Време е за ИКЕА! - Тема 39

• 49 564
  • 771
  •   1
Отговори
# 645
И аз съм със същите кутии върху Pax. Тези с широчина 50 см са ми най-удобни. Напълнени 75 и 100 са ми супер тежки, абсурд да ги кача сама )).

# 646
  • ENGLAND
Над нашия пакс съм сложила най-обикновени кашони облепени с тапета, който е на стената. Там съм сложила дрехи, които вероятно никога няма да облека, но не ми дава сърце да ги хвърля. Кутиите свалям на 2-3 години веднъж да видя дали мога да хвърля нещо. Бърша около тях на няколко месеца, не ми пречи да има прах, аи не се вижда. Не искам да ставам робиня на чистенето.

# 647
Такива кутии имаме под диванчето в детската стая. Удобни са.

Върху високите гардероби нищо не слагам. Върху Платса-та, която не е висока колкото Пакс, съм сложила кутии с пъзели и настолни игри. И съм си купила една стълба от Икеа, за да им бърша прахта.

# 648
Същата прахолящина става, както щеше да е върху гардероба, ако нямаше кутии. Също харесвам малките, че по-лесно се вадят. Може върху тях да се сложи опаковъчна хартия и не се прашат. При мен височината на стаята е 250 и остават само сантиметър-два над тях и не се прашат много, даже хич, вероятно не става завихряне на въздуха там, няма място за това.  Иначе са много удобни, заради дръжката и ципа.

# 649
Оня ден чистих върху гардероба...но поне забърсах само него, ако имаше кутии - трябваше и тях да чистя, освен  горе гардероба...
Освен това на мен ми е грозно да има нещо отгоре, ако и да са спретнати кутии от икея...за това нямам такива неща там.

# 650
  • София
Аз имам върху единия гардероб икейски кутии. Почти до тавана са и не се събира много прах. Периодично им свалям внимателно само капаците и ги избърсвам. На другите места почти не се налага. Държа там рядко използвани неща, предпочитам да имам кутии над гардероба, отколкото под леглата.

# 651
  • София
Аз бях питала също за мнения за PAX и PLATSA и показвам резултата от комбинирането им, ако е полезен на някого. По поръчка ми поискаха около 3 хил. лв., а така излезе 700 (в големия модул има един рафт и лост за закачалки, в малкия само рафт). Еднакви са на цвят, но на снимката нещо са променени цветовете.
Скрит текст:

# 652
Супер е, честито!

# 653
  • In transit
Много добре е станало. Честито!

Забравих да питам, някой дали е слагал Икейски декинг на балкон? Интересувам се за дървения. Много ми харесва и сме решили да сложим тази година. Основният ми проблем е, че плочките в момента се цапат постоянно и като изляза на балкона, почват да ми лепнат чехлите. Не мога да го мия през ден. Sad Чудя се, ако сложим декинг, дали пак ще залепват толкова боклуци за него? Лесно ли се поддържа?

# 654
Чудесно се е получило! Честито!

# 655
  • София
Много добре е станало. Честито!

Забравих да питам, някой дали е слагал Икейски декинг на балкон? Интересувам се за дървения. Много ми харесва и сме решили да сложим тази година. Основният ми проблем е, че плочките в момента се цапат постоянно и като изляза на балкона, почват да ми лепнат чехлите. Не мога да го мия през ден. Sad Чудя се, ако сложим декинг, дали пак ще залепват толкова боклуци за него? Лесно ли се поддържа?
Отгоре по-малко. Но пък колко боклук се събира между и долу, не е истина.

# 656
  • Пловдив
Много е хубаво. Със здраве да се ползва.

Моите последните ми покупки са:
Този шкаф https://www.ikea.bg/products/storage-furniture/cabinets-display- … ni-vrati/20508842
Табло SKADIS и рафт, който монтирахме с конзоли.
Истинско предизвикателство е рафта.

Скрит текст:

# 657
О, чуден е този Skrubvy! Много съм го харесала! Heart
Гардеробът също се е получил много добре!
 Ситуацията с балкона ми е позната до болка...решила съм въпроса с отделни чехли само за балкона.

# 658

Не съм слагала, но това, което мен ме спря да споделя:
-Дървото все пак трябва да се поддържа!
-Не са вдигнати на високо като двоен под на крака и съответно всичко ще се набива между фугите.
-Колко бързо старее пластмасата на решетката, за която са захванати летвичките и дали не се начупва изложена на директно слънце от горещините?
-Много хора ги демонтират зимата, за да им удължат живота, което си е занимавка.

Пак чехлите няма да са чисти, но почистването ще е много по-сложно.

Ние сложихме двоен под, но имаме 160 кв.м. тераси и трябва да може да се поддържа хидроизолацията отдолу и да се почистват барбаканите.

Според мен го остави така. Аз на старата тераса си поливах гранитотреса с кофи и почистването беше песен. Или ако е голяма пробвайте да изведете вода с едно маркуче да си я поливаш.

И ние имахме втори чифт чехли.

Miraluba, честито и на теб. Много удачно!

Последна редакция: ср, 12 апр 2023, 12:32 от drago_2008

# 659
  • Варна
Ние ползваме този декинг на терасата. Харесва ми, почиства се с прахосмукачка и моп/подобно/. Под терасата има апартаменти, растения, асма, градинка - никакъв шанс да мия с течаща вода, да оливам всичко това и да съсипвам растенията ако е през слънчев ден. Това при условие, че отточната тръба си е стърчаща и не е заведена до земята.
Отделни чехли за там не ползвам, терасата се ползва топлите месеци постоянно, абсурд да се преобувам в пъти аз и още 1-2-3 човека и да ми се мотаят чехли из краката ...
Чисто е, в смисъл, праха който се внася вътре е минимизиран и следи/стъпки няма.
Каквото се случва под декинга си остава под декинга - като в Лас Вегас. Simple Smile Шегувам се. ММ го разделя, разкачва на няколко парчета които повдига и почиства регулярно отдолу.

Общи условия

Активация на акаунт