Будапеща - перлата на Дунав 8

• 46 903
  • 591
  •   2
Отговори
# 585
Утре заминаваме за Будапеща ние. Ще пътуваме само двенките с дъщеря ми. По женски. За три дни се чудя колко транспорт да купя? 10бр билетчета (4500 HUF) или 3-дневен пас (5750 HUF)?
Била съм в Будапеща и знам, ч ходихме пеша основно и освен шатъл от-до летището, друг наземен транспорт не бяхме ползвали тогава. Thinking
Зависи от мястото, на което сте си резервирали хотел. Ние бяхме на 10 минути от парламента и ползвахме еднократно градски транспорт само до закрития пазар като изключим 100Е от летището. Цената на единичен билет е 2,50лв.

# 586
Здравейте Simple Smile
Следя темата от известно време, защото ни предстои семейно пътуване до Будапеща идното лято.
Дали бихме могли да ми препоръчате надеждна туристическа агенция, която може да ми организира индивидуално екскурзията?

# 587
  • Варна
Здравейте Simple Smile
Следя темата от известно време, защото ни предстои семейно пътуване до Будапеща идното лято.
Дали бихме могли да ми препоръчате надеждна туристическа агенция, която може да ми организира индивидуално екскурзията?

Щом следите темата, в нея има толкова много и разнообразна инфо за Будапеща, че би следвало сам да можете да си организирате въпросната екскурзия. Това е по силите на всеки средно интелигентен човек.
Но щом все пак искате агенция да ви я организира - тогава следва да формулирате какво точно искате да ви се организира - транспорт до Будапеща???, хотел???, вечеря на свещи???, посещение на определени забележителности???, ако да – кои??? И т.н. И да отправите това запитване към някои агенции, намерени в нета (примерно). В зависимост от офертите, които ще получите – да се спрете на някоя – и готово.

# 588
Здравейте Simple Smile

Щом следите темата, в нея има толкова много и разнообразна инфо за Будапеща, че би следвало сам да можете да си организирате въпросната екскурзия. Това е по силите на всеки средно интелигентен човек.
Но щом все пак искате агенция да ви я организира - тогава следва да формулирате какво точно искате да ви се организира - транспорт до Будапеща???, хотел???, вечеря на свещи???, посещение на определени забележителности???, ако да – кои??? И т.н. И да отправите това запитване към някои агенции, намерени в нета (примерно). В зависимост от офертите, които ще получите – да се спрете на някоя – и готово.
Благодаря за уточненията, но аз попитах точно за препоръки на туристически агенции, защото предпочитам да бъде организирана от агенция. Иначе съм наясно какви параметри да ѝ задам на агенцията.

# 589
  • София
И нашето приключение до Будапеща приключи благополучно! Blush

Полетът с Райън Еър от София закъсня около 2 часа. Обявеният за 19,55 полет излята в 21,50ч. Объркващо беше, че таблата на Т2 продължаваха да показват оригиналният час на излитане, въпреки информацията получена по мейл и видима в приложението. Отделно, страницата на Летище София, Излитащи, показваше първоначално подадената информация от Райън за 21.50, после по тяхно усмотрение беше сменена на 20:20ч. Луди станахме докато разберем, кое е вярното! Отделно на място от летището, смениха гейта в последният момент, а в приложението все още не беше актуализирало това.

С автобус 100Е, беше безпроблемно късното пристигане в мястото за настаняване.
Билети купувах за всяко качване от апликацията BudapestGo. Сумарно изразходени бяха 9 билета. Като с автобус ходихме до Буда и обратно, до Парка на героите и обратно и до остров Маргит последният ден.

В деня на завръщането ни, имахме цял свободен ден и решихме да оставим багажа в някой локър. Намерихме препоръчаните от домакина https://lockersbudapest.com/ и оставихме багажа там.  За малко да получа микроинфаркт, когато отидохме да си вземем багажа малко преди 18ч, за да се качим веднага след това на шатъла за летището. В първият момент, решихме че сме объркали мястото и не го намираме. Отварям си карта на телефона и сверявам. Там е адресът, но локъра го няма! УжасТ! Оказа се, че сме уцелили единственият от поредицата 0-24 часовите локъри, който в събота работел до ...17! Отваря чак в 8,30 в понеделник!!!!! Започнах да пресмятам, какво ще загубя, ако просто оставя багажа там и ....се качим на самолета за София без него....
Телефон на фирмата няма, има само баркод за сканиране и дъщеря ми-  намери някакъв контакт в интернет и прати съобщение. За наш късмет, излезе човек от сградата и отвори вратата на вече затвореният за уикенда безистен, в който се намираха тези локъри!
Все ще се намери нещо да те изкара от блаженството, 'начи! Та, така! Благополучно се прибрахме, с раничките на гръб у дома! Simple Smile

А, и да още нещо щях да пиша и за малко да забравя! Билетите за нощният круиз по Дунав на място са 13 евра! Не давайте повече на онлайн оферти, още по малко в Букинг! Отидете на 6-ти порт. Отпред ще си купите билетите. Чака се на опашка за круиза в 20:00, в който се бяхме прицелили.
Форинти не са ни били необходими и не сме плащали абсолютно нищо в кеш! Само с карти!

Последна редакция: пн, 15 сеп 2025, 22:29 от kopche

# 590
2200 форинта.
Интервал нощем 30-40 минути.
Пътува около 40 минути до центъра.
Може да се плати с карта.

Плащането с карта при шофьора ли става?

# 591
  • София
До автобуса съм виждал и служители на компанията за градския транспорт - ще те ориентират дали е при тях или при шофьора.
Не го мисли това - при всеки случай ще е съвсем лесно на място.

Общи условия

Активация на акаунт