За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 105

• 32 922
  • 770
  •   1
Отговори
# 525
  • до най-прекрасния мъж
Peg Perego Prima Papa Follow Me, ползваме го от 4-месечна възраст на детето. Дуракоустойчиво е, чисти се лесно, удобно е. Имаме и Икейското, нищо общо нито като комфорт на детето, нито като стабилност на стола. Икейското е при баба й, така че ни върши работа, но за ежедневно ползване по няколко пъти на ден, не бих си го причинила. Не ми допада също, че коланите са само през кръста.

# 526
Peg Perego Prima Papa Follow Me, ползваме го от 4-месечна възраст на детето. Дуракоустойчиво е, чисти се лесно, удобно е. Имаме и Икейското, нищо общо нито като комфорт на детето, нито като стабилност на стола. Икейското е при баба й, така че ни върши работа, но за ежедневно ползване по няколко пъти на ден, не бих си го причинила. Не ми допада също, че коланите са само през кръста.
Аз точно на това се бяха спряла 😅…..(peg perego)

# 527
Бих съобразила столчето с метода на захранване. Ако сте се спряли на захранване с пюрета - Пег Перегото ще ви свърши супер работа (предполагам, понеже много го хвалят). Ако сте избрали ЗВБ, може и да ви дойде до гуша от чистене, понеже има много чупки и гънки.

# 528
Този чай става ли за новородено (под 1 месец)? Никъде на опаковката не пише.

# 529
Да, става за новородено, и аз го бях взела, но дадох само два пъти, защото не забелязах да има ефект за коликите на бебчо.

Този чай става ли за новородено (под 1 месец)? Никъде на опаковката не пише.

# 530
Нашето столче е Stokke Tripp Trapp. Изключително добро попадение! Много стабилно и комфортно за бебето, независимо от вида захранване. Реално столчето "расте" с детето, а и има опора за краката, което е много важно. Детето седи удобно, не се изсипва, когато още не се е научило да седи съвсем стабилно.
Коланите са с 5-точково закопчаване, което поне при нас е много важно, защото малкият все се мъчи да се измъкне.
Бяхме взели и приставката за новородено и така детето беше с нас на масата или можехме да го оставим обезопасено, докато трябва нещо да се свърши, а то си гледаше от високо и беше доволно, че е покрай нас.
Сега когато малкият проходи, често се хваща за столчето и се изправя - нямам никакви притеснения, защото е непоклатимо.
Единствен кусур му е таблата, която отдолу е с някакви глупави улеи и при миене доста мокря, но на фона на предимствата е бял кахър Simple Smile  Самото столче се чисти супер лесно, защото е доста изчистено като модел - мия само таблата, другото забърсвам и няма проблем.

Икейското столче е супер хвалено, но на мен изобщо не ми харесва - ползвахме го около три седмици наскоро, че не си бяхме вкъщи. Нестабилно, без опора за краката (може да се сложи приставка), с някакви разперени крака, в които само се спъвахме, пързаля се (нашето диване се избутваше от масата и все имах чувството, че ще се обърне)... А, да, и както споменаха по-горе, коланите са само през кръста, което си е нищо за по-настойчиви опити да се измъкне човек Grinning Нашият момък непрестанно си изваждаше краката.
Да, цената му е много добра, но иначе изобщо не останах доволна.

Последна редакция: пн, 12 дек 2022, 20:45 от Елмайра

# 531
Аз съм ползвала Cangaroo, икейското и Лорели май беше, като нито едно не ме удовлетворява напълно, но каквото имам, с това карам. Икейското и аз не разбирам защо е толкова харесвано.

# 532
Икейското е 30 лв, затова е хвалено. Може да се ползва само и единствено да се храни седящо самостоятелно дете, под надзор. Леко е и не заема място. Ако е нужно за тази цел, 30 лв са нищо, чисти се лесно и бързо. 🤷‍♀️

# 533
+ 1 за peg perego prima pappa. Доволна съм. Едно отрицателно нещо не мога да кажа за него.

# 534
Нашето е на Кика боо.
 Kikka Boo - Стол за хранене Maple Blue
Доволна съм. Измислено е добре, удобно на бебето и на майката.

# 535
  • гр.Пловдив

Нашето е също Пег Перего,още не съм започнала активното захранване,надявам се да се хареса и ползва ,не да стои като паметник

# 536
С икейското сме. Сега бебето е в него, а до последно се ползваше от баткото на 3 1/2 г. без табла, на масата. Не ми натоварва визуално интериора, мие се лесно, удобно е. Колана никога не съм слагала, изобщо не знам защо стол за хранене има колани. Имахме едно подарено на Чиполино, което след второто миене в банята изчезна скоропостижно от вкъщи.

# 537
Може би защото е високо и децата се изправят на стола? Само идея давам 😆

# 538
Здравейте, по време на бременността имах постоянно бактерии и в урината и във влагалището. Сега след като родих имам от време на време парене и днес след полов контакт предната вечер, забелязах жълто зелено течение,което най-вероятно означава, че не съм успяла да я излекувам по време на бременността. Повече ме притеснява, че бебето(2м) също има бактерия, която веднъж лекувахме, но продължава да излиза, че има и сега отново ще и се назначи лечение.
Та въпроса ми е възможно ли е да и я предавам аз отново и отново, кърмейки я или по друг начин? Или по скоро се е заразила по време на бременността и сега не се е излекувала от първия път. Чист резултат не сме имали въобще, нито след първото лечение . Става въпрос за Клебсиела пневмония.
Като цяло по какъв начин може да се зарази човек от тази бактерия?

# 539
Може би защото е високо и децата се изправят на стола? Само идея давам 😆
Там се яде. Дали някой храни в устата детето, или то се храни само, все пак има човек до него, за който се предполага, че има ръце да го хване. Ама идея само, де.

Общи условия

Активация на акаунт