Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да помогна на 9-годишната си дъщеря, която има затруднения с математиката и проблеми в училище?
Кога се очаква детето да може да произнася правилно звуците "р" и "л"?
На каква възраст трябва дъщеря ми да може да произнася правилно звуците "л" и "р"?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да помогна на 9-годишната си дъщеря, която има затруднения с математиката и проблеми в училище?
-
Кога се очаква детето да може да произнася правилно звуците "р" и "л"?
-
На каква възраст трябва дъщеря ми да може да произнася правилно звуците "л" и "р"?
-
Как мога да насърча 4-годишното си дете да говори повече?
-
Какви са причините за забавянето на речта при децата?
, не знам до колко е показател това. От сестра си е по сръчен с дребните неща. Приказки също се старая много да четем. Линейката, змията ,пчелата , кокошката, кравата , вратата, патето , часовника , пилето , кончето , казва как правят. За дебел мъж , не се бях сещала , а се чудех как да го карам да издуе бузи, за вятъра също много полезно, съгласните ш,с, ц ,ч и подобни никакви ги няма. При него е малко по трудно да го задържа , на такива по образователни игри и мисля , че главно от там идва проблема. Пъзели имаме много, защото момичето им е фен ,но на него му мина мерака много бързо. Просто си го влече повече да беснее. Успях да ги науча на някакви танци , тип ,,балона се надува,, ,, ако си щастлив , плесни с ръце ,, и подобни, но и на това бързо му мина мерака. Общо взето при него е доста по трудно да го науча нещо , защото не иска да се задържа на едно място и да ме слуша, иначе казвам и обяснявам много , поне така си мисля , но той не се заслушва особено. Четем доста и въобще не очаквах късно проговаряне. За късното дъвчане и аз мисля че от там идват доста проблеми, но той и до момента е много избирателен , буквално яде 3,4 неща. Благодаря много , наистина ми дадохте много полезни съвети!
. Желая Ви успех!