Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 66

• 32 030
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
Хората явно не знаят, че първоначално вноските им отиват към лихата, не към главницата и ще са неприятно изненадани като си погледнат вноските и видят, че новите лихви се трупат на почти цялата главница при нови кредити. От 30 на 60 лв, ха-ха.

# 76
Хаха хахаха хахахахаха! Живеещата под наем и тук и там. Хахахахаха на 700 х.е. за колибарник край София.

# 77
Нещо имаш ли да допринесеш за дискусията?

# 78
Дайде конкретен пример с главница и колко ще скочи вноската при новите лихви. Защото мои познати с кредит не съм ги видяла да се ограничават заради кредита и затова си мисля, че увеличение двойно на лихвата няма да им е разклащащо за бюджета. Но пък може на други да им е.

# 79
Зависи колко са им големи кредитите (в абсолютна стойност и спрямо дохода) и каква част от главницата е вече изплатена. Ако кредита им е 20% от дохода и да скочат лихвите както са плаващи може да не им се налага да се ограничават - но това рядко е случая, доколкото знам. Проста сметка има на предната страница.

Последна редакция: пн, 17 окт 2022, 15:28 от Анонимен

# 80
Ако кредита им е 20% от дохода може би са си купили с него дъвки? Или може би вноската ако им е 20% от дохода, да. Това според мен е най-доброто . Ниска вноска на месец, висока подвижна на година и дълъг период фиксирана ниска лихва.

# 81
Да, вноската по кредита се имаше предвид.

# 82
  • София, Bulgaria
Сега си пуснах кредитния калкулатор и нещата изглеждат така:
200000 лв. кредит за 300 месеца при :
ГПР 3%- 948 лв. вноска
3,5 %- 1001 лв.
4%- 1055 лв.
4,5 %- 1111 лв.
5% - 1169 лв.
5,5%- 1228 лв.
6%- 1228 лв.
7% -1413 лв.
8% - 1543 лв.
10%- 1 817 лв.

# 83
Да, ама това е сметка ако ще купуваш двустаен. Ако искаш тристаен, няма за 100к евро, така че или трябва да имаш доста голямо самоучастие, или да плащаш доста по-голяма вноска.

# 84
Имаше ли се в предвид? Аз лично бих използвала лично местоимение когато съм написала нещо.

# 85
Имаше ли се в предвид? Аз лично бих използвала лично местоимение когато съм написала нещо.

Защо се заяждаш така селски с мен без да допринасяш за дискусията? Средноинтелигентен човек щеше да е в състояние да следи дискусията и така, вярвам други не са имали проблем да разберат написаното. Проблемът е явно в твоя телевизор Simple Smile

Муун, мисля, че тя искаше просто да покаже ефекта на 100к € главница, не че се е отнасяло за конкретна покупка.

# 86

Защо се заяждаш така селски с мен без да допринасяш за дискусията? Средноинтелигентен човек щеше да е в състояние да следи дискусията и така, вярвам други не са имали проблем да разберат написаното. Проблемът е явно в твоя телевизор Simple Smile
...
Нито веднъж не те обидих, но ти не спря с определенията и то на места доста груби. Прочети си писанието и после се питай защо ... Виж какво написа и се замисли какво описа.

tomeva кой изплаща нещо 25 години? Трябва да има и друг механизъм освен месечните вноски.

# 87
Хаха хахаха хахахахаха! Живеещата под наем и тук и там. Хахахахаха на 700 х.е. за колибарник край София.

Виждам много добре, мерси.

# 88
Балон няма, няма и да се пука, дори и двойно да скочат лихвите по кредитите инфлацията ги изпреварва, защото гони 20% за 2022г. така  че не мисля, че ще срови хората с ипотеки. Ще се откажат по бедните за покупка на апартамент и ще има лек спад при продажбата на имоти, но ще е до края на 2023, след това влизаме в еврозоната и пак ще тръгнат. Засега ще се вдигнат малко наемите.

# 89
  • София
Инфлация има, ама доходите не растат с нея. Поне на голямата част от населението. Напротив, разходите са се повишили с много повече от тия 20%. Дори едни гуми за колата са са с >30% по-скъпи. Да не говорим за горивото. При храните положението е още по-сериозно. И т.н. Скоро може и с тока да ни сервират някоя изненада, та инфлация има, ама със сигурност следва период на много по-малко сделки, ако не друго!

Общи условия

Активация на акаунт