За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 105

• 32 886
  • 770
  •   1
Отговори
# 600
Грипът е тежък и не се лекува с антибиотик, а с Тамифлу. Доказано ли е, че е грип с тест? Детето ми е карало грип и да, около седмица ще е много отпаднало с висока температура. Попитайте защо не изписват Тамифлу, а антибиотик? Ще се оправи детето, няма страшно. Бързо оздравяване и на вас.
За сега е на Вит Ц,Осцилокцинум и панадол. Ще попитам и за Тамифлу,благодаря

# 601
Здравейте, днес бяхме за 2те дози ваксина във втори месец. Преди малко бебето започна да плаче истерично поне за 30 + минути. Беше пълен ад! Сега заспа в ръцете ми, но се притесних много. При някое друго бебе имало ли е такъв ефект?

# 602
И ние сме с грип… Докато го изследваме и излязат резултатите минаха три дни… Вече няма температура, има сополки, които го карат да кашля и не знам, дали има някакъв смисъл от Тамифлу..

# 603
И ние сме с грип… Докато го изследваме и излязат резултатите минаха три дни… Вече няма температура, има сополки, които го карат да кашля и не знам, дали има някакъв смисъл от Тамифлу..
Колко е голямо вашето детенце и какво давахте за температурата?
Моята беба уж вече няма темп,но все пак не се чувства хич добре😣 Чудя се колко ли време ще продължи това чудо …

# 604
Колко е голямо вашето детенце и какво давахте за температурата?
Моята беба уж вече няма темп,но все пак не се чувства хич добре😣 Чудя се колко ли време ще продължи това чудо …

Храни ли се? Ако е ограничило млякото и от температурата, може да се е дехидратирало бебенцето.

# 605
Грипът е тежък и не се лекува с антибиотик, а с Тамифлу. Доказано ли е, че е грип с тест? Детето ми е карало грип и да, около седмица ще е много отпаднало с висока температура. Попитайте защо не изписват Тамифлу, а антибиотик? Ще се оправи детето, няма страшно. Бързо оздравяване и на вас.
За сега е на Вит Ц,Осцилокцинум и панадол. Ще попитам и за Тамифлу,благодаря
Моето на 2 месеца беше с Ковид… давах същите лекарства като вас, но вдигаше висока температура и тъй като бяха почивни дни го заведохме в спешен център, та там разбрахме, че е с Ковид.. изписаха му антибиотик и някакви други неща, но аз и баща му преценихме, че предпочитаме да изчакаме още 1 ден как ще е с темп. и да не го отравяме… това е наше мнение де, темп. продължи 2 дни точно,
подържахме я с едни свещички, защото панадола почти не сваляше, не помня името. Иначе беше доста немощен, за щастие нямаше проблем с апетита, водата давахме малко насилствено, но важно е че мина!
Ще се оправи бебчето ви! Бързо оздравяване!

# 606
Храни се за сега,снощи обаче след като и се даде сироп повърна млякото. След,което на ново яде. Майка ми казва ,че се храни добре.Аз ,за съжаление не мога да отида до бебчето ,защото също съм болна..
Притеснява ме ,че доста плаче и неще лекарствата ,но сиг е нормално за толкова малко бебе.

# 607
След като и двете сте болни, няма защо да се делите. Вашата липса също е стрес за бебето. Ако повръща сиропите, при температура слагайте свещички. Ефералган са с парацетамол, а Панактив бейби с Ибопруфен. Дозировка според килограмите на бебето.

# 608
Подкрепям Радева! Стойте при бебчето ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Няма какво ново и повече да му  предадете.
Да има минимален интервал от нурофен / ибупрофен и панадол поне 4 часа - ако не смъква температурата.

# 609
  • до най-прекрасния мъж
Ние изкарахме Ковид, когато дъщеря ми беше точно на 8 м. И аз се изолирах, още като вдигнах Т, даже й събрах багажа и я пратих с баща й при баба й, но въпреки всичко тя вдигна Т на следващата вечер, баща й на по-следващата, а баба й три дни след мен. Съответно те с баща й се прибраха веднага. Няма никакъв смисъл да сте отделно. При нас баща й я гледа 2 вечери, защото аз бях много зле и не бях адекватна нито да я следя за Т, нито да я вдигна от кошарата, но после си я поех аз. Тя вдигаше до 39.2 и точно за 2 дни се оправи само с Панадол и Нурофен. Изписаха й Биозин, от който повърна цялата бутилка мляко и повече не й дадохме. Друго не е пила. Ние с баща й бяхме на Изопринозин, АБ, витамини и още куп други неща. Щом се храни, не се притеснявайте, ще се оправи. При нас Нурофен свърши повече работа от Панадол и аз спрях на втория ден да редувам, защото от Панадол не спадаше изобщо. Спазвайте си лечението и ще мине.

# 610
Момичета, Тамифлу изобщо не е безобиден препарат. Има много въпросителни все още относно късните му нежелани ефекти. Освен това не се дава на толкова малки бебета.
Моето бебе беше на 3 месеца когато с мъжът ми се заразихме с ковид, заразихме и него разбира се. Не виждам как можехме да се изолираме и двамата. Детето имаше нужда от много гушкане, но пак му мина за 2 дни, за разлика от нас въсрастните. Ние го ларахме и двамата доста време и не съвсем леко.

# 611
Момичета, Тамифлу изобщо не е безобиден препарат. Има много въпросителни все още относно късните му нежелани ефекти. Освен това не се дава на толкова малки бебета.
Моето бебе беше на 3 месеца когато с мъжът ми се заразихме с ковид, заразихме и него разбира се. Не виждам как можехме да се изолираме и двамата. Детето имаше нужда от много гушкане, но пак му мина за 2 дни, за разлика от нас въсрастните. Ние го ларахме и двамата доста време и не съвсем леко.

Може ли повече информация? Статия ли четохте? Линк?
Грипа и ковид също не са безобидни.

# 612
Аз няма как да се изолирам, кърмя. Когато само аз съм била болна особено като беше съвсем малко бебе, кръжах около нея с маска. Ако и двете сме болни, няма никакъв смисъл от разделяне...

# 613
Аз и не твърдя, че са безобидни вирусите. Въпреки препоръките на световната здравна организация за широкото използване на Тамифлу при грипни епидемии, има съмнения, че причинява психични проблеми  и главоболие, както и различни нарушения на нервната система като дългосрочни странични ефекти. Доказано е клинично, че намалява симптоматиката от вирусната инфекция само с 17 до 24 часа, което на практика е почти нищо при вирусни инфекции.
Тук в Германия е забранен за бебета под 1 година. Чела съм статии по въпроса, а и от колеги педиатри знам, че при прекаленото използване от толкова ранна възраст могат да се развият резистенции като при антибиотиците.
Довечера като имам повече време ще се разровя за хубави статии по въпроса,да не съм голословна само.

# 614
Аз и не твърдя, че са безобидни вирусите. Въпреки препоръките на световната здравна организация за широкото използване на Тамифлу при грипни епидемии, има съмнения, че причинява психични проблеми  и главоболие, както и различни нарушения на нервната система като дългосрочни странични ефекти. Доказано е клинично, че намалява симптоматиката от вирусната инфекция само с 17 до 24 часа, което на практика е почти нищо при вирусни инфекции.
Тук в Германия е забранен за бебета под 1 година. Чела съм статии по въпроса, а и от колеги педиатри знам, че при прекаленото използване от толкова ранна възраст могат да се развият резистенции като при антибиотиците.
Довечера като имам повече време ще се разровя за хубави статии по въпроса,да не съм голословна само.

Изобщо не си голословна! Не само този препарат а и всички останали- нямат място при лечение на бебета при грип. Освен да понижаваме температурата и да следим прием на течности и чисто носле- няма какво друго да се направи при грип. Ако има усложнения- вече е друго и в повечето случаи тук в БГ директно приемат в болница, ако е бебе. Аз пак да кажа- дрогирах детето си с изписан фенистил при ковид, та- задълбочих проблемите. Добре, че не дадох и всичко останало в рецептата...
Необходимо е много повишено внимание при даване на каквото и да било при малко бебе.

Общи условия

Активация на акаунт