💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 9 (24.10 - 30.10)

• 147 291
  • 4 367
  •   1
Отговори
# 3 315
Според мен Гого и Мани са се харесвали и уважавали взаимно в играта. Гого го приема за лично предателство, а Мани съжалява единствено за него и й пука единствено за неговата реакция. Подозирам, че на Гого разни социални отношения там, врътки, сръдни, крясъци, заяждания въобще не са му направили впечетление и не им е обърнал внимание, извън досаден шум. Него основно го интересува играта на арената и именно там Мани го уязвява. Не вярвам егото му да позволи някога да го забрави.
Гого е със силно его според мен. Затова и гравитира около участниците, които умеят да се налагат и са силни като физика. Положил е ужасно много труд да стане това, което е и това не може да стане без фиксация върху собствената персона, всеки мускул, всяко движение. В същото време е добра душа, срамежлив и мил.
Хората са многопластови.
С две думи - разбирам защо е гневен и не вярвам някога да й прости или да може да я разбере.

# 3 316
Подлост? От Мани ? Която пое вината върху себе си? Която въпреки ,че Фейгин съжаляваше и плачеше и се изкара жертва пред всички, пак я защити и влезе в положение ? И нагла, защото се позволяв да се подиграва с ощипания Гого? Ако това е подлост, какво не е според вас?
Гого щеше да ми направи много по-доцра впечатление, ако вместо да се държи като дете и да гони Мани от стаята, просто я игнорираше . Това боли повече. Защото другото поведение е показване на слабост . Нямаш как да уязвиш другия, правиш го с детинщини.
Скриването на част от пъзел и отнемането на шанс за победа на определени играчи е подлост!
Фейгин го каза спортът не я научил така. В спорта това води до дисквалификация.
Разликата между Гого и Мани, е че Мани иска да спечели на всяка цена,а Гого срещу най-добрия, затова спаси Филип след като лисичката си изми ръцете с него.

ПП. Липсва ми Мани от сезон 3, с нея поне падаше смях.

# 3 317
Мани въобще не съжалява за стореното. Нагло парченце си е и го доказва непрекъснато. толкова са ми противни такива хорица.

# 3 318
  • earth
Увереност в правотата на решението си, не "че станалото-станало."
Мани си запази достойнството и мен ме впечатли.
Фейгин изглеждаше жалка. Това което я оправдава е че е много млада.

# 3 319
  • Буркина Фасо
Интересно е как тук има 50 страници с защита на Мани и обяснения колко е ранима и крехка, как всички са длъжни да са любезни с нея. Гого е злобен, защото не одобрява постъпката й и т.н.  Но през страница се пише колко тъпа е Зори. Тя е по-млада ако някой е забравил, с Фейгин са почти наборки. И това си е психически тормоз.
ако почнем да разсъждаваме реално , то всичко може да се нарече тормоз по един или друг начин и за всеки да се отнася.

# 3 320
  • София
Според мен Гого и Мани са се харесвали и уважавали взаимно в играта. Гого го приема за лично предателство, а Мани съжалява единствено за него и й пука единствено за неговата реакция. Подозирам, че на Гого разни социални отношения там, врътки, сръдни, крясъци, заяждания въобще не са му направили впечетление и не им е обърнал внимание, извън досаден шум. Него основно го интересува играта на арената и именно там Мани го уязвява. Не вярвам егото му да позволи някога да го забрави.
Гого е със силно его според мен. Затова и гравитира около участниците, които умеят да се налагат и са силни като физика. Положил е ужасно много труд да стане това, което е и това не може да стане без фиксация върху собствената персона, всеки мускул, всяко движение. В същото време е добра душа, срамежлив и мил.
Хората са многопластови.
С две думи - разбирам защо е гневен и не вярвам някога да й прости или да може да я разбере.

Много хубаво мнение, доста се припокрива с моето. За съжаление неговата фиксация и его, заедно с липсата на интерес към социалните отношения, значат, че в много емоционални ситуации няма как да се разчита на него да реагира адекватно. На мен той все повече ми напомня на Добрин - неговата по-цивилизована версия.

# 3 321
  • SF
Мани със сигурност страда. Колкото и да се държи стоически, й личи, но за нея достойното е да приеме последствията с високо вдигната глава и затворена уста. По този начин тя застава зад действията си и поема отговорността. Хора като Виктория никога не биха могли да разберат реакцията й.

Има най-различни проявления на страданието и разочарованието от собствените си постъпки и решения.
Пред чужди хора, (особено пък пред камери), слагаш ледената физиономия, грим, парфюм и "главата горе!", както биха те посъветвали най-близките и доверени хора.
Иначе вътрешно се разкъсваш, но не вадиш нищо навън. Никак не е здравословно, но за много хора  разболяването идва тогава, когато покажат на другите, че са в тежък момент.
Ледената физиономия е щит и заблуда за противника. Всъщност са смазани и се събират от пепелта.

Фейгин има и приятел, и рамо, на което може да поплаче. Фейгин плаче, очаквайки, че някой ще й подаде ръка. Очаква го от Георги, а го вижда и в Алекса, Мира, Зори, дори Генчо й каза, че не й обръща гръб (пък и на самия него му идваха подобни мисли за саботиране. Сега сигурно се радва, че не го е направил като тях, а ако е саботирал, е бил по някакъв недоказуем начин). Мани трябва да се оправя сама. Михаела и Ралица се въртят около нея, но не е същото. Сигурно са й казвали общи лафове "така си го усетила - така си го направила", което се превежда като "трябваш ни в коалицията".

# 3 322
Относно Зори .. Въобще не мисля че става въпрос за сравнение между нея и Фейгин  за психически тормоз
Зори не се спря да злослови и да се заяжда и да пуска обидни епитети. Първо не й прави грам чест, че си въртеше г*** наляво надясно и ходеше да клюкари на всяка коалиция и то по грозен начин. Отива, почва да говори против някой , събеседника и й влиза в тона и съответно това нещо после се изклюкарва. Не знам дали се бори за своите 5 минути слава и се мисли за много интересна, аз лично първоначално се забавлявах, че е леко глуповата ( това момичето няма как да го промени), но пък вече почна да го прави доста злобно и даже да се изкарва на жертва.
Изключително грозен изказ - "Георги го е страх да ходи на елиминации" ..Всъщност  Жорката си ходи 2 пъти и не са го показали да се страхува - взе си битките момчето и се забавляваше.  Пък тя е тази, която раболепничи пред сините, за да я пазят . Коалиция с Елица е имала уж на приятелска основа .. но когато приятелката я няма не е ли редно да си играят с племето, а не с непознатите новодошли ..
Просто е пълно дъно - не понасям такива раболепни хора

# 3 323
Все пак играта показва обществена значимост при тази активнот на мненията. Ситуации като "тиганът ми трябва!" биват дълбоко анализирани и давани за сигурно доказателство какъв е характерът на човека. Simple Smile

Интересно ми е какво казват децата ви. Моите подкрепят Гого и Филип, та и аз покряй тях. Синът ми започна активно да се самообучава в домашна калистеника, което ми е предостатъчен аргумент. Така и аз понамалих храната и започнах да се раздвижвам по малко, а от днес обмислям и активиране на енергийния ми щит, че явно малко е позанемарен. Simple Smile

Ако не Ви затруднявам, може ли да направите анкета за предпочитанията на децата ни и да гласуваме как те виждат нещата с любимците. За мен би било много интересно.

# 3 324
мани смазана, ама друг път. съжалява, че са я хванали, а не я мъчи съвестта. много я надценявате ми се струва.

# 3 325
  • София
Довечера пак ли ще гледаме същият сценарий? Всички ще гласуват за новите, Ралица ще ги пита дали искат да развъртят жълтиците. Те отказват, а после им казва ама те новите в племето са с имунитет. Георги и Генчо са пълни с грошове, които тактично са неизползваеми. Спокойно могат да номинират някой от разширяващата се коалиция на Алекса.
А този е много подъл. Говори за чест, но в следващия момент ще забие нож на всички. В цялото му държане се усеща. Как се хилеха с Виктория най-нагло, след като Гената си тръгна.

# 3 326
  • София
Мен не ме учудва поведението на Гого, силно е огорчен и обиден, един близък за него човек /макар и не в неговата коалиция/ го предаде. Според мен, по някакъв начин двамата си бяха близки и Мани два пъти каза, че единствено съжалява, че е причинила такова разочарование на Гого. Той се опита да я игнорира, но тя пък си му говори, то как да не й отвърне Laughing
Снощи бях искрено развеселена от Мирелчето - силно виновна се почувствала, че така злепоставила менторката си ... Боже, то защото никой не е наясно какво се случва там Laughing
Рали и Мишето прозряха какво трябва да направят, но май вече е късно. Ще видим, дано да им се получи.
Фейгин какво и да направи, ще е мишена. Алекса ще пази Зори и Мира /поне на този етап/, а Генчо и Гошето нямат думата. Как се стигна до това положение ОТНОВО Алекса да решава кой, кога и как? Тази вечер залагам на номинация за Генчо.

# 3 327
  • София
мани смазана, ама друг път. съжалява, че са я хванали, а не я мъчи съвестта. много я надценявате ми се струва.

За съвест не бих твърдяла, смятам тя много добре усеща защо постъпи така, и наистина не би се отметнала. Но да, за мен е видно, че й е гадно от реакциите на хората, най-малкото защото вижда, че няма да бъде разбрана. Но тя е горда и не иска да покаже слабост. Пак повтарям, хора като Виктория, при които емоцията идва преди мисълта, а често и вместо нея, няма как да я разберат. А емоциите на Виктория са водени от личния й интерес и нищо друго. При Алекса е малко по-различно, там емоциите са много добре изчислени. Той може и да разбере хода на Мани на чисто логическо ниво, но като характер е толкова далече, че няма как да го почувства, а и не му е изгодно. Той обича да е сред хора, които поддават на тактиките му.

# 3 328
да бе, аз не мога да разбера това мазнене на алекса и възхваляване на булката му. и аз мисля, че ще номинират генчо. алекса според мен се прави, че защитава жените, щото били близки с пандата. плитък е той, доста плитък...

# 3 329
  • SF
Ако не Ви затруднявам, може ли да направите анкета за предпочитанията на децата ни и да гласуваме как те виждат нещата с любимците. За мен би било много интересно.

Деца на каква възраст? Защото деца на 5 г. и деца на 20 г., вкарани в една извадка, обезсмислят анкетата. Не всички деца гледат предаването, защото се излъчва късно. Какви са вариантите на отговор? Ако някой има 3 деца, всяко с различно виждане, три пъти ли участва? Помисли пак дали е подходящо и пиши на Дяволо.

Общи условия

Активация на акаунт