Частни училища - информативно-дискусионна тема - 56

• 49 326
  • 780
  •   1
Отговори
# 720
В Увекинд немският е 10 часа седмично.
Английски започват да изучават от трети клас.

В Увекинд бях на среща още миналата година,бих го избрала зареди немския език,ще имаме и познати деца от детската градина там.Впечатленията са ми,че натоварването е умерено.
Нещо се говори,че ще сменят локация,което от една страна не е зле (базата е Княжево не е от най-добрите),от друга страна локацията ме притеснява честно казано,ме желая детето да прекарва часове на ден в път,години наред.Не и докато е в началното училище.Това ми беше и за Питагор основното притеснение.
Ама пък сега като се замисля,ако го бяха приели,щях да го запиша.

За Увекинд, провери часовете по немски език като бройка.
По спомен след като станаха IB училище започнаха да наблягат и на английският език.
Та май доста падна броя на часовете по немски.

Базата в Княжево е на другият край на света, но е една от малкото които са си парвени точно за училище.

# 721
  • София
Във Веда английският е от 5 клас. Не зная броя часове седмично до тогава, за детската градина зная, че ми е на дневен ред - 1/2 от двня на български, 1/2 на немски.
Също са ужасно, ужасно далече. Сградите им са си сгради за градина и училище, много е приятно - има пространство.

# 722
Здравейте, следя темата от известно време. Изчела съм доста назад. Догодина живот и здраве ни предстои кандидатстване в ПУК. За сега сме се спрели на Изи. Това което съм разбрала до сега е, че не е от училищата, в които има невероятен натиск над децата, но и не е съвсем "свободия". Ако греша, ще се радвам да ме поправите. Като цяло ще ми бъде много полезно, ако се включат родители на деца, които в момента учат там. Ще съм благодарна на всякакви отзиви! 🤗

# 723
Как да няма натиск, ми те дори и междучасия нямат. Официално имат, ама на практика...

# 724
С оглед факта, че имат определени амбиции (да не ги изреждам, че пак ще стане мини скандалче) съм силно скептична, че отстъпва по "натиск" на СС и Питагор. Дори смятам, че на моменти е повече. Особено с оглед факта, че "привклякоха" учители от СС и СМГ по Бел и Мат, които да реализират амбициите.

Последна редакция: нд, 04 дек 2022, 18:41 от Fancy

# 725
  • София
Пак с глупостите, нямали междучасия.... Не, от 8:30 до 17:00 са в класните стаи, държат ги на каишка и само учат.
Ивелина, ако говорите за големия ПУК, то фокусът на Иззи е към децата в малък ПУК 5 години, след това се пълнят класовете за ПУК от Иззи старт и малкия ПУК и остават единични бройки. Към момента отвориха приема за ПУК - 5 годишни. Не е лежерно училище със сигурност, но не бих казала, че натискът над децата е прекалено голям. Мисля, че има Отворени врати, където препоръчвам да отидете, така ще разберете дали е ви допада за детето или не.

# 726
Не, от 8:30 до 17:00 са в класните стаи, държат ги на каишка и само учат.
Именно, точно това знам от родител с дете там, познавам добре човека и му вярвам. Така че, дали са глупости или не, всеки си избира на кого да вярва, не бих го написал, ако не бях убеден, че е истина.

А какъв е ефектът от толкова учене, е друг въпрос...едно дете го преместили от там в ДУ и на входното ниво по физика в седми клас едвам вързало тройка...и това съм убеден, че е вярно, защото познавам човека, който ми го каза.
Може би отчасти защото детето просто не е знаело термините на български, учили са предимно на английски...но и като цяло не е знаело.

Последна редакция: нд, 04 дек 2022, 19:13 от Татко Мецан

# 727
Изи нямат седми клас започнал при тях.
Знам го защото отвориха прогимназия година след като моето кандидатства за ПЧМГ.
А и сегашните прогимални най-вероятно са били компромисен вариант.
Иначе, че взеха страхотни учители е факт.

# 728
  • София
Не, от 8:30 до 17:00 са в класните стаи, държат ги на каишка и само учат.
Именно, точно това знам от родител с дете там, познавам добре човека и му вярвам. Така че, дали са глупости или не, всеки си избира на кого да вярва, не бих го написал, ако не бях убеден, че е истина.
Това за кой клас е? Щото налЕ, все още твърдя, че моето дете учи също там, но е в малките класове- до 4ти, а имам поглед и над по-големите.
Склонна съм да коментирам, защото за мен нещо е лежерно, а за друг родител е голям натиск, та може всичко да идва от очакванията. Междучасията са по 5 мин + 2 големи за плодова закуска и следобедна и една обедна почивка от час. За мен е ОК, но за друг може да е "без междучасие", просто въпрос на гледна точка.
Редактирам- Иззи имат първи 7ми клас тази година.

# 729
Е добре, за шести клас е наистина, за малките класове сигурно си права, Рейни, няма да се караме сега...в прогимназията ще ви се отели вола. Този човек съм напълно сигурен, че ми казва истината. Детето му е отличник и недей с такива намеци, че за едни какво било, а за други какво. Каза ми буквално без междучасия.  Да не говорим, че и 5 Мин нищо не е, но дори и тези 5 минути ги задържат и реално междучасия нямат.

Последна редакция: нд, 04 дек 2022, 19:26 от Татко Мецан

# 730
Ама тя потребителката ясно е сравнила, от кои училища си мисли, че не е. От тези, в "които има невероятен натиск над децата". Знаем в тази тема , на кои им се носи тази слава. Wink
Освен това, мисля, че има нормативно задължение междучасията да не са по-малки от 10 мин.

# 731
Именно, затова според мен в невероятна грешка е потребителката 😀

# 732
  • София
Ама тя потребителката ясно е сравнила, от кои училища си мисли, че не е. От тези, в "които има невероятен натиск над децата". Знаем в тази тема , на кои им се носи тази слава. Wink
Освен това, мисля, че има нормативно задължение междучасията да не са по-малки от 10 мин.
Така ли? Може ли линк за тази норматива, защото и аз търсих...
Ние не се караме, ако някой се е объркал - поне аз не го правя. Мисля, че водим диалог, а само с диалог ще стигнем до нещо градивно.

# 733
Наредба 10 за организация на дейностите
Чл. 9. (1) След всеки учебен час се осигурява почивка на учениците.
(2) Почивките между учебните часове в училището се определят от директора и са с продължителност не по-малко от 10 и не повече от 30 минути.
(3) Директорът на училището осигурява за учениците поне една почивка не по-малка от 20 минути.
(4) (Изм. - ДВ, бр. 77 от 2017 г.) За училищата, в които няма условия обучението на всички паралелки да бъде само преди обяд, по изключение на ал. 2 две от почивките могат да са с продължителност не по-малка от 5 минути.

# 734
Благодаря ви за мненията! Наистина бях останала с впечатление, че Иззи се различава от СС и Питагор по отношение на натиска за яко учене.
По стечение на обстоятелствата за държавно училище почти нямаме шанс или поне не за читаво такова, пък и ако трябва да съм честна, изобщо не ми е мерак държавното.
Понеже с таткото сме пълни противоположности по отношение на работата и интересите - аз съм човек на изкуството, а той на точните науки - много ясно виждам в детето си от сега, че интересът към цифрите е много по-голям. В градината имат английски и също много му харесва. Рисуване, оцветяване... не са неговите неща, та това ми е някаква отправна точка за избора на училище, но май ще трябва да започна отначало.
А във всички ли частни училища децата учат до 17:00 ч.? Има ли такива, които са половин ден?

Общи условия

Активация на акаунт