Време е за ИКЕА! - Тема 39

• 49 548
  • 771
  •   1
Отговори
# 675
  • София
В търсене сме на диван. От кои дивани от Икеа сте доволни? Огромен плюс ще е, ако калъфите им се свалят + ако са разтегаеми...

# 676
В търсене сме на диван. От кои дивани от Икеа сте доволни? Огромен плюс ще е, ако калъфите им се свалят + ако са разтегаеми...
Вече не е меродавно от какво сме доволни, освен ако не е купен през последните няколко месеца...

На предните страници обсъждахме, че дивани които сме купували сега вместо с меки хубави седалки се произвеждат с твърди или рехави, нищо общо с тези купени преди 2-3 години!

Все пак посочете дали иската да е разтегателен или с лежанка и колко местен.

# 677
Нашият е купуван преди две години, но не е разтегателен. Много е удобен и достатъчно широк, ако на някой му се налага да спи за 2-3 нощи. Вуйна ми го използва, когато е у дома. Но не помня как се казваше. Сиво-зелен е на цвят и има лежанка. Съжалявам, че тогава не взех две лежанки.

# 678
  • София
Това ползвам, все още е същото качество - скоро докупувах модул за него. Мога да пратя и снимка, но едва ли ще помогне - така или иначе е модулен и може да се направи според вашите нужди.
Нещо изключително важно за мен са облегалките за глава - аз купих повече, отколкото са ми реално нужни, ако сега трябваше да купувам щях да купя по-малко. Но иначе са безумно удобни - моят е неразтегателната версия, но поради размера му комфортно може да спят двама човека на него.
https://www.ikea.bg/products/sofas-armchairs/sofas-modular/vimle/

# 679

Екторп 3ка - не се разпъва, има такъв с лежанка, калъфите се сменят, става за за спане, възглавниците почнаха да се разпадат след 10 годишна интензивна употреба - в сми, вътрешния калъф на една от тях даде фира и се оказа че не се купуват по отделно, та шихме при шивачка такъв и го напълних.

# 680
Аз съм пред същата дилема - дали да се спра на диван от ИКЕА или от другаде.
За момента поради проблемите им с качеството везните ми накланят към Дивани Нани.

# 681
  • София-Младост
Този имам аз
https://www.ikea.bg/products/sofas-armchairs/sofa-beds-chair-bed … -s-rakla/39216754
Разтяга се и е удобен.
Единствено на едното място за сядане, сякаш съвсем леко се пропада повече от колкото на другите. Не знам дали си въобразявам и на какво може да се дължи това.

# 682
Момичета, много ви моля да ми обясните как поръчвате през гръцката ИКЕА?
През кой превозвач? Как става? Като за dummies ... No Mouth

# 683
Превозвач няма. Спиди се е споменавало...или еконт беше.

# 684
  • Пловдив
Еконт имат услуга "Покупка с куриер в Гърция"?
https://www.econt.com/services/buy-by-courier

# 685
Еконт имат услуга "Покупка с куриер в Гърция"?
https://www.econt.com/services/buy-by-courier

Много, много благодаря!! Simple Smile))
Спиди ми отказаха, че било много дълго /2 пакета по 187 см/

# 686
  • В реалния живот
Здравейте,
Ако е възможно да ви попитам за съвет
Имаме столове Икеа в трапезарията - модел Henriksdal . Искам да купя калъфи за тях, защото самите столове са още в добро състояние. Вече има само един модел калъфи
https://www.ikea.bg/products/chairs-stools-benches/chairs/chair- … za-stol/00470741/

И трудността е, че го има само в магазин Варна. От телефона за обслужване на клиенти ми казаха, че няма как да го поръчат до София. Вариант за мен бил да си намеря познат във Варна, той да отиде до магазина да поръча и плати калъфите, след 3 работни дни да отиде да ги вземе от магазина и да ми ги изпрати по куриер. Казаха ми, че Икеа Варна няма телефон... Това ми се вижда дори невъзможна схема.
Има ли и други с тези столове - вече не ги предлагат, но защо и калъфите са спрели?
Има ли друг начин да си поръчам калъфи? Виждам в интернет международни сайтове предлагат.

# 687
С еконт -да купи вместо вас.

Два поста само над вашия има линк към услугата, не четете ли поне последната страничка, преди да пуснете въпрос...странно ми е, аз винаги чета.

# 688
Те са поискали някой на място да поръча и плати, след което да чака от умрял писмо доставка в магазина и да отиде втори път до магазина да ги вземе. Еконт май не предлагат чак такава услуга.

Ако цената е сходна, бих поръчала от чужбина. Доставката с фирма-превозвач едва ли ще е прекалено скъпа за калъфи, те не са тежки или обемни.

# 689
  • В реалния живот
С еконт -да купи вместо вас.

Два поста само над вашия има линк към услугата, не четете ли поне последната страничка, преди да пуснете въпрос...странно ми е, аз винаги чета.

Да, помислих си за Еконт. Но не предлагат да отидат да поръчат и след 3 дни да отидат да вземат.  Това евентуално би могла да бъде лятна екскурзия до Варна...

Общи условия

Активация на акаунт