Хитринки за всякакъв случай - 33

• 47 772
  • 758
  •   1
Отговори
# 135
  • София
С Cif съм махала петна от чай от порцеланова чаша.

# 136
  • волно калдъръмче
Някой ползвал ли е такава четка? Някак ми се иска да повярвам, но скептика в мен надделява 😂

Аз имам такава със зареждаща се батерия. Върши работа. Бормашината е тежка и ще те откаже от инвестицията. Навремето така се засилих да си купувам  парочистачка. Взех от приятелка да пробвам и се отказах. Единственото, в което си заслужава да се инвестира, е Рейнбоу, но са си цифра.

# 137
Разреждне на пакетче лимонтузу в литър топла вода и пълниш чашите, след като престоят известно време прехвърли течността в следващите, а първите ги измиваш по обичайния начин. Ще блеснат.

# 138
А, щом е с акумулаторна батерия и не е много тежко, вече звучи по-добре тая четка. Ако и цената е приемлива, де. Продават ли отделно само накрайници за тях да си ги сменя човек след време?

# 139
  • в сърцата на децата <3
Оффф писах, писах и ми се рефрешна страницата 😤😤😤
Натка, акумулаторна е батерията, пише, че издържа 2 часа с едно зареждане. Но имам и малък винтоверт, мога и с четка за него да пробвам, но къде ги продават? Железарии? Левчета? За тази има комплекти четки, а цената на цялото нещо е 20-тина лева от али-то.

# 140
Има ли трик за лесно почистване на петна и наслагвания от чай от вътрешната страна на чашите?😃 За миене на ръка на чашите става въпрос, не в съдимиялна...С накисване с таблетка за съдомиялна+ топла вода май пак не ми харесваше съвсем резултатът...Търкане със сода...или с друго?🤔

Ами аз се бях отчаяла, че нещо може да махне покафевяването от чашите за чай докато не си купихме миялна и не ги пуснахме. Има неща, с които миялната не се справя, но с чашите прави чудеса.

# 141
Моята миялна не прави такива чудеса.

# 142
С петната от кафе такива драми нямам, но някои чайове, особено в някои чаши, толкова оцветяват...Дори и скоро след това да ги мия. Благодаря за идеите, ще пробвам!

# 143
Оффф писах, писах и ми се рефрешна страницата 😤😤😤
Натка, акумулаторна е батерията, пише, че издържа 2 часа с едно зареждане. Но имам и малък винтоверт, мога и с четка за него да пробвам, но къде ги продават? Железарии? Левчета? За тази има комплекти четки, а цената на цялото нещо е 20-тина лева от али-то.
Хм, в железарии съм виждала телени четки такива за бормашина, по-меки пластмасови не съм сигурна къде бях гледала.
20лв звучи като добра цена за такъв уред, ако са добри ревютата не бих му се чудила много.

# 144
И моята миялна петната от кафе изчиства, но с черният чай не се справя...

# 145
Може би е до таблетки, а не до миялна.

# 146
Абе честно казано мен би ме било шубе да ползвам бормашина/винтоверт толкова близо до вода, каквато все пак е нужна за почистване, ама аз съм електротехническо чедо и знам с ток да си нямам работа Joy Та само казвам, че е хубаво нещата да са safety first и да се внимава Simple Smile

За кисненето - винаги кисна в соден разтвор и после добавям лимонена киселина, за да направи реакция. Ако нещо много се закучи с отлагания - пръскам с препарат за стъкло и мятам в миялната Simple Smile

# 147
  • София
А това с лимонената киселина може ли да се използва и за тенджери и тави? Майка ми ги киснеше в разтвор на вода и белина, после хубаво измиваше с чиста вода, но аз предпочитам да избегна белината.

# 148
Връщам се на чашите и оцветяванията от чай: ползвам от най - популярните съдомиялни таблетки, но понякога и други. Е, не става!

# 149
  • в сърцата на децата <3
Абе честно казано мен би ме било шубе да ползвам бормашина/винтоверт толкова близо до вода, каквато все пак е нужна за почистване, ама аз съм електротехническо чедо и знам с ток да си нямам работа Joy Та само казвам, че е хубаво нещата да са safety first и да се внимава Simple Smile

За кисненето - винаги кисна в соден разтвор и после добавям лимонена киселина, за да направи реакция. Ако нещо много се закучи с отлагания - пръскам с препарат за стъкло и мятам в миялната Simple Smile
Аз съм бъркала в бушон да видя има ли ток бе 😂😂😂😂 (имаше, та ме тресна, ама си бях шашава и преди това 😁) Винтоверта е на батерия 12V, няма какво да стане, освен да го скапя ако влезе влага.

Общи условия

Активация на акаунт