След 20 години заедно ми каза, че иска да се вижда с 20 годишна.

• 11 812
  • 210
  •   1
Отговори
# 165
Мъжете, които изглеждат като чичаци на 40 години, са обикновено семейни такива и са решили, че вече нямат нужда да полагат усилия за външния си вид, защото са вързали жената до себе си и не виждат смисъл.. Лично наблюдение.
И пак от човек до човек има разлика - Примерно моят мъж цял живот е бил спортист и до ден днешен спортува 5 пъти седмично, не пуши, не пие и внимава какво яде... Аз за справка, също съм тренирам максимум 2-3 пъти седмично. Всяка вечер си пийвам биричка и пак внимавам какво ям, но в сравнение с него, направо бледнея.
Както имам и приятелки, които на 30 години приличат на лелки.
Не знам, не е хубаво да се правят генерални заключения кои били такива, и кои такива.

# 166
Подръжката е важна.
На 30 изглеждах на 50. Но имах 50 кила отгоре.
Сега на 40 изглеждам на 30. Като кажа на всеки на колко съм се облещва.

# 167
Много жени също са заети с кариера. Поне аз познавам много такива.
Не знам как се "котират на пазара" 40-годишните мъже и жени, нямам статистически наблюдения. Но чисто логически, те имат различни таргет групи и различни цели. Би трябвало и едните, и другите да може да се "пласират", ако имат интерес към това и ако вложат все пак малко старание. Стига целите и целевите им групи да не са нереалистични.

# 168
Смятам също и че при мъжете се получава друг синдром - работят усилено в периода 30-40, защото градят кариера и се стараят да подсигурят семейството. Концентрацията отива много към работата (не говоря винаги за кариера в смисъла на израстване, а дори повече работни часове, втора работа, странични проекти и тн). И това просто ги амортизира.

Само че забравяш една важна подробност – докато мъжете се концентрират на работата си и работят повече часове, жените им в това време карат втора работна смяна вкъщи – домакинство и деца. Мислиш ли, че това не амортизира?
За разлика от филмовите клишета, у нас точно жените домакини са по-неподдържани от тези, които ходят на работа. Точно защото работещата жена е потопена сред конкуренция не само в работен смисъл, но и чисто визуално. Отделно, че жените са жестоки критици относно визията на другите жени.
Вкъщи можеш да си позволиш да ходиш как да е, на работа обаче трябва да си изтупана, защото иначе ще те разкостят.
Просто изискванията на обществото към жените и мъжете са различни, включително и относно външния им вид.

# 169
  • София
Мъжете примерно сервизни техници - работните дрехи и чао. Аз работя ту в офис, ту преподавам - определено трябва да поддържам вид.

# 170
Мисля, че е до усещане на самия човек. Виждам и жени, които не се стараят толкова много. Състезанието за някои е с останалите, за други - със себе си. Аз лично съм от вторите.

Много от жените не се връщат на работа след майчинство или ако се връщат не е на пълни обороти. Избират да са на по-спокойната позиция, а не да се борят за растеж в кариерата. Съгласни са да получават по-малкия доход в семейството.

Разбира се, виждам и двойки, които примерно спортуват заедно. Дори с мм го правим от няколко месеца, преди това ходех на други тренировки, по-женски. Сега ходим на фитнес заедно.
Хоум офис съм и седя по клин по цял ден. Това не значи, че не се грижа за външния си вид. Някои жени много отделят внимание на това какво мислят околните за тях и така се оценяват. Ако сама не си знаеш цената, не се обичаш, просто не става. Не е само да се мериш дали колежката се гримира и колко ѝ струва маникюра.

# 171
Откъде такива наблюдения, че жените след майчинство не се връщат на работа или работят малко, отказвайки се от кариера? В моята среда не е така. И аз не съм била така, точно обратното. Дъщеря ми също след майчинство започна нова работа на пълно работно време и на добра позиция. За мен привлекателният външен вид отваря много врати. Винаги съм се старала да изглеждам добре за себе си и за другите.

# 172
  • Столичанин ама не в повече :D
Те тия младежи направо са изтрещели. Какво толкова очакват да получат не знам.
Безплатни уроци ли, издръжка ли ? А повечето ми приятелки и колежки са във връзки с млади ярета.
Може би защото по-зрелите жени гледат по-реално на нещата, а по-младите точно обратното, то и затова можем да видим покрай всички тея инфлуенсърки с деца, как до година-две се разделят с бащата на детето си и при голямата част от останалите на подобна възраст едва ли е по-различно, защото човек особено като по-млад много се влияе от обществото в което живее. Thinking

# 173
  • София
Аз и след двете майчинства си намерих офис работа, с голям кеф ходех на работа и се гласях.

# 174
  • София
Мъжете примерно сервизни техници - работните дрехи и чао. Аз работя ту в офис, ту преподавам - определено трябва да поддържам вид.
Решението е лесно. Слагаш работните дрехи и ставаш сервизен техник. Сега е модерно и се окуражава всеки да учи и работи нещо различно, което не е съвсем за него, така се чувствали хората по-свободни.

Само че забравяш една важна подробност – докато мъжете се концентрират на работата си и работят повече часове, жените им в това време карат втора работна смяна вкъщи – домакинство и деца. Мислиш ли, че това не амортизира?
Мисля, в бгмама малко се преекспонира "работата" домакиня. А и има ли деца, няма ли. Не винаги. Има ли винаги готвене и пране, май не винаги.

Като се сравнява мъжката и женската работа, много често се взима кариера на мъж, който е учил много, работил много, борил се е с лакти и всякак, сменял е фирми много, остава до късно, учи нови неща непрекъснато, пилят му шефове на главата, подчинени, бори се с крайни срокове, клиенти и скандали. Т.е. това е топ 5% от мъжките професии. Ами колкото и да е професия, "домакинската", не може да се сравни с топ 5% професиите по натовареност, изисквания, заложби, ако щеш. Колко човека го могат едното и колко другото?
Защо не сравнявате мъж продавач на дрехи и обувки (ако има такива), с домакинската работа на жена.
А все сравненията са за шефове, програмисти, финансисти.
Ами няма знак за равенство. Иначе може да рисуваме розови облаци и да нахлузваме розови очила, колкото си искаме. И казусът в темата е напълно релевантен по този въпрос.

# 175
Защо не сравнявате мъж продавач на дрехи и обувки (ако има такива), с домакинската работа на жена.
А все сравненията са за шефове, програмисти, финансисти.

Ами, а де? Все такива примери се дават – всичките мъже около нас все умни, богати и красиви, само че като тръгнеш по улицата, друго виждаш.
И тези жени, които се влюбват в по-възрастни мъже – все са някакви паричковци или шефове, в по-малка или по-голяма степен, зависи на коя какво ѝ е нивото. Нищо че може да са дебели шкембелии, плешиви, сбръчкани и т.н.
Как пък една не се влюби в дъртичкия си комшия бачкатор със старото опелче заради красивите му сини очи и богатата му душевност?
Ама като подметнеш, че са златотърсачки, се сърдят...

# 176
Ха-ха, ама жената може хем да работи "топ" професия, хем да си възпитава децата, хем да си оправя вкъщи, хем да се поддържа и да изглежда добре, и всичко това правейки го да изглежда лежерно и без усилия и без да се оплаква, щото сме all in one създания. Единици мъже биха се справили с това, а повечето жени го правим ежедневно.

# 177
Интересното е, че като напиша нещо и всяка скача “аз не съм така”, “аз се върнах след майчинство”, “аз се гледам и се грижа за себе си”. Ами браво на вас! Радвам се, че има такива жени, супер! Аз не ви познавам за да знам коя каква е. Но около мен масово жените гледат да намерят нещо, което след майчинство да им позволява в 4 да си вземат детето от яслата. Или да е по-спокойно, да не им се налага да доработват, да не е проблем болничният.

Иначе по темата с гледаните и поддържани мъже.. сега да ви разкажа… имах един колега, в ранните 40, жена му с малка разлика, 1-2 г по-млада, имаха детенце. Сприярелихме се с него, печен колега беше. Боядисана коса, пипнати дрехи, винаги изгладен, изтупан, трениращ, доста добре изглеждаше, наистина топ.

Жена му… няма да си кривя душата, не беше нищо особено. Леко понапълняла, с обикновена външност, уж май тренираше нещо, но не личеше. Той я описваше като отлична майка. Беше се върнала на работа на 6 ч. Тя поемаше основно домакинство и дете (детето беше предучилищна). Той работеше и докарваше по-големия доход, разбира се.

Пред нея беше доста послушен, угаждаше й. Но излезе ли нещо чуждо да хване, не прощаваше. Жена му с детето вкъщи, той на тиймбилдинга опъне някоя колежка. Така че …

# 178
  • Столичанин ама не в повече :D
Ами при жените има конкуренция, която в много по-малка степен съществува при мъжете, тоест една жена би предпочела един мъж, който е много желан от другите жени, докато един мъж би предпочел жена, която да не е толкова желана от другите мъже. И лично това никога не съм го разбирал. Thinking

# 179
  • София
Ха-ха, ама жената може хем да работи "топ" професия, хем да си възпитава децата, хем да си оправя вкъщи, хем да се поддържа и да изглежда добре, и всичко това правейки го да изглежда лежерно и без усилия и без да се оплаква, щото сме all in one създания. Единици мъже биха се справили с това, а повечето жени го правим ежедневно.
Ма, разбира се. УмрЕ циганката ... Мъжете са 2ра ръка матреал. Нищо не става от тях. А жените са супер-същества, от паралелна Вселена.
Само дето която ги разправя тия работи или е без мъж или с някакъв мъж, колкото да не е без мъж.

Общи условия

Активация на акаунт