Будапеща - перлата на Дунав 8

• 47 433
  • 592
  •   1
Отговори
# 315
Аз гледах  оферти за корабчета вечер,но нищо не разбрах.Всички ли минават по един и същи маршрут и всички ли изглеждат еднакво?Предпочитам нещо по голямо и просторно,може би катамаран,а не някое малко корабче.
Относно колата.Никой ли не се е разхождал и придвижвал с колата из Будапеща?Примерно до по отдалечените места.Като зоологическата,този остров Маргарет,баните Сечене или до Сентендре или нещо друго по интересно и надалече.Всъщност Сентендре заслужава ли си?

# 316
Зоологическата и къпалнята Сечени са едно срещу друго в парка,на пешеходно разтояние от реката, Парламента в самия "център",така че може спокойно да се посетят и без кола.Остров Маргарита има мост покойто се минава и пак е пешеходно разтоянието от Парламента.Корабчетата по Дунав не са много малки има достатъчно място за сядане,бар където се продават напитки ,приятна музика, гид разказва на отиване какво виждаме, а навръщане се наслаждавате на пейзажа и музиката.Будапеща е много компактна за разглеждане пеша.

# 317
Извинявам се,но ние не сме за ходенето пеша.Има проблем с краката единия човек от групичката ни.Затова максимално ще намалим ходенето.Предпочитах да е с колата,но явно ще трябва да е с градския транспорт.

# 318
Извинявам се,но ние не сме за ходенето пеша.Има проблем с краката единия човек от групичката ни.Затова максимално ще намалим ходенето.Предпочитах да е с колата,но явно ще трябва да е с градския транспорт.

Градският транспорт е много удобен също. Има различни варианти за билети. Ще намерите подходящото за вас.

# 319
И ние бяхме с човек, който не може да върви много + малко дете. Ползвахме градски транспорт - основно автобус и трамвай. Страхотни разходки си направихме с трамвая две вечери подред - по тъмно Будапеща е страхотна.

# 320
За корабчето запазих през getyourguide има опция да анулираш 24ч преди резервацията. Има подробни инструкции на английски къде да намерите корабчето. Много е лесно всичко. Маршрута си е един, прави няколко пъти кръгче между островчето и парламента. Вечерта е най-приятно.

# 321
А коя забележителност си заслужава разглеждане отвътре?Парламента ли?Някой музей може би...И от къде се резервира за тях онлайн?
Къде да следя разписанията за транспорта?Той денонощен ли е?
Има ли забранена стока,която не може да мине през границата с Унгария?

# 322
Ами зависи на вас какво ви харесва. Ние харесваме изкуство и бяхме по музеите основно. Какво ви се гледа?
Разписанията и маршрутите сме ги гледали в Гугъл мапс, доста е точен. Мисля че не е денонощен.

# 323
Ами зависи на вас какво ви харесва. Ние харесваме изкуство и бяхме по музеите основно. Какво ви се гледа?
Разписанията и маршрутите сме ги гледали в Гугъл мапс, доста е точен. Мисля че не е денонощен.
Мисля парламента да разгледаме и вътре.Изкуство не ми е интересно.

# 324
Ами в такъв случай парламента, може да видите базиликата на Свети Стефан, ако си вземете билет и за купола и терасите ще видите почти целия град от високо, много е красиво. Може да отидете в Рибарския бастион много е красиво за разходка и откъм гледки. Мисля че и зоопарка им е хубав, аз не успях да отида. Имат и пазар (central market hall), подобен на нашите Хали от едно време, със супер много магазини и места за хапване. Работи до 16ч.

# 325
Църквата Св. Матияш ( при Рибарските кули) също е много красива отвътре. Може да видите също и синагогата на ул. Дохани - най-голямата в Европа. Евентуално - Националният исторически музей ако харесвате история.
Новата сграда на Етнографския музей е много интересна и без да влизате вътре, можете да се качите на върха и, сами ще разберете ако я видите. Намира се в градския парк, близо до Площада на героите.
Може да се качите до Цитаделата - ходила съм отдавна преди да ремонтират и не съм сигурна какво има след ремонта за гледане вътре, но гледката от върха на хълма Гелерт е страхотна.

# 326
Много благодаря за съветите.Общо взето все още ми е каша,но малко по малко се ориентирвам.
Доколкото разбрах от страната на Буда са май забележителностите с катерене по баири или нещо греша?По равнинно е май в Пеща.Но ще ползваме транспорта,какво да се прави...
Харесвам много и ботанически градини,но там май няма.

# 327
  • София
Да, в Буда си е стръмно. Но с градския транспорт придвижването е лесно.

# 328
Здравейте! Отдавна не съм ходила до Будапеща и ме интересува следното. Необходимо ли е да купувам форинти или навсякъде мога да се разплащам с карта. Магазини и музеи - ясно, но по ресторантите и закусвалните как е положението? Благодаря предварително!

# 329
Здравейте! Отдавна не съм ходила до Будапеща и ме интересува следното. Необходимо ли е да купувам форинти или навсякъде мога да се разплащам с карта. Магазини и музеи - ясно, но по ресторантите и закусвалните как е положението? Благодаря предварително!
Навсякъде може с карта, единствено за тоалетните ви трябват форинти - при това монети. Дори в един от моловете на тръгване спешно се наложи да търсим монети.

Общи условия

Активация на акаунт