Раждане в Майчин Дом - София (9 тема)

• 73 126
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте.
Клизма ще направят в деня на секцио рано сутринта( в 6 сутринта).
За  разкритие проверяват в спешното при прием рано сутринта в деня на постъпването.

Вземете си профенид и Eva qu свещички, еднократни гащи на мрежата от canpool и превръзки.

Здравейте, имам насрочен ден за секцио в Майчин дом. Искат ме там ден по- рано. Има ли някой, който е бил така, да ми каже, в този случай проверяват ли за разкритие и правят ли клизма? Малко съм се паникьосала.

Здравейте,
Искам да попитам тези свещички профенид само за раждалите секцио ли ги препоръчват?
Предстои ми да раждам нормално (надявам се) и се чудех какви обезболяващи да си приготвя за да имам на разположение?
Имам вече едно раждане през 2018 година в Майчин дом и си спомням колко много ме болеше през ноща например и ми се иска тоиз път да бъда подготвена и да си имам и в себе си болкоуспокояващи, а не само да разчитам на тамошните.

Всякакви съвети ще са ми от полза.
Болкоуспокояващи, въпросните свещички за изхождане, примерно течен аналгин може ли да се пие за болката и т н.

Благодаря предварително ☺️

# 226
И аз имам питане за обезболяващите. Имате ли идея дали може да се пие аулин?

# 227
Аз с предното раждане се пръсках с цикатидрина спрей на шевовете. А за болки си носих арника 9ch. Така ме бяха посъветвали от един форум за раждане. Сутринта бях много по-добре от вечерта.

# 228
Оправих се за помпата, показаха ки къде е, но едната акушерка ме предупреди, че май последно време не работи съвсем добре. Не ми се наложи да я ползвам де, мъжа ми донесе помпа днес, а и взех и малкия при мен вече.

Относно профенида- родих нормално, днес ги попитах и ми разрешиха да си сложа, че съм с доста силни контракции, отделно зверски хемороид от напъните, та се смилиха над мен 🤣. С предното раждане пръсках епизиотомията с цикатридина и после вкъщи обливах със смрадлика. Свещички за изхождане ми дадоха тук. Този път си исках орални таблетки, че не знаех дали ще успея да си поставя свещичката безпроблемно.

Аулин не бих пила заради кърменето, иначе не знам дали го разрешават попринцип лекарите.

# 229
Оправих се за помпата, показаха ки къде е, но едната акушерка ме предупреди, че май последно време не работи съвсем добре. Не ми се наложи да я ползвам де, мъжа ми донесе помпа днес, а и взех и малкия при мен вече.

Относно профенида- родих нормално, днес ги попитах и ми разрешиха да си сложа, че съм с доста силни контракции, отделно зверски хемороид от напъните, та се смилиха над мен 🤣. С предното раждане пръсках епизиотомията с цикатридина и после вкъщи обливах със смрадлика. Свещички за изхождане ми дадоха тук. Този път си исках орални таблетки, че не знаех дали ще успея да си поставя свещичката безпроблемно.

Аулин не бих пила заради кърменето, иначе не знам дали го разрешават попринцип лекарите.

Честито бебче, да е здраво и щастливо, а на теб бързо възстановяване!

И аз през 2018 г. при първото раждане бях с епизиотомия и използвах цикатридина спрей, но много ме болеше, имах доста външни шевове и ми се искаше да имам и нещо друго обезболяващо при мен за всеки случай да мога да пия или поставя.

Принципно тези свещички профенид вагинално или анално се поставят? Извинявам се за този въпрос, просто никога не съм поставяла такава.

Благодаря предварително

# 230
Свещичките Профенид се поставят ректално. Родих нормално сутринта и вечерта преди да си легна си сложих една. Заспах след 10 минути и на другия ден се чувствах много добре. Вземете си задължително с вас Simple Smile

# 231

Здравей! Може ли снимка на стаята? Отделно да попитам..... позволяват ли свиждания? Вашият мъж как ви носи багаж, ако не позволяват? Дадоха ли му да види детето и вас след раждането?

# 232

Здравей! Може ли снимка на стаята? Отделно да попитам..... позволяват ли свиждания? Вашият мъж как ви носи багаж, ако не позволяват? Дадоха ли му да види детето и вас след раждането?
Ами принципно се качват тука на етажа и им ги показват през стъклото другите майки. Аз моя не го пускам и без това никой не се съобразява с родилките, всички се разхождат без маски из цялата болница. Аз мъжа го пресрещнах на входа при медицинския център, за да си взема някои неща от него, но горе не се е качвал. Иначе може да се остави багаж и на охраната при спешното. Качвам снимки на двойната стая
Скрит текст:
Профенида за контракциите малко ме поотпуснат, но по важното, че хемороида не усещам, а там беше по-зле и от епизиотомия и от контракции и всичко 🤣

# 233
Свещичките Профенид се поставят ректално. Родих нормално сутринта и вечерта преди да си легна си сложих една. Заспах след 10 минути и на другия ден се чувствах много добре. Вземете си задължително с вас Simple Smile

Много благодаря за информацията ☺️
Честито бебче живо и здраво да е, а на Вас бързо възстановяване

# 234

Много благодаря за информацията ☺️
Честито бебче живо и здраво да е, а на Вас бързо възстановяване
Благодаря, отдавна се възстанових Grin бебето ми е на 10 месеца. Леко раждане ви пожелавам!

# 235
Някой знае ли какво е положението в момента на 12ет относно помпа за кърма? Наложи се 2 дни вече да не е при мен малкия и не ми дават да го кърмя, но поне да стимулирам. Мъжа ми донесе една ръчна, но тя не става за нищо, не прави добър вакуум. На ръка успявам само по няколко капки да изкарам, а ако се наложи още да седи при акушерките изобщо няма и да тръгне кърма сигурно. Или някой ако знае в магазина долу има ли помпи?
Здравейте, а защо не ви го дават поне за стимулация? Защо да не го кърмите, то така се тръгва в началото полека лека, със стимулации и така?

# 236
Пише, че се е наложило и детето не е било при майката, явно е имало проблем, може да е било поставено в кувьоз или нещо такова. Не е нарочно за всеки случай

# 237
Здравейте, момичета. Някоя знае ли колко г/д струва раждане в майчин дом с избор на лекар?

# 238
Пише, че се е наложило и детето не е било при майката, явно е имало проблем, може да е било поставено в кувьоз или нещо такова. Не е нарочно за всеки случай
Аз не казвам че е нарочно, просто питам майката.

# 239
Здравейте, момичета. Някоя знае ли колко г/д струва раждане в майчин дом с избор на лекар?

Здравейте,
Родих със секцио по спешност преди десетина дни с избор на екип - 900лв, плюс нощувките на 12 етаж в двойна стая ( 75лв.по 4 нощувки), плюс 50лв.за документа за отпуската на таткото по бащинство.
По принцип щях да съм с планово секцио и ми казаха,че се плаща и около 140лв.за комплект за операцията( чаршав,шапка и др.) ,но на мен не ми искаха,защото се наложи спешно секцио още при приемането в болницата.

Общи условия

Активация на акаунт