Частни училища - информативно-дискусионна тема - 56

• 49 634
  • 780
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Имате ли резултати от Питагор вече, тези, които са се явявали Понеделник и Вторник

# 106
Това е ясно. Нали затова децата ни са в ЧУ и темата е за ЧУ. Не е като да не знаем какво е в ДУ, някои от нас от личен опит, не от приятелски деца.

Ще се учудиш колко хора не го знаят това - хора, които си мислят че ЧУ е за богаташчета, нямат допир до частно образование, нямат опит и с ДУ и гледат как има ДУ, които се представят добре на НВО и си казват: може и по-евтино;) За такива хора тази дискусия ще е полезна.

# 107
  • Отвъд алеята зад шкафа
За да влязат да четат в темата за ЧУ, значи вече сами ще са усетили, че има проблем в ДУ. В тази тема специално дискусия по този въпрос няма, защото всички сме на едно мнение. В Образователния говорилник може и да се получи дискусия.

# 108
Искате да превърнете темата в подобие на изтрития/заключен вече вариант ЧУ срещу ДУ?
Не ви съветвам!

https://www.bg-mamma.com/?topic=1151494.165

# 109
Имате ли резултати от Питагор вече, тези, които са се явявали Понеделник и Вторник
Още не. Вчера ни беше събеседването.

# 110
Като цяло усещането, което остави директорката у мен беше неприятно - отговаряше често с насмешка и видима досада на иначе не толкова странните въпроси на родителите. Не отговаряше на въпроси свързани с последващото развитие на децата (4-5 клас и пр), а имаше не малко, като няколко пъти повтори, че ако искаме са разберем повече за горните класове трябва да отидем на отворени врати за тях. Да, може би имат право да бъдат леко “надути” с оглед на резултатите им, но подходът определено не беше правилния. Иначе останах с добри впечетления от учителите за ПУК, но не толкова от управителя, както я представиха (мисля е дъщеря на починалата основателка).
Сега сигурно ще кажете, че това не е важно, но ми стори адски недомислено, че на етажа на който се намират ПУК-четата няма санитарен възел. Трябва да слезнат 2 етажа надолу, а и слизайки на въпросния -1 етаж имаше само една дамска и една мъжка тоалетна с по една мивка. На същия етаж е и столът, където се хранят. Някак не мога да си представя как ще се измият толкова деца преди хранене на две мивки.
Общо взето е това. По-късно ще пиша и за СС, че много дълго стана Simple Smile

За директорката съм съгласна - нещо не се справя с комуникацията. Аз вече писах, че комуникацията им куца сериозно и след месец и малко опит с дете в ПУК съм все още на това мнение. Чакам вече месец и половина да ми отговорят как се случва работата с логопед, седмичното меню ни го пратиха 2 пъти и после край, получихме  имейл за Хелоуин, който намирам за странен, но може и да е опит да угодят на всички откачалки...Може и да е от моите очаквания, но имат да работят върху комуникацията и то доста.
За мивкит, тоалетните и стола - да, не е топ като база, но не е споделял за проблеми.

# 111
  • в страната на чудесата
Много важно умение е да можеш да се изразяваш ясно и кратко. Не зная дали се полагат достатъчно усилия в ЧУ. Дано, че родители от ДУ имат нужда от десетина изречения, за да представят теза, многократно обсъждана в годините 😂😂😂
Отново ще попитам родителите на деца от начален курс - трябва ви специалист, за да се ориентирате как напредва детето ви? И обикновен сутрешен/следобеден разговор не е достатъчен ли? Ако отговорът е да, това не е ли проблем?

# 112
Лейка, според мен си е до човек. Има хора като мен, които имат нужда да получават обратна връзка от учителя и в това няма нищо лошо. Някои неща не можеш да ги хванеш само в разговор с детето ти. Педагозите все пак за това са учили - да виждат и да преценяват.

# 113
  • София
Аз, понеже съм мързелива, предпочитам да получавам информация от учителите как се справя детето. С него предпочитам да говоря за други неща, вместо да го проверявам по учебния материал.

# 114
  • София
То кой не е мързелив, ама не е лошо човек да проверява лично как стоят нещата. На много места лъсва грозната истина след 5-ти клас или по друго време, доста късно и наваксването е трудно.

По едно време имаше цяла вълна деца на мои познати адски закъсали, вярно от държавни училища, но тип НУКК, прехваленото 20-то и прочее. Те учили ядрена физика едва ли не в началните класове, но не могат ни да четат добре, ни прости сметки да правят. Не бих разчитала само на обратна връзка от училище.

# 115
  • в страната на чудесата
Освен това един разговор спокойно може да разкрие горните проблеми, все пак говорим за деца. Не е нужно да се минава материала...
Подобни случаи не са запазена марка само за ду.

# 116
  • София
Аз бих искала лично да си говоря с учителя, а не да ми изпращат отчет. Тези отчети са ужасно досадни за писане и винаги може да се цензурира. Има неща, които се изговарят, а не се пишат.

# 117
  • в страната на чудесата
Е колко е трудно да ти прочете инструкция за някой уред, да сметне рестото или докато пътувате и вали дъжда да ти разкаже как се образува, да ти напише писмо или мейл. Да ти разкаже как реагират децата, за какво говорят. Това на мен ми се струва като част от нормалния живот.

# 118
Тц. Макар че се чудя в колата какво друго си говорят😀
Комуникацията в съвременния свят продава, тя е маркетинг.

# 119
  • Blondeville
За мен идеалната комбинация е обратна връзка от училище плюс наблюдение и разговори вкъщи. При нас има регулярна писмена обратна връзка, другата седмица имаме и индивидуална родителска среща. Засега обратната връзка се припокрива с това, което и аз си знам, но ми дава и информация за адаптацията в клас, за създаването на приятелства, общуването с другите деца и учители и т.н, което аз няма как да видя от първа ръка. Доволна съм от начина, по който са организарани нещата при нас.

Общи условия

Активация на акаунт