Пазаруване от Aliexpress.com 65

• 42 314
  • 779
  •   1
Отговори
# 450
  • BG-DE
Е, точно following меню ми изчезна незнайно защо 🥴

# 451
  • Paris, France
Здравейте, направих две поръчки за много малки суми (под 8 лева всяка) в понеделник. За едната днес виждам, че е доставена в пощенската ми кутия в 7.45ч, но я няма там цял ден. Позвъних на двата телефона, които Cainiao дава за връзка с доставчика, но след дълго чакане системата ме изхвърля и не се докопвам до човек. От алиекспрес ми казаха да пиша на cainiaopr@gmail.com и от там още не са ми отговорили.

Притеснявам се, че е станала грешка и колетът е доставен другаде, макар и в същата държава. Как мога да видя името и адреса на получателя за да съм сигурна, че ми е пратен на мене? Адрес, телефони не съм сменяла никога откакто пазарувам в алиекспрес (2007г). Това виждам на сайтовете за следене:

# 452
  • Бургас
Здравейте, направих две поръчки за много малки суми (под 8 лева всяка) в понеделник. За едната днес виждам, че е доставена в пощенската ми кутия в 7.45ч, но я няма там цял ден. Позвъних на двата телефона, които Cainiao дава за връзка с доставчика, но след дълго чакане системата ме изхвърля и не се докопвам до човек. От алиекспрес ми казаха да пиша на cainiaopr@gmail.com и от там още не са ми отговорили.

Притеснявам се, че е станала грешка и колетът е доставен другаде, макар и в същата държава. Как мога да видя името и адреса на получателя за да съм сигурна, че ми е пратен на мене? Адрес, телефони не съм сменяла никога откакто пазарувам в алиекспрес (2007г). Това виждам на сайтовете за следене:

че то си пише, че е доставено в Франция

# 453
  • Paris, France
Да, във Франция е доставено, но не на моя, френски адрес. Въпросът ми е как мога да разбера името и адреса на доставката. Подозирам, че продавачът ме е излъгал за номера и ми е дал друг, с доставка до друг адрес във Франция. Номерът не излиза в никой френски сайт като UPS или френски пощи.

Какво да правя оттук нататък?

# 454
Да, във Франция е доставено, но не на моя, френски адрес. Въпросът ми е как мога да разбера името и адреса на доставката. Подозирам, че продавачът ме е излъгал за номера и ми е дал друг, с доставка до друг адрес във Франция. Номерът не излиза в никой френски сайт като UPS или френски пощи.

Какво да правя оттук нататък?
От снимката се вижда, че алиекспрес не е дала инфорацията за куриера във Франция - пише unknown t.e. неизвестен. Аз поне не успях да видя в другите системи за проследяване повече информация.
Не ми идват други идеи освен диспут за недоставена пратка или за пратка доставена на грешене адрес. Доказателства за това обаче няма как да предоставите. Става вашата дума срещу тази на продавача или алиекспрес. Не знам кой е организирал самата доставка.
Освен да им кажете, че не сте се подписвали за такава пратка и тъй като продавача е длъжен да докаже доставката да бъдат така добри да предоставят снимка на доказателството за доставката - подписа на получателя и от там да се надявате да разберете дали и кой ви е подписал за получаването и евентуално адреса където е била доставена.
Само тази идея ми хрумва.

# 455
Ей това му е лошото на предварителното плащане. Че може да ти изчезне стоката и да пиеш една студена вода. Най- добре е с наложен платеж.

# 456
  • BG-DE
След като пратката е с неизвестен доставчик е трябвало веднага да отвори диспут за фалшив тракинг, сега може би АЕ ще поискат документ от доставчика, че стоката не е доставена, и като той не е ясен откъде ще се вземе 🤔

# 457
  • Бургас
този номер е любим на продавачи от типа на  шоп12345сторе, за такъв ли продавач става дума, просто от любопитство питам

Последна редакция: нд, 19 мар 2023, 15:02 от musicdoubl3

# 458
Здравейте. Някой да има проблем с добавянето на карта на банка ОББ? От известно време като пробвам да я добавя в алито и изписва грешка да се свържа с банката ми. Направих го, създадох си паролите, които искаха, но алито отново не ми приема картата.

# 459
  • Paris, France
този номер е любим на продавачи от типа на  шоп12345сторе, за такъв ли продавач става дума, просто от любопитство питам

Този е магазинът:

GeForest Store
https://a.aliexpress.com/_Evnhfpp

Съседка поръча същата джаджа от тях и я получи. Това, което поръчах струва под 8 лева. Досега никога не съм имала подобен проблем. Случвало се е да не пристигне нещо малко за 1-5 лева, но не и да пише, че съм го получила в пощенската кутия, а да не съм. Това, което поръчах е обемисто и единствено пощата може да го сложи в кутията ни, но номерът не се появява на сайта на пощите. Други превозвачи трябва или да ни звъннат, или да оставят бележка.

# 460
Това си е чист фалшив тракинг номер. Пишете на продавача и ако не окаже съдействие - диспут. Има си и такава причина дори, аз лично съм пускала няколко пъти. Напоследък даже от уж читави търговци.

# 461
  • Paris, France
Писах на продавача. Отговори ми веднага, на вежлив, перфектен английски. Казва ми да проверя пак в кутията и да питам в пощата. Номерът не излиза в системата на пощите. От Customer service Aliexpress ми казаха (човек, не роботът Ева) да пиша на Cainiao. Писах им и нямам отговор.

Ще отворя диспут. Не ми е за парите, а ми е неприятно, че така се изгъбаркаха с мене. Същото, което поръчах за 8 лева, тук го има на пазарите за 10-20, но исках определен цвят, който не се продава около мене.

# 462
Писах на продавача. Отговори ми веднага, на вежлив, перфектен английски. Казва ми да проверя пак в кутията и да питам в пощата. Номерът не излиза в системата на пощите. От Customer service Aliexpress ми казаха (човек, не роботът Ева) да пиша на Cainiao. Писах им и нямам отговор.

Ще отворя диспут. Не ми е за парите, а ми е неприятно, че така се изгъбаркаха с мене. Същото, което поръчах за 8 лева, тук го има на пазарите за 10-20, но исках определен цвят, който не се продава около мене.
"Казва ми да проверя пак в кутията и да питам в пощата. "
това са шаблонни заучени фрази. Само копи пейст правят. Той робота Ева по-добре се справя от тях със заучените фрази Simple Smile

# 463
  • Г.Оряховица
Здравейте!
Искам да попитам,ако поръчам стока за 500-600 лв. от склад в Европа дали ще има мито в БГ?

# 464
  • BG-DE
Твърде вероятно, защото продавачите обикновено лъжат, че стоката е в европейски склад, а изпращат от Китай.

Общи условия

Активация на акаунт