Време е за ИКЕА! - Тема 39

• 49 558
  • 771
  •   1
Отговори
# 660
Честито, момичета! Хубави придобивки!

# 661
  • In transit
Благодаря ви за отзивите.
Драго, точно изброените от теб неща са ме възпирали досега да сложим декинг. Обаче, вече ми писна с тези чехли. Не ми е опция с чехли за навън. Пробвала съм го, ама както е писала Флаш, не мога да затрупам с чехли за домочадието, а и като правя нещо, обикновено забравям да събуя външните чехли... и отиде коня у ряката. Grinning
Терасата ни не е голяма, към 6м2 е, но лятото се ползва постоянно. Доста време прекарваме на нея. Направила съм си хубав кът за релакс, много цветя, барбекю. Сега взехме икейската пейка (досега бяхме с пейка от палети). Така, че предпочитам да пробвам с декинг. А мм ще има грижата за поддръжката му.

# 662
Аз бях питала също за мнения за PAX и PLATSA и показвам резултата от комбинирането им, ако е полезен на някого.

Благодаря
Харесва ми как се е получило

# 663
Защо ме търсиш? в упътването за сглобяване на РАХ- а има изискване до тавана да остават 20-30 см. Не си спомням с точност, погледни в инструкцията за сглобяване.
Имаме точно 20 см отгоре да остават така че няма да е проблем това.

Благодаря за мненията за Pax. В крайна сметка се ориентирах категорично към него, а не към правене по поръчка. Просто заради цената. То Pax не е евтин ако комбинацията е с повечко чекмеджета и аксесоари, но поръчка на гардероб до тавана при мебелист излиза несравнимо повече.

Кутии не искам да слагам за тези двайсетина сантиметра. Някакси ми създава визуален шум дето не ми допада. В жилището, където живеем имаме евтин гардероб 1,90 м. при тавани 2,60. Тук съм сложила кутии върху него просто защото то няма начин иначе да си събереш багажите. Едни раиранки в кафяво и черно пак от Икеа. Да, симпатични са, събират коледни украси и малко извънсезонни дрехи. Но пак си ме дразнят.

Тези почивни дни ми се иска да ида до центъра за поръчки тук в Пловдив да видя този нов цвят врати, който са пуснали за Pax. Един такъв тъмно сиво-кафяв.

За декинга и аз да кажа нещо. Нямаме такова чудо, но... да ви кажа честно някои работи са хубави само на картинка или като за шоурум. Икеа са добри в това. Боклуци под декинга е ясно, че винаги ще има. Освен ако някой не му робува периодично да го вдига и да чисти. Или пък ако не ти пука какво има отдолу. За мен декингът е прекрасно за остъклена тераса.

Mikkey, а каква е настоящата настилка? И защо толкова робуване с чехли? Ние имаме 16 метра открита тераса в къщата ни без никакви специални настилки. Периодично си минавам с прахосмукачката да няма груб боклук (има близо до нея огромна елхичка, която пуска иглички). И пред всяка врата от терасата към стаите просто по една изтривалка. Понякога простите неща не са чак толкова лоши.

Последна редакция: пт, 14 апр 2023, 09:11 от Защо ме търсиш?

# 664
Защо ме търсиш? в упътването за сглобяване на РАХ- а има изискване до тавана да остават 20-30 см. Не си спомням с точност, погледни в инструкцията за сглобяване.
Имаме точно 20 см отгоре да остават така че няма да е проблем това.

Благодаря за мненията за Pax. В крайна сметка се ориентирах категорично към него, а не към правене по поръчка. Просто заради цената. То Pax не е евтин ако комбинацията е с повечко чекмеджета и аксесоари, но поръчка на гардероб до тавана при мебелист излиза несравнимо повече.

Кутии не искам да слагам за тези двайсетина сантиметра. Някакси ми създава визуален шун дето не ми допада. В жилището, където живеем имаме евтин гардероб 1,90 м. при тавани 2,60. Тук съм сложила кутии върху него просто защото то няма начин иначе да си събереш багажите. Едни раиранки в кафяво и черно пак от Икеа. Да, симпатични са, събират коледни украси и малко извънсезонни дрехи. Но пак си ме дразнят.

Тези почивни дни ми се иска да ида до центъра за поръчки тук в Пловдив да видя този нов цвят врати, който са пуснали за Pax. Един такъв тъмно сиво-кафяв.

За декинга и аз да кажа нещо. Нямаме такова чудо, но... да ви кажа честно някои работи са хубави само на картинка или като за шоурум. Икеа са добри в това. Боклуци под декинга е ясно, че винаги ще има. Освен ако някой не му робува периодично да го вдига и да чисти. Или пък ако не ти пука какво има отдолу. За мен декингът е прекрасно за остъклена тераса.

Mikkey, а каква е настоящата настилка? И защо толкова робуване с чехли? Ние имаме 16 метра открита тераса в къщата ни без никакви специални настилки. Периодично си минавам с прахосмукачката да няма груб боклук (има близо до нея огромна елхичка, която пуска иглички). И пред всяка врата от терасата към стаите просто по една изтривалка. Понякога простите неща не са чак толкова лоши.

Имам четирикрилен Pax бял (три модула - средно с чекмеджета и гардероб с две вратички и два странични гардероба). Стига до тавана около 2.50 , закупен е 2013 - т.е. на близо 10 години вече - ок е , не успяхме да го напълним, като обем е добре. Обаче тъй като вратите на двата модула са доста високи и тежки, едната се откачи на втората година и леко увисна. Стария български гардероб беше от два модула - горен ред с отделни врати и долен за дрехи пак с отделни - така не се натоварват пантите и изкара бая време , материала даде фира накрая.

Последна редакция: пт, 14 апр 2023, 07:50 от Novak76

# 665
Нещо ми се бъгна нета и два пъти постнах Sad

# 666
Здравейте!
Обзавеждаме баня и много харесвам стенните шкафчета за баня на Икеа, проблемът е обаче, че не искаме да се окачени на стената, защото отзад е тънка тухла с много кухини.
Та въпросът ми е, има ли вариант някое от шкафчетата да е на крачета, а не на стената? Дали продават нещо подобно като допълнителен елемент? Някъде из артикулите видях само крачета и се сетих, че може да сте виждали подобно нещо или да имате идея.
Благодаря!

# 667
  • In transit
Защо ме търсиш, настилката е гранитогрес. От най-евтиния и смотан, слаган е от строителя. Улицата е малка, но си има трафик и въпреки, че сме на среден етаж, мръсотията е голяма. Основно прахоляк, който обаче залепва някак за тези плочки и като стъпиш, мръсотията залепва по чехлите. Нищо необичайно, но супер ме дразни на моменти. Още като се нанесохме врънках мм да смени гранитогреса, но тогава вече не му се занимаваше и го разбирам. Но така все го отлагаме. Мислех за изкуствена трева или килим, ама ще се чистят по трудно май. Абе ще пробваме. Ако не е ок, ще го прехвърлим на закритата тераса.

# 668
Novak, аз не съм виждала да се предлагат, сега поне имам предвид, гардероби Pax над 2,36 м.
Лоша атестация ако се е случило това с увисването на вратата. Явно не особено гот панти. Но пък от друга страна панта се сменя.
Аз постоянно гледам в You Tube руски канали с видеа за обзавеждане. Не знам как го правят и с какви панти (не става дума за Икеа разбира се де), но често показват гардероби с пълната височина на помещението. А там нямат навика да правят ниски апартаменти. Предполагам, че хубави панти Hettich могат да носят много.

Mikkey, а мислила ли си за килим за външна употреба? Има прекрасни такива. Чистят се с прахосмукачка супер лесно. Има и всякакви размери.

# 669
  • Deutschland/HE
Ние имахме в квартирата декинг на терасата, която беше и напълно открита от горе, настилката беше от някакви плочи с малки камъчета, лятото се нагряваха ужасно и не можеш да стъпиш бос. Ние сме доволни, не събираше много боклук, те отворите не са огромни.

# 670
Аз за закриване мястото до тавана имах предвид такова нещо да се сложи..перваз ли се води, не знам и аз...

# 671
Относно Пакс и височината на помещението, то като е ниско се сглобява изправен. Даден е в инструкциите. При нас ще се сложи корниз горе, за да обере луфта както предлага teta75, но не е 20 см, а 12.

# 672
Novak, аз не съм виждала да се предлагат, сега поне имам предвид, гардероби Pax над 2,36 м.
Лоша атестация ако се е случило това с увисването на вратата. Явно не особено гот панти. Но пък от друга страна панта се сменя.
Аз постоянно гледам в You Tube руски канали с видеа за обзавеждане. Не знам как го правят и с какви панти (не става дума за Икеа разбира се де), но често показват гардероби с пълната височина на помещението. А там нямат навика да правят ниски апартаменти. Предполагам, че хубави панти Hettich могат да носят много.

Mikkey, а мислила ли си за килим за външна употреба? Има прекрасни такива. Чистят се с прахосмукачка супер лесно. Има и всякакви размери.

Според ММ проблема бил заради кошовете които били леко по напред и подпирали вратата на гардероба , той го оправи де Simple Smile факт е че като го купихме се поувлякохме с опциите и някои от тях стоят празни.

# 673
Здравейте!
Обзавеждаме баня и много харесвам стенните шкафчета за баня на Икеа, проблемът е обаче, че не искаме да се окачени на стената, защото отзад е тънка тухла с много кухини.
Та въпросът ми е, има ли вариант някое от шкафчетата да е на крачета, а не на стената? Дали продават нещо подобно като допълнителен елемент? Някъде из артикулите видях само крачета и се сетих, че може да сте виждали подобно нещо или да имате идея.
Благодаря!
Да. Ето какви видове предлагат: https://www.ikea.bg/products/bathroom/vanity-units/bathroom-cabinet-legs/
Има вариант и да се сложат само предни, а задната част да е прикрепена към стената (ние така го монтирахме). Нашата стена също е по-тънка и ме беше страх да разчитаме само на нея.
Тук е показано как изглежда: https://www.ikea.bg/products/bathroom/vanity-units/bathroom-sink … medzheta/19903103

# 674
Не пита ли за горните..аз поне така го разбрах питането...

Общи условия

Активация на акаунт