В момента чета ... 80

• 45 426
  • 724
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Приключих Корабът снощи. Разкошна книга, интересни герои и прочит на историята. Изключително ми допадна развитието на образите, както и това, че не се случи с тях това, което очаквах аз 🤷♀. Получи 5. Много повече ми хареса от Грехът на Малтица.

Имам 10-ина книги, които ме чакат. Не знам довечера какво ще ми хрумне, но май клоня към Уроци по химия.

# 256
Мишчица, давай смело с "Уроци по химия"! ❤️
Ще ме накарате да го търся този "Кораб", след толкова хубави отзиви... Simple Smile

Аз съм още на "Олив Китридж" и не искам да свършва. Чета, препрочитам... Трудна книга, но моя. Ключовите думи за мен са "остаряване" и "меланхолия". Надявам се да се появи и надежда...

# 257
Вече почвам да намалявам оценката на книги с прокаран "модернизъм". В №4 на Саймън Бекет пак имаше нещо вкарано, което ме подразни, но сегашната №5 просто удари камбаната.
Скрит текст:
Почти до края имаме стабилен заподозрян, който по законите на трилъристиката няма как да е, но същият този се трансформира в трансджендър, в тя, и вече е бял и добър.

# 258
  • София
И аз съм на 9-та глава на "Мамник". 🤣 Не е моят жанр това, но оценявам, че е добре написана.

# 259
Ще помогнете ли с малко препоръки относно Дъглас Кенеди?
Чудя се за Следобеди с Изабел, но оглеждам и другите му заглавия.
Разглеждам каталога на Colibri и планирам нещо ударно.
Толкова ми се чете нещо като Когато животът ти изпрати хипопотам, но бих експериментирала и с Box

# 260
Аня, ако има качени няколко страници от “Вох” виж дали стилово ще ти хареса книгата, защото за мен това беше основен минус (и на места малко повече описания на криминалните деяния, подробностите от които не са ми приятни за четене).

# 261
"Мамник"-ът определено не е в предпочитаните от мен жанрове. Честно казано, вероятно нямаше да посегна към книгата, ако действието не се развиваше в България. Радвам се, че не я подминах. Книгата вече е издадена и на хартия.

"Уроци по химия" е в списъка ми, имам я електронна на английски, но следя за нея в групите за продажба във фейсбук.

# 262
fenyx,
Инспектирах ги. Камила не е “моята авторка”, просто чиста лакомия какво да си поръчам, ако трябва да съм честна.
Имаше тук доста добри отзиви за заглавието.

# 263
Ако се чудиш с какво да допълниш- бих предложила Тед Чанг, “Историята на твоя живот и други разкази”.
Четох един от разказите на български, другите бях ги започнала на английски, но в момента са на “изчакване”, защото искам да дочета “Градът” на Саймък. Много добра книга, и тя е в моя топ 5.

# 264
Самостоятелните книги на Камила Лекберг са коренно различни от "Вох", сигурно заради сътрудничеството с Хенрик Фексеус. И на мен Камила ми е малко постна, но "Вох" е съвсем друго нещо.

# 265
Още след прочита на Вох си набелязах да прочета и някоя от книгите на Хенрик Фексеус (на английски и руски може да се намерят), но все не стигам до тях, бях почнала да чета малко от The art of reading minds, но тази година толкова много заглавия ми грабват вниманието, че и в момента имам 3-4 едновременно започнати книги, но се спрях на едната от тях, защото взе много да ми се разконцентрира така вниманието, пък и детски книжки четем всяка вечер.
Впрочем, забравих да спомена, че и “Бъди ми приятел” (първата книжка с жабчето) на Юлия Спиридонова съм приготвила за четене с децата.

# 266
fenyx,
Инспектирах ги. Камила не е “моята авторка”, просто чиста лакомия какво да си поръчам, ако трябва да съм честна.
Имаше тук доста добри отзиви за заглавието.

И аз не съм фен на Камила:)
"Мамник",ако не беше с толкова готин прочит,не мисля че бих се спряла на нея на хартиен носител...някак си ми е забавно  някой да ми чете,а особено Владо Пенев-прави действието още по-колоритно,придава по-голяма притегателност към героите,ако ги четях,нямаше така да си ги представя или щях да зарежа книгата набързо.
Свикнах със Сторител -за предпочитане е пред радиото в колата или досадния шум около мен,или просто когато искам да се сгуша под завивките и да си почивам.
 Май "Невидимите фурии на сърцето" ще огалви първо място тази година.Като гледам,само аз още не съм я прочела.

# 267
  • София
Много приятно съм изненадана от Владо Пенев, като го слушах как чете текста в Сървайвър, бях супер скептична за прочита му тук, но се справя супер. И в театъра не можах да го харесам между другото, явно да чете книги му е силата. 🤣

# 268
Ще помогнете ли с малко препоръки относно Дъглас Кенеди?
Чудя се за Следобеди с Изабел, но оглеждам и другите му заглавия.
Разглеждам каталога на Colibri и планирам нещо ударно.
Скрит текст:
Толкова ми се чете нещо като Когато животът ти изпрати хипопотам, но бих експериментирала и с Box
Чела съм от наличните в Колибри  "Сделката", която е съвсем леко криминална, "Мираж" и "Специални връзки", които пък са семейно-любовни, но в никакъв случай сладникави. Кенеди ми е любим писател, така че може да пробвате нещо от него.

# 269
"Следобеди с Изабел" си я купих наскоро от България, чака ред. Не препоръчвам обаче "Пет дни", много слаба по мое мнение.

Общи условия

Активация на акаунт