Клиники в Истанбул - тема 16

• 77 337
  • 917
  •   2
Отговори
# 480
Здравейте, момичета!
Правихме стимулация и наскоро трансфер в Мемориал.
Доволна съм от отношението и подхода на лекарите, но за съжаление не мога да кажа същото за комуникацията с координаторките.
До момента на пункцията подаваха информация стегнато, без пропуски и в точните часове. В деня след пункцията нещо се промени и започна едно бавене и чакане всеки ден за информация, относно развитието на ембрионите. Аз питам, никой не отговаря, трябва да досаждам. Пращат ми инфо с грешки в броя на ембриони и т.н. В деня преди трансфера пристигнахме в клиниката за ковид тестове и ни казаха, че до 17ч. ще ни пратят информация за следващия ден. До 21ч. никой не писа. Трябваше да звънна на всички координаторки по два пъти, докато получа някаква информация за следващия ден. Няма нужда да споменавам, че нервите и без това са доста, но с това бавене и забравяне стават още по-големи.

Някой има ли подобен опит? Знам, че са натоварени, но до сега, с който съм говорила е все много доволен от отношението и не мога да разбера как само при нас не е така? :/
За съжаление комуникацията май е трудна вече да, Шефкие докато беше там беше друго, тя вече е в друг отдел, от по-старите остана май само Айля, а другите са нови и не смогват с темпото…
Според мен трябва да се напише някакво оплакване на английски направо в сайта им. Аз съм след трансфер и вече никой нищо не се интересува съответно, в 7-8 седмица бях прокървила и им писах, никакъв отговор… явно е до момента с трансфера и ако е успешен той, чао.
Иначе компетенцията на лекарите и нивото на ембриологията няма какво за кажем, ние сме с генетичен проблем и правихме Ин витро затова, страхотна стимулация и страхотни ембриолози и генетици, това беше причината да се насочим направо там, ако не беше там може би само Аджибадем е на такова ниво.
Какъв е вашият генетичен проблем!

# 481
Здравейте, момичета!
Доволна съм от отношението и подхода на лекарите, но за съжаление не мога да кажа същото за комуникацията с координаторките.
До момента на пункцията подаваха информация стегнато, без пропуски и в точните часове. В деня след пункцията нещо се промени и започна едно бавене и чакане всеки ден за информация, относно развитието на ембрионите. Аз питам, никой не отговаря, трябва да досаждам. Пращат ми инфо с грешки в броя на ембриони и т.н. В деня преди трансфера пристигнахме в клиниката за ковид тестове и ни казаха, че до 17ч. ще ни пратят информация за следващия ден. До 21ч. никой не писа. Трябваше да звънна на всички координаторки по два пъти, докато получа някаква информация за следващия ден. Няма нужда да споменавам, че нервите и без това са доста, но с това бавене и забравяне стават още по-големи.

Някой има ли подобен опит? Знам, че са натоварени, но до сега, с който съм говорила е все много доволен от отношението и не мога да разбера как само при нас не е така? :/
За съжаление комуникацията май е трудна вече да, Шефкие докато беше там беше друго, тя вече е в друг отдел, от по-старите остана май само Айля, а другите са нови и не смогват с темпото…
Според мен трябва да се напише някакво оплакване на английски направо в сайта им. Аз съм след трансфер и вече никой нищо не се интересува съответно, в 7-8 седмица бях прокървила и им писах, никакъв отговор… явно е до момента с трансфера и ако е успешен той, чао.
Иначе компетенцията на лекарите и нивото на ембриологията няма какво за кажем, ние сме с генетичен проблем и правихме Ин витро затова, страхотна стимулация и страхотни ембриолози и генетици, това беше причината да се насочим направо там, ако не беше там може би само Аджибадем е на такова ниво.
Какъв е вашият генетичен проблем!
Трудно пропусклива една тръба и малки отклонения в морфологията при мъжа ми..

# 482
  • София
Ако по-горе запитването е към мен да отговоря, ако не, извинете и пропуснете 😃
Аз имам остеогенезис имперфекта, генетично заболяване с 50% шанс да се предаде на плода. Правихме ПИД, който е малко по-специален и отнемащ време и ресурси от стандартния който е за хромозомни аномалии, и него правихме после де… в крайна сметка имахме 3 ембриона, 2 от които с 15% мозаицизъм, но си замразихме по съвет на ембриолозите, а третия ми е трансфериран на 14.11, като вече съм бременна в 15 г.с. И правихме хорионбиопсия за да докажем на 100%, че ембрионът е здрав. Стискайте палци да стигнем за успешен финал все пак, че съм много рискова поради моите си заболявания…

# 483
Здравейте,  към дамите, които са прилагали Климара преди стимулация - имахте ли промяна в цикъла? Да ви дойде по-рано или да закъснее?

Трябва да Ви дойде до 5 дни след свалянето на втората лепенка.

# 484
Здравейте момичета, ще попитам и тук, тъй като в друга тема не ме отразиха. На 7ми ден след трансфер на 2 пет дневни ембриона, в събота вечер когато слагах вагинално прогестероновите таблетки, върха на апликатора се изцапа с кафеникаво (едно такова смесено и с разтопените таблетки...). На следващата сутрин имах изтичане от таблетката съвсемьлеко оцветена пакьв кафеникаво, но много много лека. Неделя през деня нямах нищо и вечерта още по- слабо кафеникаво зацапване, то като се премеси с таблетката става по- скоро, като бежово, по апликатора имаше пак минимално оцветено. Терапията ми е Оксапар 0.6, Кораспирин (аспирин протект) х 1 на ден, Пролутекс 1х2, прогестероновите таблетки, които се слагат вагинално 2х2 и други медикаменти. Това, което реших на своя глава да направя беше вчера да не взимам аспирин, днес също няма да взема, защото може би кръворазреждащите ми идват в повече. Датата на теста е 15.02, нямам намерение да правя по- рано, бихте ли ми казали своето мнение за това зацапване. Ще пиша и на клиниката, но все пак бих искала и вашето мнение.

# 485
Здравейте момичета, ще попитам и тук, тъй като в друга тема не ме отразиха. На 7ми ден след трансфер на 2 пет дневни ембриона, в събота вечер когато слагах вагинално прогестероновите таблетки, върха на апликатора се изцапа с кафеникаво (едно такова смесено и с разтопените таблетки...). На следващата сутрин имах изтичане от таблетката съвсемьлеко оцветена пакьв кафеникаво, но много много лека. Неделя през деня нямах нищо и вечерта още по- слабо кафеникаво зацапване, то като се премеси с таблетката става по- скоро, като бежово, по апликатора имаше пак минимално оцветено. Терапията ми е Оксапар 0.6, Кораспирин (аспирин протект) х 1 на ден, Пролутекс 1х2, прогестероновите таблетки, които се слагат вагинално 2х2 и други медикаменти. Това, което реших на своя глава да направя беше вчера да не взимам аспирин, днес също няма да взема, защото може би кръворазреждащите ми идват в повече. Датата на теста е 15.02, нямам намерение да правя по- рано, бихте ли ми казали своето мнение за това зацапване. Ще пиша и на клиниката, но все пак бих искала и вашето мнение.
Аз имах зацапване към леко течение точно на 7 ден след трансфер на 6дневен ембрион. Беше точно както го описваш-кафяво, кремаво, премесено с изтичащата таблетка прогестерон. Веднага писах на координаторките и на следящата ме Аг тук и от двете места ми отговориха ,че на 7 ден най-вероятно е имплантационно зацапване и би трябвало да спре до ден, два, ако е такова. Важното е да не е ярка червена кръв. При мен се оказа точно това, така че е много възможно и при теб да е такова.
А иначе относно кръворазреждащите, турците ли ти ги изписаха? На мен в Бг на двата ми неуспешни трансфера ми изписваха Аспирин и Фраксипарин, без доказана необходимост, докато в Мемориал не са ми изписвали нищо такова. Там са против безразборното изписване на кръворазреждащи, особено на Аспирина,който правел самата лигавица рехава.
Успех, дано се похвалиш с положетелен тест след 2 дни Heart

# 486
Цитат на: Archi_S
link=topic=1490860.msg46002044#msg46002044 date=1676277136
Аз имах зацапване към леко течение точно на 7 ден след трансфер на 6дневен ембрион. Беше точно както го описваш-кафяво, кремаво, премесено с изтичащата таблетка прогестерон. Веднага писах на координаторките и на следящата ме Аг тук и от двете места ми отговориха ,че на 7 ден най-вероятно е имплантационно зацапване и би трябвало да спре до ден, два, ако е такова. Важното е да не е ярка червена кръв. При мен се оказа точно това, така че е много възможно и при теб да е такова.
А иначе относно кръворазреждащите, турците ли ти ги изписаха? На мен в Бг на двата ми неуспешни трансфера ми изписваха Аспирин и Фраксипарин, без доказана необходимост, докато в Мемориал не са ми изписвали нищо такова. Там са против безразборното изписване на кръворазреждащи, особено на Аспирина,който правел самата лигавица рехава.
Успех, дано се похвалиш с положетелен тест след 2 дни Heart

Да, турците ми изписаха всичко, но аз съм с доказана тромбофилия и завишени НК клетки, дори ми правиха вливка преди трансфера. Сега от там ми отговориха нищо да не спирам, т.е. да си пия и аспирина, зацапването било нормално. Но ако имам алено червена кръв, да отивам веднага към смешното. На тоя етап си е супер минимално и кафеникаво и явно ще си пия аспирина... Моя опит е в Ачибадем. Благодаря от сърце 🍀 Аз желая успех на всички ни в тази не лека борба ❤️

# 487
  • София
Здравейте! Моят опит с координаторките е ужасен. Правихме стимулация миналия май, трансфер през август. След това правих и един генетичен тест при тях. Всичката комуникация с тях е ставала много много трудно, с много ръчкане от моя страна и от страна на Турмед. Толкова нерви хвърлих с тях, че просто нямам думи. Сега като трябваше да се свържа с доктора да обсъдим нова стимулация ми изпилиха нервите и заради тях реших да сменя с др. Тургут. Просто нямам нерви да се разправям. Може пък и да е за добро.
Здравейте, момичета!

# 488
Здравейте! Моят опит с координаторките е ужасен. Правихме стимулация миналия май, трансфер през август. След това правих и един генетичен тест при тях. Всичката комуникация с тях е ставала много много трудно, с много ръчкане от моя страна и от страна на Турмед. Толкова нерви хвърлих с тях, че просто нямам думи. Сега като трябваше да се свържа с доктора да обсъдим нова стимулация ми изпилиха нервите и заради тях реших да сменя с др. Тургут. Просто нямам нерви да се разправям. Може пък и да е за добро.
Здравейте, момичета!

Поне при др Тургут, мога да гарантирам с две ръце, че никога няма забавяне в комуникацията.
Много всеотдайни координаторки има.
Да са живи и здрави. 🍀
Едно време (миналия септември) и аз се реших за др Тургут поради същата причина. Хем заради координаторките, хем заради мъжки фактор и проф Башар.
Успех с втория опит!

# 489
Потвърждавам за координаторките на д-р Тургут. Изобщо не се налага да напомняш, изобщо не мислиш какво чакаш, винаги информират своевремено и отговарят бързо при питания.

# 490
Благодаря за отговорите, момичета.
Ние сме с леко влошена морфология и съмнения за ендометриоза.
Д-р Тургут не е ли препоръчван само при мъжки фактор?

# 491
Здравейте, мили дами ❤
Предварително благодаря на всички, които ще отделят от времето си да прочетат моята история и да споделят безценен опит.
Намирам се на кръстопът и всяка информация за мен би имала значение, за да взема адекватно решение.
Аз /на 34 г./ и мъжът ми /на 32 г./ имаме 4 неуспешни инсеминации, с които бяхме одобрени от ЦАР по критерия за неизяснен стерилитет.
Последваха два ин витро опита в клиниката на д-р Стефанов в Стара Загора.
Първи опит: дълъг протокол /1 месец Ясмин/, стимулация с Декапептил и Гонал. Резултатът беше хипер стимулация, извадени 26 яйцеклетки, от които 22 зрели, от които едва 9 се оплодиха. /повечето загинали още при обаждането с иглата, което нарекоха проблем с цитоплазмата/. Ембрионите бяха с множество фрагменти и загинаха между 2-ри и 3-ти ден.
Втори опит: дълъг протокол /4 месеца Ясмин/, Декапептил и Фостимон. Никакви странични ефекти, чудесни изследвания през цялото време. 14 извадени яйцеклетки, които изглеждаха по-добре по мнението на ембриолога. 10 зрели, всички преживели обождането при ИКСИ, 7 оплодени. На втория ден 1 е направило арест, 3 не се делят правилно, и другите 3 са с над 80% фрагментации и не дават никакъв шанс.

Проблемите ни: аз имам лека поликистоза, видима на ехограф и отразила се на АМХ, който е висок /около 7 преди втората процедура/. Редовна менструация, никакви външни белези за състоянието, овулация - не винаги редовна, но вси пак налична /установено с прегледни в рамките на почти цяла календарна година/, проходими тръби, нормален кариотип, съвсем леко завишено ТСХ, контролирано с лекарство.
Съпругът ми - 1% морфология и под 11% ДНК фрагментация. Всички други изследвания и показатели са отлични.

Заключението - лошо качество на яйцеклетките, което не позволява на мъжкия фактор изобщо да се прояви, така че да го тълкуваме.

Препоръчват ми да опитам ин витро на естествен цикъл, за да се провери качеството на яйцеклетките без стимулация. Ще обмисля тази опция, но заедно с нея обмислям и опит в Турция. До момента не бях проучвала възможностите там, известните клиники и имена вече са ми познати, но ако тук има някой със сходна история, ще съм безкрайно благодарна да сподели опита си.

Предстои консултация с генетик, както и с д-р. Станулов. Къде в Турция бихте препоръчали да направя контакт? Бихте ли споделили ориентири колко време отнема от прегледа до стартирането?

Благодаря ви! Желая на всички кураж, вяра и сбъдване на мечтата за рожба.

# 492
Благодаря за отговорите, момичета.
Ние сме с леко влошена морфология и съмнения за ендометриоза.
Д-р Тургут не е ли препоръчван само при мъжки фактор?

Д-р Тургут е избиран често при мъжки фактор, защото работи с проф. Башар. Кабинетите им са в една и съща сграда, което е мн удобно, както и че един координатор работи с двамата доктори. Но не е нужно да имате МФ, за да изберете д-р Тургут. Все пак той е АГ, така че може да сте негова пациентка и без да им проблеми при мъжа ви.
Успех! Simple Smile

# 493
  • София
Много съжалявам, че сте имали проблеми с координаторите в Мемориал. Но аз имам съвсем различно мнение за тях. За първи път посетиха болницата на 26 август миналата година. На 25.01 ми беше трансфера ❤️През цялото това време(прегледи, цветна снимка, стимулация, пункция +хистероскопия) останах очарована от вниманието на всички. Координаторте бяха( и все още са) на линия за всички мой въпроси. Също така комуникацията ни във whats app е  бърза. Съдейства ли са ми за закупуване на всички лекарства който ми трябват. Със сигурност НЕ мога да кажа нищо лошо за тях. Понеже пътувам само със самолет, за всички посещения са ми организирали трансфери от летището до хотела и обратно. И сега като искам да знам нещо за прегледите или да разгледат досието ми, винаги откликват

# 494
Много съжалявам, че сте имали проблеми с координаторите в Мемориал. Но аз имам съвсем различно мнение за тях. За първи път посетиха болницата на 26 август миналата година. На 25.01 ми беше трансфера ❤През цялото това време(прегледи, цветна снимка, стимулация, пункция +хистероскопия) останах очарована от вниманието на всички. Координаторте бяха( и все още са) на линия за всички мой въпроси. Също така комуникацията ни във whats app е  бърза. Съдейства ли са ми за закупуване на всички лекарства който ми трябват. Със сигурност НЕ мога да кажа нищо лошо за тях. Понеже пътувам само със самолет, за всички посещения са ми организирали трансфери от летището до хотела и обратно. И сега като искам да знам нещо за прегледите или да разгледат досието ми, винаги откликват
Не просто имахме проблеми с комуникацията. Средата на септември забравиха да пуснат ДНК фрагментация на мъжа ми, за която платихме. Пуснаха му просто още една спермограма (вече втора в Мемориал).
Тъй като ни мотаха месец, докато признаят, аз вече бях за пункция, когато разбрахме, че резултат от ДНК фрагментация няма да дойде.
На сляпо е направена ‘първата партида’ бластоцисти.
Това не е проблем в комуникацията, а е проблем в организацията, който застрашава резултатите на пациентите.

Общи условия

Активация на акаунт