Хитринки за всякакъв случай - 33

• 47 114
  • 758
  •   1
Отговори
# 630
В магазин за обувки, но не помня Дайхман или ССС, ми предлагаха спрей за почистване на бели подметки.
На мен са ми предлагали в Хуманик. Купих си и сгреших. Никаква работа не върши. Пих една студена вода, както се казва Grinning

# 631
С крем каро най-добре измивам бели подметки.

# 632
  • София
В магазин за обувки, но не помня Дайхман или ССС, ми предлагаха спрей за почистване на бели подметки.
На мен са ми предлагали в Хуманик. Купих си и сгреших. Никаква работа не върши. Пих една студена вода, както се казва Grinning
Аз нямам бели подметки, не ги харесвам.
Ама те си предлагат, де.

# 633
Аз пък имах успех с мицеларна вода. Е, не станаха като нови, но доста добре се почистиха.
Аз също имах успех с мицеларна вода и бели кецове.
За бели подметки пробвайте с Циф, поставен върху стара четка за зъби да търкате.

# 634
Продават такива удобни четки за почистване с по-мек косъм, с по-твърд, в зависимост от целта, защо се мъчите с четки за зъби, с нейната малка площ става много по-бавно. Подметки чистя с четка с твърд косъм от железарията и обикновен сапун за пране, нещо по-упорито може и да пръсна малко обезмаслител.

# 635
  • Велико Търново
Бих се мъчила ако трябва да отида до някой магазин и да търся четка, специално за подметки или нещо друго. А, някоя Стара, вече и с криви влакна, си стои самотно в кутията за стари четки и чака да я хвана Simple Smile
Естествено, ако трябва да чистя голяма площ, би било врвмеемко, но за едни подметки.... Колко да им трябва Simple Smile

# 636
Въпрос на гледна точка, в домакинството мога ли да спестя време и усилия винаги го правя.
Няма какво толкова да търсиш продават се под път и над път -в хипермаркети, пепко и т.н.
Стара четка за зъби ползвам само за нещо, малко и тясно, където по-голяма не влиза.

# 637
  • софия
Аз имам една четка 'за мивки' се води, от китайския магазин. Перфектна е за маратонки.

# 638
Не съм писала отдавна, но да споделя: гащи и чорапи също пера отделно, като някои "колежки" тук и няма да се срамувам в ъгъла. Последно чистих белите маратонки на тийна с мицеларна вода, по съвет от тук, и съм доволна от резултата.
Колкото до чаршафите и завивките - и аз ползвам за ориентир етикета. Ако нямам такава опция, също с перманентен маркер отбелязвам кръгче откъм краката, но веднага ще "открадна" идеята за стрелката. Струва ми се по- удачно и благодаря на синьо пишещата!
И хайде стига вече сте се чудили на навици и странности: който влиза тук е с някакво ОКР, а ако няма - придобива. Това беше шега - не обичам емотикончета - да не се засегне някой!
За много години, маниачки! Обичам да ви чета, затова не спирайте да споделяте!

# 639
  • Пловдив
Всеки си има своите странности Simple Smile
Никой, освен семейството ми не е нужно да се съобразява с тях, както и аз няма да се съобразявам с навиците, привичките и саннистите на другите!
Аз и за тоалетната хартия си имам начин на поставяне, тъй че спокойно може да ме обявите за луда Joy Свикнала съм Stuck Out Tongue Winking Eye

# 640
  • В страната на мечтите
Аааа, тоалетната хартия трябва да се развива в посока, противоположна на стената, на която е поставена, това си е всеобщоизвестно и не е никак странно! Едно, че не обърсва стената, и второ, че се хваща по-лесно, когато виси свободно. Най -логичното нещо на света. Поне за мен де...Joy

# 641
Всеки си има своите странности Simple Smile
Никой, освен семейството ми не е нужно да се съобразява с тях, както и аз няма да се съобразявам с навиците, привичките и саннистите на другите!
Аз и за тоалетната хартия си имам начин на поставяне, тъй че спокойно може да ме обявите за луда Joy Свикнала съм Stuck Out Tongue Winking Eye
Вие пък, странно било... Аз резервните рула тоалетна хартия в тоалетната държа да слагам по определен начин, вие за текущото се чудите Grinning Трябва да са на етажерката три, подредени в пирамидка, винаги. Като взема от там, вадя от пакета и добавям пак да станат три, че ме дразнят като не са както ги искам! Изключение се прави само ако по някаква причина съм сменила марката и не изглеждат съвсем еднакви, щото и това пак не е добре нали.
Да не се подведе някой, далеч не съм подреден човек със спретнат навред дом, дори напротив... но то по хората ходи, така ме кара Grinning
Да беше ми се паднало да ме избива на подреждане и бърсане на прах, но това явно някой друг го е изтеглил...

# 642
Не само, че нямам никакви претенции как ще стои тоалетната хартия, ами и се оказва, че не съм забелязала, че миличкия ММ всеки път я е обръщал след мен Simple Smile Аз явно всеки път я слагам по един и същ начин, без да държа и да обръщам внимание Simple Smile

Има ли тук някой с тъмна стена, която се цапа само с поглед, но има нужда от почистване от прах? В спалнята сме с такава и не мога да я пипна без да остане следа, камо ли да мина с парцал, микрофибър и т.н. Чудя се дали да не взема от мъхестите четки за прах, нещо много фино, но никога не съм ползвала и ще се радвам на мнение.

# 643
  • Mediterraneo
Добре, де, кажете хитринки за пране на чорапи и гащи отделно. На всеки член от семейството отделно? На колко време пускате пералня само с чорапи? Много ми е интересно наистина. Само да не включват хитринките пране на гащите под душа или чорапите всеки да си ги изпира на мивката. Мерси съм.

# 644
  • Велико Търново
Направо отделни уреди! 1 пералня за чорапи, една за гащи, една за мръсни неща с различен произход... Хич не ми дреме вече! ТХ вече само разнасям из баните и гледам навсякъде да има.
Изобщо вкъщи е чисто, колкото да не измрем от мръсотия.

Общи условия

Активация на акаунт