на главичката, но нямах достатъчно пари в брой да я взема на момента, а в сайта има проблем и не мога да поръчам. Ако някоя мама ходи тези дни, ще ида и аз, само да ми я вземе от него.)
Здравейте,
Аз също първия път не успях да поръчам през сайта и писах на emaila им (anatomica.bg@gmail.com) кой размер възглавничка искам. Написах данните за получаване и ми я изпратиха.
Нямаше проблем и стана бързо.

# 485
Ако върши работа, ние имаме час за 19.12. при д-р Фурлакис. Иначе може да опитате да се свържете и по имейл с него, не мисля, че ще откаже да отидете по всяко време.

# 486
А има ли някой пациент, на който Фурлакис да НЕ Е препоръчал въпросната възглавница? Много бих се замислила преди да я взема освен ако наистина няма проблем, за който  трябва да се работи.

# 487
На моето бебе не я препоръча. Но аз например и двете си деца от първите дни почти ексклузивно ги нося в слинг, а и главите им бяха учудващо незасегнати от естественото раждане, без никакви деформации. Второто особено не ще и да помирише хоризонтална повърхност.

# 488
Благодаря ви, една мама се отзова, в петък имат час.
Малкият спи само надясно и главичката е започнала да се деформира, затова я препоръча. Иначе, предположих, че я предписва на почти всички.
При нас прегледът продължи точно 15 минути, в които така развъртя бебо като футболна топка, че вечерта до полунощ не можахме да го успокоим, голям рев. После обаче направи 8 часа пауза между храненията, спа като новородено, само майка му не мигна цяла нощ...

# 489
  • до най-прекрасния мъж
Имаме такава възглавничка, даде ми я приятелка. Ами какво да ви кажа, бебето изобщо не успя да се задържи отгоре и я махнах на втория ден. Въртях й главата на всяко слагане да спи, защото и нейната беше леко сплескана. Като започна да се върти през нощта и да спи на всички страни, главата се оправи от самосебе си.

# 490
Здравейте момичета,
Днес докато сменях памперса на бебето, то започна да пишка и малко му попадна в окото. Докато го видя и струйката попадна там. Опитах да го изплакна с вода. Дали ще се инфектира? Някой имал ли е подобен случай?

# 491
Здравейте момичета,
Днес докато сменях памперса на бебето, то започна да пишка и малко му попадна в окото. Докато го видя и струйката попадна там. Опитах да го изплакна с вода. Дали ще се инфектира? Някой имал ли е подобен случай?

Аз имах. Нищо му няма, спокойно! Иначе...знам, как си се притеснила,ужасно е. Изплакни просто и наблюдавай.

# 492
  • Пловдив
Ние ходихме при Фурлакис малката като беше на 4 месеца и изобщо не е препоръчвал нищо, никакви възглавници, никакви продукти. Така че не е на всеки, а по преценка.

# 493
Може ли линк коя точно възглавница обсъждате? Че в интернет са няколко.
Моето бебе също има предпочитана страна за спане, даже бях писала тук с притеснение за тортиколис. С много стимулиране през деня смятам, че проблем с мускулатурата няма. Нощем също сама сменя страната, но дали са 50/50 лява/дясна, не мога да кажа и се опасявам да не се сплеска

# 494
Здравейте момичета,

Аз имах. Нищо му няма, спокойно! Иначе...знам, как си се притеснила,ужасно е. Изплакни просто и наблюдавай.

Случвало се е, да.. Animal Hear No Evil Нищо му няма. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт