Гола чутуро

• 67 841
  • 1 703
  •   1
Отговори
# 1 665
До следващия път, когато авторката почувства нужда от внимание.

# 1 666
Ама, разбира се, че са виновни родителите й. Как иначе! Затова още живее с тях.
#стокхолмскисиндром

# 1 667
  • Бургас
Ами да, повтарят се и обидите и нападките. Че и нови се сътвориха.
И то какви...

Виждам се как изглеждам без зъби.
Но на мое място с гадене и всякакъв дискомфорт, не мисля че някой ще ги носи.
И респект към зъболекарите, които търпеливо поправят протезите и не навикват пациентите си. Че и над десет пъти. Звучи ми чак фантастично.

Затова казвам, че няма смисъл, време е за ключ.

# 1 668
Заинтригува ме с тея кутии, и на мен ми се прииска да си взема една. Поне от темата научих нещо ново 😃

# 1 669
Да, време е за ключ. Но трябва да поискаш това от модераторите. Пробвай - да видим дали ще се справиш.

# 1 670
  • Сф
Аха, всички други са виновни, но ти не! Добре, без зъби можеш да миеш входове. В темата и в живота има не една майка която го прави! Помисли над това. Не случайно хората накрая ,след поредната кутия се обидиха и те почнаха за зъбите. Те са образец на отрицанието ти от всичко, освен от личния комфорт осигурен от друг!

# 1 671
Мария, как да си поръчам от тези кутии чрез форума? От къде другаде може?

# 1 672
  • Бургас
Мария, как да си поръчам от тези кутии чрез форума? От къде другаде може?
Заинтригува ме с тея кутии, и на мен ми се прииска да си взема една. Поне от темата научих нещо ново 😃
Ето, лошо повлиях и на Вас.
Не се поръчват от форума.
Вижте в темата сайтовете, от които се поръчват.

Аха, всички други са виновни, но ти не! Добре, без зъби можеш да миеш входове. В темата и в живота има не една майка която го прави! Помисли над това. Не случайно хората накрая ,след поредната кутия се обидиха и те почнаха за зъбите. Те са образец на отрицанието ти от всичко, освен от личния комфорт осигурен от друг!
Щом казвате...

# 1 673
  • Столичанин ама не в повече :D
Има една приказка "Ситият на гладния не вярва."
Обичам си болестите, не мога без тях, направо е приятно преживяване.
Прочети това ако трябва и сто пъти и осмисли всяка дума и всяко изречение, ако все пак има поне една частица в теб, която наистина желае да си помогне:
Скрит текст:
Здравей, имам много имена (болки в коленете, болки в стомаха, ревматизъм, астма, грип, болки в гърба, ишиас, рак, депресия, мигрена, кашлица, болки в гърлото, бъбречна недостатъчност, диабет, хемороиди, и списъкът продължава и продължава. Станах доброволец във възможно най-лошата професия: да бъда носител на вести, които са неприятни за теб.
Ти не ме разбираш, никой не ме разбира. Ти си мислиш, че искам да ти навредя, да погубя твоите планове за живота ти, всички мислят, че искам да им преча, да ги ограничавам. Не, това би било пълно безразсъдство. Аз, симптомът, просто се опитвам да ти говоря на език, който да разбираш. Да го познаеш.
Да видим, кажи ми нещо, ти би ли водил преговори с терористи, почуквайки на тяхната врата с цвете в ръка и тениска със символа "мир" на гърба? Нали?
Тогава, защо не разбираш, че аз, симптомът, не мога да бъда "деликатен" и "мек", когато трябва да ти изпратя послание. Удряш ме, мразиш ме, на всички се оплакваш от мен, от моята поява в тялото ти, но не си даваш сметка нито за секунда и не се опитваш да разбереш причината за моята поява.
Само те слушам да ми казваш:"Спри", "изчезвай", "мразя те", "проклет да е мигът, в който се появи", и хиляди думи, които ме правят безсилен да те накарам да разбереш съобщението.
Какво правиш ти? Заглушаваш ме с лекарства. Притъпяваш ме с успокоителни, караш ме да изчезна с антивъзпалителни, искаш да ме премахнеш с химиотерапия. Опитваш се ден след ден да ме зачеркнеш, да приключиш с мен, да ме накараш да млъкна. И се изненадвам от това, че понякога предпочитал да се консултираш с вещици и гледачки, за да ме изгониш от тялото си по един "магичен" начин. А аз, когато единственото ми намерение е да ти дам знак, съм тотално игнориран.
Представи си, че съм тази алармена свирка от Титаник, която се опитва по хиляди начини да ти каже, че срещу теб има един айсберг, с който ще се сблъскаш и който ще те унищожи. Сигнализирам с часове, с дни, със седмици, с месеци, с години, опитвайки се да спася живота ти, а ти се сърдиш, че не те оставям да спиш, че не те оставям да се движиш, не те оставям да работиш, но продължаваш без да ме чуеш...
Разбираш ли?
За теб, аз симптомът, аз съм "Болестта".
Какъв абсурд! Не бъркай нещата!
И отиваш на доктор, и плащаш куп пари за лекарски консултации.
Харчиш пари, които нямаш за лекарства, и лекарства... И това само за да ме заглушиш.
А аз не съм болестта, аз съм симптомът.
Защо ме заглушаваш, когато аз съм единствената аларма, която се опитва да те спаси?
Болестта, "това си ти", "това е твоят начин на живот", "това са твоите емоции", това е болестта. И няма доктор тук на планетата земя, който да знае как да се бори срещу тази болест. Единственото, което правят е да атакуват мен, да атакуват симптома. Да ме заглушат, да ме успокоят, да ме накарат да изчезна. Да ме маскират като невидим, за да не ме виждаш ти!
Да, добре е ако сега четеш това, чувстваш се малко притеснен, нали? Това трябва да е нещо като "силен удар (ритник) по твоята интелигентност". Хубаво е ако в момента се чувстваш малко притеснен или излъган. Но аз много добре мога да ръководя процесите, които се случват в теб и ги разбирам. Фактически, това е част от работата ми, не се притеснявай. Добрата новина е, че от теб зависи да спреш да се нуждаеш от мен. От теб зависи да анализираш това, което се опитвам да ти кажа, това, което се опитвам да те предупредя.
Когато аз, "симптомът", се появя в твоя живот, не е за да те поздравя, не! Появявам се, за да те предупредя, че емоцията, която задържаш в себе си трябва да бъде анализирана и премахната, за да не те разболее. Би трябвало да си дадеш възможността да се запиташ:"защо се появи този симптом в моя живот", "какво иска да ми каже"? "Защо се появява този симптом сега"?, "какво трябва да променя в моя живот, за да не се нуждая вече от този симптом"? Ако оставиш това проучване само на твоя разум, отговорът няма да те отведе по-далече от мястото, на което си бил години наред. Трябва да се консултираш също така с твоето подсъзнание, с твоето сърце, с твоите емоции.
Моля те, когато се появя в твоето тяло, преди да побегнеш към доктора, за да ме приспи, анализирай това, което се опитвам да ти кажа, наистина поне веднъж в живота ми се иска да бъда разпознат в работата ми, в моята блестяща работа. И колкото по-скоро разбереш причината за моята поява в тялото ти, толкова по-скоро аз ще си отида.
Колкото повече откриваш какъв добър изследовател си, толкова по-рядко аз ще те посещавам. И те уверявам, че ще дойде денят, в който няма нито да ме виждаш, нито да ме усещаш. В същото време, в което постигнеш тази хармония и съвършенство като "анализатор" на твоя живот, на твоите емоции, на твоите реакции, на твоето равновесие, те уверявам, че никога няма да отидеш да се консултираш с доктор, нито ще си купиш лекарства.
Моля те, остави ме без работа (освободи ме от работа).
Или наистина си мислиш, че аз се забавлявам от това, което правя?
Предизвиквам те да помислиш всеки път, когато ме видиш, че се появявам за мотива на моето посещение.
Предизвиквам те да спреш да се перчиш с мен пред твоите приятели и роднини като че ли съм някакъв трофей.
Писна ми да казваш:
"Ох, продължавам с този диабет, виждаш ли аз съм диабетик".
"Ох, не издържам болката в коленете, вече не мога да се движа".
"Вечно съм с мигрена".
Перчиш се с мен сякаш съм съкровище, от което не смяташ да се лишиш никога.
Моята работа е срамна и би трябвало да те е срам да се перчиш с мен пред другите. Всеки път, когато ме споменеш, всъщност казваш:"вижте колко съм слаб, уязвим, не съм способен да анализирам , нито да разбера моето собствено тяло и собствените ми емоции, не живея в мир със себе си, вижте ме, вижте ме!"
Моля те, осъзнай се, разсъждавай и действай!
Колкото по-бързо го направиш, толкова по-скоро ще се махна от живота ти!

# 1 674
Пиша ''поучителен'' последен коментар с риск доста хора да ме “ нахранят ”, ‘щото ще бъда рязка. И се извинявам, ако има грешки , пиша от телефон . Жегнах се.
Първо - за производството. Лъжа. Аз съм квалифицирана , и в чужбина работя и в България работих в тази сфера, няма такова нещо като “ твърде квалифициран за “ еди си коя си работа.
Второ - пак го играем на “ решение - оправдание” , не ти ли писна ?!
Трето - питат те какво си разбрала и почваш да изреждаш думи на съфорумници като песен , т.е ти не го мислиш. Това е като мен на 15, обяснявам на дълго и на широко колко съм дебела, само за да ми кажат, че не съм. Всъщност ти имаш огромно самочувствие, вече съм сигурна в това.
Четвърто - някой съфорумнички те защитават , мислейки си, че те знаят точно какво ти е нужно , ( въпреки, че ти не четеш) и така с назидателен тон казват на останалите пишещи, какво трябва и какво не трябва, и 100% на теб това ти харесва, но ние сме възрастни хора, може да си пишем каквото си пожелаем.
Пето - посочват ти “ кусур “ + решение , а ти почваш да отговаряш иронично . Отвратително.
И да, може да те мислят за алкохоличка , че и за наркоманка даже. Ма тя не пипвала, била гримирана, била изкъпана ??? И? Кой може да знае ?!
Пишат и , че зъбите са важни - ама що били важни, ама не и е удобно, после се съгласява, че са важни и след 5 коментара пак същото АМА ЗАЩО ПЪК СА ТОЛКОВЯ ВАЖНИ ?!
Кутиите - 40 лева не били нищо, е да, ама аз като съм нямала пари 40 лева са ми се виждали цяло богатство , при все , че деца нямам. Имала нужда да се порадва , че ти живееш като принцеса - живот при мама и тате, плащат , гледат дете, просто супер.
 ‘Ма я били обиждали - е, не , ще те милват.
В заключение - Мен ме е срам, ядосвам се и на себе си, че се паля толкова, обаче това не е нормално. Наглост и безхаберие.
Радвам се, че не познавам такива хора в живота си , нямаше да ги изтърпя и седмица в обкръжението си .
Тая темата е полезна за всички други , но уви за самата авторка не е, защо?! Защото не иска . И това е.

Последна редакция: пт, 11 ное 2022, 13:07 от Йорис

# 1 675
  • София
За тези кутии задавате ли си въпроса, че ги пълнят със стока, която иначе се залежава и не могат да продадат? Дали разбирате, че кълвете на маркетингов трик?

# 1 676
  • София
Ами да, повтарят се и обидите и нападките. Че и нови се сътвориха.

А ти като се обиди, кой проблем си реши? Обиждаш се, защото нищо не правиш, тук нещата са много прости. Ти си свърши твоята работа, отметни пет задачи, разходи се, върни се, размени някоя добра дума със семейството и после знаеш ли кога ще се обидиш на някого, хеле пък на непознат в интернет? Точно никога.

Това се казва самочувствие, Мария; самочувствието идва с всяка волева стъпка, която си направила за по-добрия живот на себе си и любимите си хора, не идва във вид на кутия гримове и плескала по пощата.

И хората не се дразнят заради кутиите. На никой не му дреме как си харчиш парите. Дразнят се, защото на 100 страници ти се обяснява, че срещу 40 лева не можеш да си купиш щастие, уважение, здраве, красота, достойнство. Ама не, ти си настояваш, че имаш право "да се зарадваш на нещо" - то правото го имаш, ама радваш ли се наистина? Честно? Три дни трепет, докато дойде кутията, и пет минути адреналин, докато я отваряме и разглеждаме "изненадите".

И половин час по-късно всичко си е същото, Мария - ти, вашите, дома, банковата сметка, лошата храна, липсата на работа, лицето в огледалото, килограмите, болежките, оправданията, толкова е гаден тоя живот, нека поне на нещо дребно да се зарадваме, айде следващата кутия и така до безкрай.

# 1 677
  • Сф
Йорис, не се ядосвай! Допускам,че не искам, може да е " не мога". Между другото, познавам доста хора от малцинствата, които и без зъби си работят, за да се издържат.
 Тя обаче  си живее наистина прекрасно в света на психосоматичните болести  и наистина води хубав живот на гледана принцеса с кутии. Просто изпуска парата с първи пост , нужда от внимание. После тя си се самоубеждава в собствената правота, а даже на моменти усещам и агресия в поведението и. Безразличие също. На предната страница как и се молят да си прати си ви..нямам думи за адекватността и.

# 1 678
Спомена се по- горе чистене на входове.
Преди три години се хванах в нашия вход.
Вече чистя 11. С тенденция да ги правя повече. От уста на уста ме намират. Три деца почасово гледам, като има нужда. Мога и повече, но там е отговорност.
С френска филология съм, и не ми се работи с езика просто.
Доволна съм, пък нека съм чистачка.
То пък и това ще е срамно и трудоемко, да мъкне кофа три кила и да се навежда да мете.

# 1 679
Е хубаво де, като не може  жената - не може. Все пак не живее толкова зле, защото има кой да и осигурява екзистенц минимума, че и да се поглези с пълна глупост, като тия кутии, но явно е голяма зарибявка.

Общи условия

Активация на акаунт