Интроверт или екстроверт сте?

• 11 044
  • 175
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Не е, но ограничението в общуването ги спира на доста нива.

# 16
Интро, интро. И ми е добре цял живот, е, с малки изключения.
Странно, според повечето отговори тук, преобладава интрото. Мислех, че е точно обратното.

# 17
Абсолютен интроверт съм. И с годините все повече си темерутствам щастливо..)
За жалост, работата ми налага да се държа екстравертно, та все повече се изтощавам.

# 18
Интроверт за добро или лошо... понякога не ми се иска, но винаги съм била такава и да бъда инаква ми е трудно.

# 19
С годините все повече ставам интроверт. С ММ много пъти сме си приказвали на тази тема. И двамата нямаме братя и сестри, стояли сме дълго време сами като деца. Научили сме се да имаме занимания, които не зависят от други хора. Аз лично винаги имам занимания, които са ми интересни и трудно издържам натрапени ми разговори и общуване. Имам хора, с които можем да си говорим до безкрай и да ми е интересно. Ако някой, не дай Боже, се опитва да ме поучава или да ми набива канчето, бива отрязан, без сам да разбере как.

# 20
  • В Космоса
Интроверт и аз. Преди много ме тревожеше това, но бях и много срамежлива и притеснителна и това ми пречеше в живота. Сега се поотчупих, не ми пука толкова от околните, просто си търся комфорта, който е  "ако може да ме занимавате по-малко, плийз, ако може и въобще да не ме, ще е най-добре Relaxed ". Иначе душицата ми е хедонистична и търси забава, парти, купон, но само в компанията на доказани близки такива. Blue Heart

# 21
Аз след по-дълго време, прекарано навън сред хора, се изморявам психически. Тогава усещам необходимост да се прибера и да се усамотя в стаята си.

# 22
Абсолютен интроверт съм. И с годините все повече си темерутствам щастливо..)
За жалост, работата ми налага да се държа екстравертно, та все повече се изтощавам.
И аз така.
Добре имитирам екстровертност, не ми липсват социални умения, но се напрягам като ги упражнявам.
Утре ще катеря един планински маршрут насаме с Брус Дикинсън (по-точно с 1 от соловите му албуми) и не искам да чувам и виждам дори собствените си деца за поне 5 часа.

# 23
Аз съм екстроверт, обаче като се събера с още трима четирима екстроверти и не мога да ги понасям.

# 24
А има ли нещо по средата? Аз не мога да се определя, защото хем обичам да общувам с хора, да излизам итн., хем обичам и да съм си сама вкъщи и да си правя мои си неща. Някак трябва да има баланс между двете, за да се чувствам добре. Та, може ли един човек да е хем екстроверт в социални ситуации, на работа, с приятели, хем интроверт вкъщи и да има нужда понякога да е сам със себе си?

# 25
Всичко може..)
 И нищо не е постоянна величина..)

# 26
  • София
Има, аз казах съм такава.

# 27
А има ли нещо по средата?
Има, разбира се. Скоро ми попадна статия по темата, мисля, че терминът беше амбиверт.

# 28
  • В Космоса
Амбиверти са, да, балансираните темпераменти.

Аз съм екстроверт, обаче като се събера с още трима четирима екстроверти и не мога да ги понасям.

Както казва ММ "Този говори повече от мен, значи не става." Joy

А как се определяте според класическата теория - сангвиник, холерик, флегматик, меланхолик?
Аз съм меланхолик, но много се боря и утвърдително успявам да победя слабите си характеристики.

# 29
Смятам, че съм меланхоличен тип.
Не го отчитам обаче като слабост. Всеки има особености, животът е хубав, защото е шарен.

Последна редакция: сб, 15 окт 2022, 15:17 от bell_87

Общи условия

Активация на акаунт