В момента чета ... 80

• 45 357
  • 724
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Прочетох я "Мечът на викингския крал". Според мен, написани по този начин нещата, имат повече шанс да се запомнят. След историята има и няколко изречения кое как е било точно исторически и кое е по-скоро легенда. 3/5.
Продължавам с "Вечерята" на Кох.

# 106
Щиглецът.
Благодаря за темата. Доста заглавия си намирам тук.

# 107
  • Чукарландия
Чета в момента "Момичето с гръмовния глас" на Аби Дарѐ и въпреки странния изказ, много вълнуваща и тъжна история, на моменти ме кара да се смея, на моменти ми се плаче, но в никакъв случай не може да останеш равнодушен. 💖

Последна редакция: чт, 20 окт 2022, 22:17 от BBeLLa

# 108
Приключих "Невидимият мост" днес.
История за унгарския евреин Андраш от обикновеното бедно семейство Леви. Андраш печели стипендия, заминава да учи архитектура в Париж, където среща и се влюбва в Клара Хас - жена, чието минало е забулено в тайни.
Книгата проследява първо животът на Андраш като студент, след това любовната история с Клара, започването, разгара и ужаса на войната, както и съдбите на семействата Леви и Хас.
Началото беше плавно, лежерно, в първата половина действието се развиваше бавно, но постепенно се забърза, докато се разгърна цялата трагедия на войната и трудовите лагери. Героите бяха чудесно изградени - с всичките си доблести и слабости, авторката ме накара да съчувствам, да съпреживявам с тях и да се надявам на добра развръзка.
Въпреки че темата за Втората световна война напоследък стана доста популярна, смятам, че "Невидимият мост" ще се хареса на почитателите на този тип книги.
Като минус обаче отчитам обема. Вярно, че страниците бяха наситени с действие, но имаше моменти,  които ми дотягаха. Като цяло обаче, въпреки притесненията ми, че ще си откараме заедно до Коледа, книгата ми вървеше бързо, беше тежка, но и вълнуваща и съм доволна, че я прочетох. Оценката ми е 4* в ГР.

Много искам да започна "Бащата на другия", но имам от библиотеката "Непознатата от Сена" на Гийом Мюсо и смятам да прегледам първо нея. Simple Smile

# 109
Приключих Последната госпожа Периш - какво гигантско разочарование! Тръгна интересно (някъде до към първата четвърт) и после започнаха супер предвидими обрати, излишно разтягане, героите така и не добиха дълбочина и като добавим изключително проблематичния момент нещата съвсем зазляха. Дано следващото четиво да е по-успешно, че много ми се насъбраха напоследък.

# 110
  • Пловдив

Прочетох "Море от спомени" - Фиона Валпи.
Много топла, истинска, уютна история. Със сълзи плаках, дали нацелих момента да я прочета, дали точно от това съм имала нужда не знам, но историята просто я съпреживях.

# 111
Прочетох "Удавниците" на Дженифър Макмеън на издателство "Бениториал". Много добро, леко се чете, лек хорър с фентъзи привкус, няма лигава романтика - препоръчвам.
От същото издателство взех и "Пазителя на тайни от Джайпур" - Алка Джоши, обаче нещо не ми върви, нещо не ме заинтригува, но все пак съм в самото начало и очаквам да стане интересна.
През тази есен и зима ми се четат криминалета, трилъри и класиката в ужасиите и фентъзито - Кинг, Нийл Геймън, ей такива...

# 112
Прочетох “Кървавата годеница”. Дадох 4 звезди в ГР. Ако инспекторката не се наливаше с грапа можеха и да са 5, че ми писна от детективи със зависимости.

Благодарение на милата съфорумка Десиссслава продължавам с “Хартиеният дворец”. Още веднъж ти благодаря за възможността да прочета книгата! Ако някой иска да я прочете, нека ми пише да му я изпратя щом я приключа, за да продължи пътуването си във форума.

# 113
Хе-хе, да, Елена Бланко е доста странен персонаж - и грапата, и караокето, и любовниците с джипове, ладата. Не че не може да съществува и такъв човек, разбира се, просто авторите са събрали няколко доста любопитни странности у една героиня.

# 114
Направо е нелепа тази Елена…
Някакъв апотеоз на всички клиширани мъжки фантазии.

Пазителят на тайни… е продължение на Изрисувано с къна, която за мен беше много слаба и безинтересна. И със сигурност няма да продължа поредицата.

За фантасмагористичната г-жа Периш мнението ми е като на Polka.
Възприех книгата като хумористично четиво.

Обаче си поръчах Зимни хора

# 115
"Зимни хора" и аз бях на косъм да я поръчам на пре-ордър, както е в момента, но с нея ми се искаше да взема и още една и се колебаех коя от останалите да е.

# 116
  • в сърцето на един мъж...
Скрит текст:
Прочетох "Море от спомени" - Фиона Валпи.
Много топла, истинска, уютна история. Със сълзи плаках, дали нацелих момента да я прочета, дали точно от това съм имала нужда не знам, но историята просто я съпреживях.

Авторката има още една издадена книга - Пазителката на пчелите, която също е много хубава.

# 117
  • Чукарландия
Започвам "Японският любовник" - Рани Маника.
"Оризовата майка" от същата авторка ми е една от любимите книги за вечни времена, надявам се и тази да е толкова хубава! 🤗

# 118
  • Русе
,,Море от спомени,, я имам отдавна и се не намирам време да я започна. Но след мненията ще я предвижда напред. Ще изчакам и мнението за ,,Японския любовник ,, ,заех я от библиотеката ,но и нея не съм я започнала. Нямаше ли филм ?
Иначе в момента чета . Книгата е кратка и има трима главни персонажа ,заформя се любовен триъгълник на фона на ВСВ , във Франция. Като жената и партньорът й са на страната на съпротивата и се настаняват в дома на приятел на мъжа,който не го е еня какво се случва и си гледа обущарския бизнес. Още съм в началото , но  ми е странна , защото аха наченки за любовен роман ,аха исторически .... Когато я завърша ще споделя крайното си мнение.

# 119
Вили, чела ли си друго от Мюсо? Аз след тази вече не смея да прочета нищо негово, защото взеха да ми се сливат в една, а и тази вече ми е седмата негова. През цялото време имах чувството за дежа вю, а предишната я бях чела преди година. Лошото е, че още три негови се мандахерцат в библиотеката ми.

Общи условия

Активация на акаунт