В момента чета ... 80

• 45 400
  • 724
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Прочетох много хубава книга със странно заглавие - "Когато животът ти изпрати хипопотам". Прекрасна, топла, човешка семейна история.
И си знам, че след хубава книгаа трябва да си дам 1-2 дни почивка, иначе нищо не ми харесва. Но понеже беше уикенд и исках да чета та започнах "Последната мисис Периш". Дадох и шанс 150 стр, но не, пълна скука и боза. Прочетох последните 10 стр и до там. След това почнах "Най-дългата нощ" - но пак нещо не ме грабва.

# 226
  • София
Завърших Човекът, който разхождаше книги на Карстен Хем. Леко и кратко четиво, но с много смисъл. Сгряваща душата книга.

Сега започвам Сърцето не изгаря при пожар на Катрин Сентър. Прочетох доста суперлативи за нея. Дано не ме разочарова.

# 227
Прочетох "Произшествие във винарната" от М.Л. Лонгуърт. Интересно криминале, леко се чете. Ще си взема и другите книги от поредицата за съдия-следовател Антоан Верлак (ако ги намеря, разбира се).
Засега, виждам че има "Убийство на улица "Дюма".
Някак, пейзажите, храната, съвременните хора на Южна Франция много ми харесаха така, както са описани. Представях си ги като картини.

# 228
Прочетох "Произшествие във винарната" от М.Л. Лонгуърт. Интересно криминале, леко се чете. Ще си взема и другите книги от поредицата за съдия-следовател Антоан Верлак (ако ги намеря, разбира се).
Засега, виждам че има "Убийство на улица "Дюма".
Някак, пейзажите, храната, съвременните хора на Южна Франция много ми харесаха така, както са описани. Представях си ги като картини.
Има ги и двете електронно. При нас се издават не в реда, в който са написани и публикувани, но предполагам, че няма да е от значение. Предстоят ми на мен и благодаря за отзива..  Предполагах, че ще носят поне малко от вайба на книгите за Гамаш..

# 229
В момента съм на продължението на "Пилето" на У. Уортън - "Ал". Приятна книга за мен. В очакване съм на доставка на Бг книга - "Времеубежище" на Героги Господинов. Доста негативна оценка видях за нея тук във форума, ама любопитство Simple Smile

# 230
В момента чета "Ние, удавниците", която мн ми харесва и слушам "Обвинена в убийство", която е малко посредствена в моите уши, но става за фон.
Някой попита за интересни заглавия в Сторител:
Скрит текст:
Всичките книги на Улицкая, Ремарк, Шоу и Бредбъри; разказите на О. Хенри; "Лисицата", "Тяло под роклята" и "Къщата на клоуните" на Г.Никифоров; "Чумата" и "Чужденецът" на Камю.
"Ще ти дам слънцето"
"Балканска рапсодия"
"Защото те обичам"
"Шинел"
"Хартиеното момиче"
"Кралица Марго"
"Наемателката""
"Малки спомени за големия Парцалев"
и още...

# 231
И аз съм си приготвила Ние, удавниците, но не знам кога ще я започна.
Ще ми е интересно да прочета мнения в темата Simple Smile

# 232
Дебютният сборник разкази "Вода за гледане" за младата писателка Гергана Гълъбова е от книгите, които не просто не ми харесват, ами ме докарват до бяс. Имам чувстото, че такъв стил би приличал на момиченце, на което цял живот му повтарят, че е най-умното, най-красивото, най-талантливото, а то не е, на което са му казвали "Браво" за всяко нещо и сега продължава да живее с впечатлението, че всяко нещо, което му хрумне и което му се случи, е уникално, феноменално и изключително, затова непременно трябва да бъде записано. Че историите са плиткоумни и даже тъпи, сигурно вече и сами се досещате, безидейни, безсмислени, бозави, но на всичкото отгоре са написани повърхностно, с изобилие от кратки изречения и нескопосан опит да се наподобява стила на наложили се вече писатели. Не е достатъчно да си прочел "Физика на тъгата", за да започнеш да пишеш като Г. Господинов, както и курс по творческо писане при Здравка Евтимова не те превръща в майстор на думите. Най-хубавото в този сборник е заглавието, което е измислено от Георги Господинов, всичко друго може да се опише като гола вода.
Съжалявам за хейта, но още ме е яд за изгубеното време, спестете си го поне вие.

# 233
Аз мислех след "Олив Китридж" да я пробвам пак "Ние, удавниците" , но мисля, че ще ми дойде твърде еднообразен стила и пак няма да я оценя - доколкото помня, тя също беше сбор от истории - за различни герои от едно и също моряшко градче. Този път плюса е, че я има електронна и на работа ще чета ел. варианта, а вечер вкъщи хартиената тухличка. 😁

# 234
Вили, ти си ми сестра по душа Heart
И аз имам такива подозрения... ❤️

Не знам как ще номинирам тази година... Прочетох невероятни книги, може ли да номинираме поне по десет? 😁

Според мен с повече от 5 номинации ще е трудна обработката.
Но обмислям допълнителна категория "Местата не ми стигнаха за ..." ,  номинациите, в която няма да се броят, но ще са показателни за стойността на заглавията Simple Smile
Нямам търпение вече за номинациите, макар че тази година ви следя по-редовно.
Тъкмо си мислех дали е възможно да се сложи отделна група номинации за бг книга, като се наеме още някой с обработването на гласовете за тях? Аз бих се включила. Но така пък няма да как да се направи анкетата после за гласуването май Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 31 окт 2022, 16:07 от Джинa

# 235
  • Варна
...
Преди малко видях снимка на момиченце облечено като пеперуда и с крила ... брррр, отвратих се от асоциацията.
...

Ще ме убиеш. Grinning Не беше чак толкова лоша книгата поне за мен. Малко е аграрно, брутално, сексуално извратена( фетиш, БДСМ) , но се преживява. На четеца имам мисля " Майски рози" от същата авторка, но кой знае кога ще стигна до нея. Пък и не бързам да я започвам.Grinning

Завърших "Момиче А" от Абигейл Дийн. Явно се пренаситих откъм драма и хора с ментални увреждания, та не мога да оценя подобаващо книгата. Не одобрявам абсолютното залитане в крайности, вманиачаването, защото това неминуемо се отразява на живота на останалите членове на семейството. В случая за лошо. Един създава блато убеден, че това е благоприятна среда за семейството му. Много ме подразни безволевата майка инкубатор, хем виждаше и мисля осъзнаваше, че са дъно и контролът е изтърван. Съпругът е вече тотално out of order. Друг дразнещ образ е Итън- хитрец, хамелеон, оцеляващ, егоист. На моменти ми беше тегава книгата, краят поне успя да ме изненада и определено ми дожаля за главната героиня. Simple Smile

" Бащата на другия" ще я придвижа по-нагоре в купчината с непрочетени книги след суперлативите на Аня и Вили. Simple Smile

# 236
Прочетох "Убийствен Ум" на Оумър. Не знам дали ще търся другите от поредицата, но е един от по-добрите трилъри, които съм чела напоследък.

Започнах "Черен Понеделник" на Ники Френч. Ами на почти 30% ми е скучна. Започва обещаващо, а следват някакви блудкави диалози и ежедневието на Фрида, която не ми е интересна. Все още не мога да разбера за какво е книгата (къде е трилърът?) и я изоставям. Ако все пак ще пропускам нещо изключително по-нататък, кажете ми....

# 237
Много различни книги прочетох и дочитам през последните два дни, които изненадаха и мен самата 😀
Споделям ги, защото съм сигурна, че историите ще допаднат на някои от следящите темата. Литературни качества и техника - задоволителни, но прилично написани.

“Любовницата на Рембранд” -не обичам подобни заглавия, дори не знам, как книгата e попаднала у мен, но я прочетох лесно и на един дъх. Всъщност, трудно може да се говори точно за любовница, но героинята е исторически достоверна личност . За мен историята бе нова и представи художника от различна гледна точка. Повествованието е едностранно разкрито.

“Никога няма да бъда ничия добра съпруга”. Знаех за случая с Evelyn McHale, но не предполагах, че има и книга. Дочитам я в момента зaедно с “Тайният живот на Средновековието. Как се е живяло наистина преди хиляда години”. Отново “сензационно” заглавие без да става дума за някакви мистерии. Авторката разказва на достъпен език някои от характеристиките на всекидневния живот и бит от тази епоха. За най-широка публика.

# 238
Ани Ерно “Гледай светлините, любов моя”
Отдавна чета тазгодишната носителка на Нобелова награда за литература и бих нарекла писането й “санитарно”. При нея емоциите не са представени никога непосредствено, а чрез описания на събития и вещи. В случая, авторката води дневник на посещенията си в супермаркет Auchan за период от няколко месеца. Читателят сам трябва да стигне до състоянията, размислите и отношенията й чрез привидно банални записки на тривиални случки.

# 239
  • Mostly in my mind
Честит празник и от мен! Simple Smile

Днес взех от едно форумно приятелче "Съвършени останки" и я подхванах в офиса, че си нямам работа.

Много интересни статуси днес във фейса. Как личният пример за децата е много важен и затова нека купим, както те правят, на 1 ноември книга.
Хм, чудя се...на тези от нас, които са в 1 ноември перманентно Stuck Out Tongue Winking Eye не сме и тръгнали да се хвалим колко сме прочели, ама статуси от хора с две има няма прочетени книги са ми много забавни.

Общи условия

Активация на акаунт