За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 105

• 32 862
  • 770
  •   1
Отговори
# 675
  • до най-прекрасния мъж
Не даваш нищо, различно от температуропонижаващи, докато не я прегледа лекар. Ние изкарахме Ковид, когато детето беше на 8 м, оправи се за няма и два дни само с Нурофен и Панадол, като от Нурофена имаше повече ефект за сваляне на Т. Давах, единствено ако вдигне над 38-38.5. Ние с баща й пихме доста неща, докато оздравеем. Бяха й изписали вит С и Биозин за бебета, но тя повърна цялото шише с мляко след него и повече не съм давала. Вит С взехме, но не съм давала, тя свали Т за 36 ч и предпочетох да не й давам нищо.

# 676
Да, точно за температури понижаващи питам. За първи път има температура и не знаем какво да даваме. А мм не иска да даваме Нурофен, защото преди време беше чел, че при ковид в никакъв случай не трябвало да се дава Нурофен. Ама не знам наистина ли е така.

# 677
Панадола няма особен ефект, така че боя се нямате особен избор, ако не успеете да я свалите с Панадол. Друг вариант е Хексалгин, но за толкова малко дете, по-добре Нурофен. И, разбира се, класиката, мокри кърпи по челото, свивките на колената отзад, стъпалата.

# 678
  • Пловдив
Редувате панадол и Нурофен през 4 часа и влажни кърпи на челото, за да охлади. И много вода. Няма какво друго да правите към този момент.

# 679
Да, точно за температури понижаващи питам. За първи път има температура и не знаем какво да даваме. А мм не иска да даваме Нурофен, защото преди време беше чел, че при ковид в никакъв случай не трябвало да се дава Нурофен. Ама не знам наистина ли е така.

Не го слушайте! Нурофен е златна помощ в борбата с ковид температурата! Препоръчвам Сиафен!:)))

# 680
На нас в болницата ни изписаха Нурофен при Ковид (бебе 2м.) Не го давахме, тъй като на опаковката пишеше, че е за деца над 3м. Simple Smile Иначе кърпи с вода, но и с оцет!!! Също му топехме чорапките и му ги обувахме Simple Smile при нас също отмина за 2 дни..

Последна редакция: пт, 06 яну 2023, 12:54 от ForestFairy13

# 681
  • Пловдив
Водата е достатъчна и няма необходимост да се добавя оцет. Идеята е да се отнеме от топлината на тялото, а водата прави това достатъчно добре.

# 682
Здравейте на всички тази сутрин детото ми се събуди с температура 38 и трепереше дадох панадол и обадих на педиатъра ходихме при нея,още веднъж измери и оказа че 40 градуса и веднага даде Хексалгин 5 капки и Беладона.Спадна температурата на 38 градуса направиха Пкк и левкоцитите беше високо 20.3 при норма 10.0.Лекарката каза че било бактериална инфекция и написа антибиотик Ксимебак 40мг/5мл.Според вас подходящата ли е този антибиотик при нас?Детето мие на 1година и 3месеца Благодаря ви

# 683
  • Пловдив
Щом лекар след преглед ви го е изписал, най- вероятно е подходящ. Ние няма как да препоръчаме антибиотик - първо, че не сме лекари, второ не сме наясно със състоянието на детето.
Кое ви кара да се съмнявате в изписаното лечение?

# 684
Да, ние няма как да знае . Но правихте ли тест за грип/за ковид? В момента има много грип и ако е това се изписва Тамифлу, но все пак е редно лекар да се изказва по тези въпроси.

# 685
За понижаване на температура давам МИГ 400.
Никога не ме е подвел! Съдържа ибопрофен.

# 686
  • до най-прекрасния мъж
За понижаване на температура давам МИГ 400.
Никога не ме е подвел! Съдържа ибопрофен.
Което е същото като Нурофен.
Давайте си Нурофена, така или иначе Т при Ковид обикновено пада за 36-48 часа, така че бързо ще го спрете. При Ковид точно това свали при нас Т, Панадол изобщо не помогна.

# 687
Панадола изобщо няма ефект при моите деца, не знам той ли е нещо сбъркан или на моите деца не им се отразява. В същото време по-голям ефект съм виждала от Ефералган свещички, които също са парацетамол, та по-скоро нещо с формулата на Панадола не е много ок, не знам...

# 688
Панадола изобщо няма ефект при моите деца, не знам той ли е нещо сбъркан или на моите деца не им се отразява. В същото време по-голям ефект съм виждала от Ефералган свещички, които също са парацетамол, та по-скоро нещо с формулата на Панадола не е много ок, не знам...
И аз споделям същото мнение за Панадола, не е само при вашите деца и + за Ефералгана!

# 689
Аз понеже съм с 2 деца имам следното наблюдение. Като беше малка дъщеря ми, Панадол трудно й влияеше. Но откакто е достатъчно голяма за таблетки, Нурофен не й действа особено, а Панадол доста по-бързо и успешно сваля.
Малката Панадол е пила веднъж, голям минус при него е голямото количество според кг. Не мога да я накарам да изпие толкова. Затова редувам свещички Ефералган и Нурофен при нужда. Засега и двете са действали.

Общи условия

Активация на акаунт