За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 105

• 32 849
  • 770
  •   1
Отговори
# 690
Честита Нова години! Бъдете здрави, щастливи и усмихнати и Вие, и семействата Ви! Heart
Бебка е на 8м. Няма нито един зъб. Няма и признаци на никнене. Спи си спокойно плътни 10-12 часа. През деня също е спокойна. Плаче само като е гладна, като и се спи, като иска навън. Не се притеснявам, просто ми е интересно кога поникнаха първите зъбчета на Вашите бебчета? Имам приятелки дори с по-малки бебета от моето и вече са с два зъба Tired Face

# 691
На моето на 7м. На приятелка на 10м. Днес гледах едни детенце на годинка

# 692
Споко, моята е на 10 м с 2 зъба. И двата поникнаха едновременно миналия месец. Други засега не се виждат.

# 693
На година и три месеца първото. Мнооого е индивидуално, радвайте се, че е спокойна ☺

# 694
Аз съм чувала, че колкото по-късно поникнат уж щели да са по-здрави така, че .. 😁 и моето е на 7м. и няма нито един и признаци няма, освен че лапа всичко, което му е под ръка.. 😁

# 695
Една позната пък каза, че на нейното дете му излязал първия зъб на 4 месеца и малко и сега на 5г паднал първия 😁 Моето беше на 8 или 9м, като изби първия зъб - горен.

Аз да питам, малкият (на 2г и 4м) има нещо като навик, да си дърпа кожичката на горната устна. Имам чувство вече, че така се и успокоява и заспива. Легнем вечерта и трябва да си я дърпа там, да къса кожички и се успокоява и заспива 😳 Как бих могла да го оттуча? Чак става на раничка..

# 696
  • до най-прекрасния мъж
Първият на 6 м и 10 дни, вторият 10 дни след него. Сега е на 1 г и 1 м и има 8 зъба.

# 697
За понижаване на температура давам МИГ 400.
Никога не ме е подвел! Съдържа ибопрофен.
Ha ден даваме 3пъти по 5мл от панадол температурата се нормализира но идва момент пак увеличава,на чорапите сложим оцет с сода бикарбонат и на главата сложим кърпа с оцет пак също и продължаваме с антибиотика,наблюдаваме да не стигне до 38,39 температурата,днеска почна и диария вчера нямаше.

# 698
Диарията вероятно е от антибиотика. Давайте и пробиотик поне 2 часа преди или след него.

# 699
Диарията вероятно е от антибиотика. Давайте и пробиотик поне 2 часа преди или след него.
Не се дават пре/пробиотици заедно с антибиотици.
Ако имате проблем от антибиотика? спирате го.

# 700
Да даваме Био Гайа капки преди 2часа или след 2 часа от антибиотика

# 701
Здравейте.
Може би някой знае -  ефералган от каква възраст може да се дава?
Как се сваля висока температура при малки бебета до 6м или до 1г?
Благодаря предварително.

# 702
Здравейте.
Може би някой знае -  ефералган от каква възраст може да се дава?
Благодаря предварително.
Аз го дадох на 2м. Simple Smile Препоръча ми го доктор..  свали бързо температурата до нормално, нямаше странични реакции, но не съм и прекалявала 1-2 свещички само сложих, не помня с точност.

# 703
Благодаря. Имам батко, който скоро ще тръгне на градината, и не знам как ще сме с новороденото Sad

[quote author=ForestFairy13 link=topic=1490657.msg45841069#msg45841069 date=1673129924]
Здравейте.
Може би някой знае -  ефералган от каква възраст може да се дава?
Благодаря предварително.
Аз го дадох на 2м. Simple Smile Препоръча ми го доктор..  свали бързо температурата до нормално, нямаше странични реакции, но не съм и прекалявала 1-2 свещички само сложих, не помня с точност.
[/quote]

# 704
Ефералган свещичките са различни за различна възраст, трябва да уточните в аптеката на колко е детето.

Общи условия

Активация на акаунт