Модни консултации (Октомври, 2022) - 70

• 63 727
  • 735
  •   1
Отговори
# 420
  • Пловдив
Благодаря за мненията. Да, отчела съм, че не стават за мокро време, но то и в Пловдив зимата принципно си е суха Simple Smile Притеснението ми дали ще имам достатъчно неща, с които са ги съчетая. Например елегантно палто имам само в черен цвят. Единствено зимата мога да ги нося с яке в цвят горчица. Ще помисля още малко, до края на деня имат - 25 % намаление.

# 421
Малко визуализации на подобни ботуши, аз също мисля, че с черен чорапогащник ще стои по-добре.
Според мен ще стоят много добре и с тъмно синьо.

# 422
  • Пловдив

Страхотна визия ❤

# 423
Копче, имам я същата рокля, миналата година някъде по това време си я взех и честно казано, доста пъти съм я обличала досега. Много е ефектна и ме е спасявала в ситуации тип "... а сега какво да облека" при определени случаи. Със здраве да си я носиш!

Голямо ЗА велурените ботуши. Аз ги харесвам. Но! Има едно НО (за мен). А именно- те са нещо, което се обува от гаража- в колата/ таксито- мястото на събитието и обратно в колата/ таксито- гаража. Или трябва да се носят в сухо време. Един дъжд/ лека навалица в градския транспорт могат да прецакат фасона, особено ако не са черни. А черни вече не са толкова ефектни (за мен и базирайки се на показаните по- горе комбинации).

# 424
Голямо ЗА и от мен за велурените ботуши, НО ако са от естествен и качествен велур. Имам велурени (естествен велур) боти в цвят бордо и цвят тауп, доста пъти се е случвало да ги нося и в дъжд, стават леко на петна като се намокрят, но при едно хубаво забърсване с влажна кърпа и изчеткване със специална гъба за велур са си като нови. Не са загубили форма или цвят. Нищо им няма от дъжда. Едиственият проблем за мен при велурените ботуши е, че понеже са високо по крака, при кръстосване на краката в седнало положение велурът се прецаква/излъсква на мястото, където се засича с другия ботуш (дано го обясних правилно). Така си повредих едни черни ботуши със задна част от велур и още ме е яд. Трябва човек да седи с прибрани крачета, без да ги кръстосва Simple Smile

# 425
  • София
О, за мен тези ботуши са доста комбинативни, особено ако носиш предимно едноцветни дрехи. Всякакви тъмни цветове, дори и с бордо май ще станат.
Аз не мога да се пречупя да нося черен чорапогащник с по-светли обувки или боти. На снимка го възприемам, но върху себе си - не.

Последна редакция: пн, 14 ное 2022, 11:38 от Cuckoo

# 426
Привет, търся идеи за добро "инвестиционно" палто - марки и модели, от които сте доволни.

# 427
Не знам какво значи инвестиционно палто Simple Smile предполагам, че си склонна да платиш по-висока цена за хубава и качествена дреха. Аз лично имам няколко палта на Ted Baker, на мен ми харесват много, и две на Max Mara. И от двете марки съм доволна. Нормални якета нося само като ходя до магазина да пазарувам, иначе предпочитам палта и затова имам няколко. Някои са на по няколко години вече, нося ги доста и все още си изглеждат добре.

# 428
Това имам предвид:)))) Нещо, което няма да пенсионирам след един сезон, или два.
 Имам няколко такива палта, просто търся вдъхновение ако някой има опит с по-малко познати марки или такива, при които просто не ми е хрумнало да прегледам.

# 429
Разбирам, аз също не обичам да купувам дрехи, които след един сезон са за боклука. Това правех едно време като бедна студентка, като започнах да работя и можех да си позволя по-скъпи дрехи започнах постепенно доста да разреждам покупките и да намалявам броя им, но сумите всъщност тръгнаха доста нагоре. Няма шанс да ми омръзнат, така че не се притеснявам за това.

Можеш да погледнеш Ivy & Oak, аз съм си харесвала и оттам, но повечето дрехи ми стоят като подарени, понеже съм дребна и при някои марки просто не ми се получава. River Island може би също,на мен там всичко ми е огромно и макар че веднъж си бях харесала нещо, така и не стигнах до покупка. Не съм експерт по материи, кройки или качество, но ми бяха допаднали на първо четене.

# 430
Освен Max Mara, която вече е препоръчана, може да погледнете още Marc Cain - имам тяхно палто класическа кройка от кашмир и вълна с хастар от вискоза и коприна. Трети сезон ще му е тази година и палто с по-бизнес кройка имам на Драго и Радо /вече Драго и Ко/ което е на 7-8 години и е изключително като качество.
Това са трите марки с които имам опит.

Успех в търсенето на палто!

Последна редакция: пн, 14 ное 2022, 18:56 от Al Georgieva

# 431
  • София
Не знам вече доколко са бюджетни, но Тони М са бг конфекция, имала съм 2 палта от тях и много си ги обичах. Май вече имат само страница във ФБ.
Но не всичко при тях е вълна.
А, сещам се и за Андрюс лейдис. Колежката ми си купи 2 палта миналата година пролетта на разпродажба, по стотина лв. бяха.

Последна редакция: пн, 14 ное 2022, 14:25 от Cuckoo

# 432
  • София
Аз няма да се уморя да препоръчвам палтата на Елизабет! 70-100% вълна. Харесвам цветовете им, които тази година са извън класическата рамка на бежово и  черно. Отидете на място в магазина на Витошка до Бюти Зоун да ги огледате. Нещо сайт, аз лично не успях да им намеря.
А, имало, но не бях сигурна, че са те!
Сега виждам палто, което видях на живо там
https://elizabeth-bg.com/product/palto-135
Има средна дължина и дълги. Кройка, материал, ревер, всичко ми хареса. Чакам само да ги намалят! Вълната е плътна, тежка и стои оформено на раменете, на което много държа.
Рокли харесах дълги там, също.

Последна редакция: пн, 14 ное 2022, 16:43 от kopche

# 433
  • София
Ох, вълненото палто си е инвестиция - в химическо чистене. Не знам дали тук писах за естествено бяло палто отпреди 20 години - носих го активно 4-5 зими и химическото ми излезе още 3-4 пъти цената. Заради цвета, на тъмното му стига и веднъж на сезон Simple Smile

# 434
  • Бургас
Копче, тези ли са https://elizabeth-bg.com/category/palta-2 ?

Общи условия

Активация на акаунт