💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 9 (24.10 - 30.10)

• 148 312
  • 4 367
  •   1
Отговори
# 3 990
  • София
Преди да започна да ви чета, имам 23 страници (само... то си е направо бонус този път) да си напиша мнението за епизода и какво очаквам да се случи другата седмица.

Племенния съвет на червените
Изненадах се, че не ползваха грошовете, хем чуха преди Ралица да ги пита за тях, че новите имат имунитет. Т.е. очевидно Генчо и Георги ставаха мишена. Или Генчо се е надявал Алекса и Вики да го послушат за Зори? Съмнявам се. Ако е рискувал така значи е много наивен, а той не е. Не мога да ги разбера, наистина... На този етап всеки един дуел е много опасен. Генчо или Георги можеха да са срещу Филип по дяволите!!! И не ползват грошове?! УАУ. И им трябваха само 100 гроша общо, за да обърнат гласовете и да пратят Зори. И не вярвам Алекса да се бе застъпил за нея, защото той има 250 гроша, а Георги и Генчо имаха 450 гроша. Т.е. не става. И без Зорница (евентуално) пак Алекса и Вики ще имат предимство в племето заради капитанството, което в никакъв случай не бива да пускат и няма и да го сторят според мен.
ОК, няма грошове на масата, тогава втората ми опция бе Георги и тук познах. Болшинството смятаха, че ще е Генчо, но Генчо им трябва заради грубата си сила и Вики и Алекса постъпиха правилно.

Георги обаче им скри шапката, хаха. И Алекса и Вики се чувстваха малко като в небрано лозе, хаха. Те не са свикнали след номинация да няма тръшкания и блъскания. Този непукизъм на Георги е неговото супер оръжие.
Не помня да е имало друг такъв индивид. Уникален е Жорето. Евала, адаш! Аз отдавна го кръстих, Денис белята. 😀😎

Интересно обаче, Георги не гласува за Зори и Зори не гласува за Георги. Въпросът е ще го сторят ли ако ножа опре вече до решителни гласове, защото сега бяха лесни/прани гласове. Зори обаче допусна тактическа грешка и този празен вот ще се отечете от Вики и Алекса и ще им даде повод да я натирят ако трябва да се избира между нея и Мира. А и Алекса си каза - Мира е била по-близка до Елица в племето (факт).

При Безстрашните

Добър план на Михаела, но късно либе за китка! Още в първата фаза писах, че тази пасивност на Мишето цял сезон нищо чудно да и изяде главата. И стана. А в този женски сезон тя бе един от най-достойните финалисти.
Иначе ако се бе върнала щяха да настанат тежки времена за Джаферович и Мирела. Реално не ги виждах. Щяха да изгърмят една след друга и третия да е Лефтеров.

Изненадах се в избора на Мишето за съюзник. Бях сигурен, че ще е Ралица или Филип в краен случай.
Тя избра Гого, интересен тактически ход. Всъщност много добре, браво! А Лефтеров и Филип определено се подразниха, хаха. Особено като каза, че го счита за най-комплексния, хихи. Нарочно го зададе въпроса Ралица и после веднага на синхрон дават Фифо да се обяснява, хаха. Добър сегмент от телевизионна гледна точка. 😉

Но браво, Мишето отбеляза точка! Дори и при Джаферович, сигурно и тя е отразила този ход. Но дадоха само раздразненото Мирелче на синхрон.

При Непобедимите отново

Айде на новата любов! Според мен точно за тази любов е тийзвал Витомир преди началото на сезона. А ние си мислехме май, че ще е между Валери и Мирела.
Вики и Цецо също, ама те не са заедно в момента. Валери и Мирела доколкото знам също не са заедно.
Обаче Георги и Фейгин са си двойка официално.
Ами пожелавам им много любов и щастие!
🤗🥰

Но дано не прекаляват от продукцията. Не искам да гледам Море от любов, много моля! Млади са, сладки са, аз лично ги харесвам много и двамата. И като индивидуални играчи и като двойка, но моля спестете ни кадрите.
Някак си не е удобно. То не е удобно и за останалите в племето, чудят се къде да се дянат и бягат от тях, хаха.
Бъзиците на Алекса и Вики на полето и после с Гената бяха ТОП, хихи.

Като цяло хубав сегмент, много тонизиращ стига да е инцидентно или ако продължи да отделят там по 5 минути макс на епизод и толкоз.
Не че не обичам романтиката, ей. Напротив, обичам я много. Просто в подобен формат някак си все едно надничаме тайно в момента на близост на двама човека и нашето място не е там... Защото това са си реални хора в реално предаване, а не филм с актьори.

Битката на съюзниците:

Като стана 3-3 си викам, ухаа драма ще има, но той Гената вкара веднага след това и реално нямаше интрига.
1-0 / 1-1 / 2-1, 3-1 / 3-2, 3-3 / 4-3. Така се разви играта. Гого в нито един момент не поведе, но намираше начин да изравни. Само че тук зависи повече от въртящите колелото. И Георги определено затрудняваше Гого повече, отколкото Мишето, Генчо.
Но хубава битка ей така като лека закуска/прелюдия към основното меню/битка.

30 гроша. Това е ново. Не си спомням да са давали 30 гроша досега. 30 гроша не стигат за нищо обаче.
Трябва 2х30 за един допълнителен глас (освен ако не се е променила обявената от Ралица тарифа от 50 гроша).
Всъщност може и да е имало 30 гроша ама не помня наистина, а ме мързи да проверявам сега. Реално обаче е правилно. Няма как да се дава 50 гроша, защото тези битки не са толкова значими, а и са обикновено за загрявка.

Елиминационния дуел

Много хубава битка, даваща шанс и на двамата. Но като видях, че ще има мятане с пояс си казах, Мишето ще се забие там. И то реално така стана. Този елемент винаги е затруднявал жените с редки изключения. Между другото Мишето се справи доста прилично, но Георги ги нанизваше прекалено бързо.
По-подробно съм писал за битката в седмичния си обзор и статистика, който пускам с новата тема, така че няма да се простирам твърде надълго.
Отлично играха и двамата. Удоволствие беше да ги наблюдавам. Една от най-хубавите и изчистени от грешки и слаби моменти битки този сезон! 😊
Михаела победи Георги на ринговете и гребането с което ме изуми. Не че съм се съмнявал в тази машинка. Има уникална техника на минаване на халките. Тя и Мани просто къртят. Ех, как ме е яд, че напуска!! Топ амазонката на сезона като битки е именно Михаела. Няма слабо място освен в грубата хамалска сила. Между другото понтона на жълтите така бе сложен, че реално Мишето трябваше да направи една голяма парабола/завой и загуби натрупаната си с гребане преднина и на връщане акостираха наравно. Не че това бе решително, но за пореден път продукцията от некадърност и недоглеждане пречи на един от състезателите, което е абсолютно недопустимо!!! Добре че поне предимството което дадоха на Георги не бе голямо, всъщност бе нищожно, но аз няма да спра да се повтарям. Тези безумия с предимствата трябва да спрат!!!

Георги спечели заслужено! Всички елементи в играта му се отдаваха леко и бе много приятен за гледане. Винаги е удоволствие да се гледа играч, който минава с едно темпо и без видими проблеми никъде по трасето и с елементите. А и като цяло е рядкост Същото важи и за Михаела без поясите. Иначе на коварния дракон и двамата бяха впечатляващи, абе браво! 🙂

Какво очаквам другата седмица.

Ами при Безстрашните пред Джаферович има две мишени: Мани и Ралица. Въпросът е какво ще реши? Защото би трябвало да очаква ответен удар и от Ралица. Първо важно ще е капитанството. Но то лесно ще се вземе от Джаферович според мен. Въпросът е тя ли ще се нагърби с него или Лефтеров? Мирела няма да е. Фифо е малко рисков за нея. Но ще видим, интересно ще е. Ако вземат капитанството стават на съвет 5 гласа, което Ралица и Мани дори и със сабите и 50-те гроша няма как да компенсират, освен ако не привлекат Гого. Но Гого да се съюзи с Мани? Абсурд! Дори и да го направи, стават максимум 6 гласа (Ралица 4 гласа: тя самата ; 50 гроша ; двете саби / Мани и Гого). А другата коалиция имат 5 гласа от раз без грошове. А, Фифо има 200. Т.е. няма полезни ходове за Ралица. Трябва да се надява на чудо и някаква груба стратегическа грешка на Джаферович.
Всъщност най-големия шанс на Ралица е ако успее да дръпне Фифо. Тогава вече и Гого ще го последва, иначе никакъв шанс. Ако станат отбор: Ралица/Мани/Фифо/Гого обръщат играта! Въпросът е дали Ралица ще направи такъв ход? Защото Фифо едва ли го мисли това нещо, той сега се чувства на сигурно място. Само че и Фифо ако гледа с няколко хода напред, трябва да усети, че когато се изчистят, Мани, Ралица и Гого, той е следващия!!! Т.е. е на 4 място по реда на гонене в главата на Жени (за Мани и Рали и коя да е първата, по-скоро ще е Мани, но с малко). Докато ако Фифо оглави новата коалиция, то той там ще е на върха според мен. А и това ще е хода на сезона ако стане. Да видим дали ще се сети... Но и така означава да предаде Лефтеров, а с него станаха доста близки и точно тук е вътрешната дилема. Да направи ли един рисков и смел ход мислейки за себе си и напред в играта или ще предпочете сигурността и едновременно приятелството с Лефтеров?

Между другото има и вариант в който Ралица е съкрушена и не и се играе играта и се опитва да се върне при Жени, плачейки и прегръщайки я. Но това е абсурдно и го изключвам.

Има и вариант в който Жени да се опита да привлече Мани. Или самата Мани да се опита да отиде при нея, защото вижда, че без Михаела те са кауза пердута. Само че каква полза би имала Джаферович от Мани? Евентуално да я сложи на 4 място в списъка си, а Фифо да изпадне на 5 място. Но пак е много, много по-добре отколкото да е първа мишена при следващ съвет...

Изобщо изключително интересна седмица се очертава в социално-стратегически план при жълтите!

При Непобедимите очаквам вече да влязат в сила грошовете на Генчо и Георги. Те имат общо 580 гроша!!!
И могат да обърнат цялата игра. Обаче не стрелят по когото трябва. Трябва да махнат главата на змията и това е Алекса. По него трябва да гърмят или в неговата царица, Виктория. А не да гласуват срещу Зорница и Мира, което е глупаво. Даже срещу Вики е по-умно да стрелят, защото е слаба и всеки от жълтия отбор ще я бие. Само че Генчо и Георги няма как да знаят, че любимецът на продукцията има Томахавката. Така че предстои много интересна седмица. Според мен Генчо и Георги ще гърмят именно по Вики, защото е видно, че Георги не иска да гласува срещу Зорница. Ако не гласуват срещу Алекса или Вики ще съм разочарован от тактическата им игра. Разбира се те няма как да знаят за тайното оръжие на Алекса, но това им е правилната игра, друг изход нямат!

Последна редакция: сб, 29 окт 2022, 12:31 от Diavolo

# 3 991
1.Въпрос към Мишето: наистина ли всички така чистосърдечно се включиха в коалицията на Джаферович, наиситна ли й вярваха или бяха наясно какво се случва и си споделяха тайно, но ги беше страх да се разкрият?
2. Косата й е страхотна, как я поддържа, за да е така лъскава?
3. Кои играчи би подбрала, ако тя можеше да създаде свое собствено племе, освен Рали?

# 3 992
Една по-различна гледна точка относно това кой с кого е партия извън предаването 😎.
Чакалчето е сладур, Лефтеров - също, обаче когато Алекса и Гого се съберат заедно 😍 ги бият по сладост 🤣. Не ангажирам никой с вкусовите си предпочитания 🤣, просто и при мъжете има завист на тема външен вид 🤣.
Има нещо брутално обезоръжаващо в тези очички, аман🤣

# 3 993
Страхотен пост Дяволо, истинско удоволствие за четене.
Искам да коментирам тази част
Изненадах се в избора на Мишето за съюзник. Бях сигурен, че ще е Ралица или Филип в краен случай.
Тя избра Гого, интересен тактически ход. Всъщност много добре, браво! А Лефтеров и Филип определено се подразниха, хаха. Особено като каза, че го счита за най-комплексния, хихи. Нарочно го зададе въпроса Ралица и после веднага на синхрон дават Фифо да се обяснява, хаха. Добър сегмент от телевизионна гледна точка. 😉

Но браво, Мишето отбеляза точка! Дори и при Джаферович, сигурно и тя е отразила този ход. Но дадоха само раздразненото Мирелче на синхрон.
Защо го оценяш с много добре, браво ? Ако се беше върнала в племето Михаела вчера този избор щеше да и попречи да привлече Фифо повече, отколкото да и помогне. За мен Фифо беше много по-добрия и избор чисто стратегически. А с избора на Гого практически изпусна още един шанс да отвори вратата към Фифо.
Привличането на Гого не означава, че привлича и Фифо.
Обратното обаче е по-скоро вярно - ако беше съумяла да привлече Фифо, щеше да получи Гого като бонус според мен.

# 3 994
  • софия
За анкетата. Три госпожици на 15-16 години. И трите твърдо за Гого. Ако той отпадне компромис от две за Фифо и Алекса. Една за Фифо.

# 3 995
Реших да ви спретна моя хумористичен поглед за тройцата червени от вчера:

# 3 996
  • София
Да, имаш право като се замисля.
Може би в главата и е, че Фифо някак си по-лесно може да се привлече към тяхната кауза, заради старата му вражда с Джаферович, докато Гого е по-труден и неразгадаем.
И да речем отиват Мишето и Рали при Фифо и му казват, ние сме две, с нас е и Мани. Ако дойдеш и ти, Гого е ясен. Аз имам 100 гроша, ти имаш 200 гроша. Смятай..
Нещо такова, знам ли.

Ще е хубаво да обясни тези неща при Чакала и Туджаров и Неделчо ако се сетят да я питат...

# 3 997
Виктория щеше да е първа мишена при жълтите, но явно заради благия и характер никой не я искаше.

EdelV, съгласна съм с теб за всичко останало, освен това.

Може да не ми хареса постъпката на Мани, но за мен е много по-комплексна от Виктория.
Вики има - сила и височина, но няма издръжливост, гъвкавост и бързина. Високите хора са по-тромави по принцип.
Мани е много издръжлива, има хъс,  пъргава е, идеална е за отбора в битки, в които се иска по-лек играч.
Ако аз трябваше да избирам - на 100% бих избрала Мани в моя отбор.

# 3 998
Много хубава беше снощната битка, наистина беше удоволствие да се гледа.
Но... преди нея - съветът на Непобедимите.
Наистина очаквах, че Алекса ще стреля по Генчо, нали го играе "герой" и не вярвах да гласува за човек, който дни наред е бил болен и съответно физически изтощен. Но Алекса всъщност е псевдогерой, тъй че според мене вижда по-голяма конкуренция за себе си в лицето на Георги (по-добър е от него на някои компоненти), отколкото в Генчо. А това, че последният в този момент е слаб, изтощен физически, му е добре дошло. Ако пък Георги по някакъв начин победи Филип (когото мислеха, че ще е номиниран от Безстрашните), пак печели - отстранен е още един конкурент от пътя му.
Самата битка беше много добре подбрана, за да е равностойна. Гого явно беше видял понтона във водата, докато са горе на поляната, и затова си мислеше, че ще има плуване. От продукцията обаче бяха дали равен шанс на двамата номинирани с канутата. Изравнени бяха силите и със смешното предимство (още един инструмент в ръцете на продукцията за дирижиране на развоя на... сериала). Чудесна Михаела на халките! Знаем, че Жоро също може да ги минава атрактивно, да радва публиката, но не и в това му състояние. Жал ми стана за него. Жал ми е всъщност за всички, които трябва да играят болни (полицаят от втори сезон е бил много болен, Елица също - след отпадането си е била седмица на легло, Джаро... и вероятно доста други). Страхотен Георги на кануто! Мишето също се справи много добре. Точността обаче й изигра лоша шега. Съжалявам, че отпадна. Беше удоволствие да я гледам на терена.

Въпрос:
Защо не започна да играе своята игра, след като Жени я навика на балкона, а продължи да играе играта на Евгения?

Последна редакция: сб, 29 окт 2022, 12:52 от Bilyana14.

# 3 999
Аз в анкетата съм последната опция, моите момчета - на 13 и 16 не гледат, и в тайфата не коментират особено,не са чували и имена ,освен Касим Simple Smile

# 4 000
В момента имат лайф Лефтеров, Георги, Чакалов и Гената- казаха, че тормоза над Фейгине бил много повече от колкото са показали, и тя много тежко го е приела. Питаха ги защо не са я защитили и Георги каза,че всички са я зашитили,но не са го дали. Оп- и Фифо се включи..
Интересно - всички те - Лефтеров, Георги, Чакалов и Генчо, НЕ СА БИЛИ част от племето на супергероите. Как разбраха за "тормоза"? И защо по дяволите, НИТО веднъж по време на синхроните нито Фейгин, нито Мани споменаха за тормоз над тях? Да не би да визират периода след саботажа и отношението на останалите от супергероите към саботьорките, което, съгласете се, няма как да е приятелско?
И хайде стига с този тормоз, моля ви се. Имам приятелка от студентските години родом от Северозапада. Мъжко момиче с нисък, плътен глас. Обръщаше се към мен с "Борянооо". Категоричен изказ, повишаваше тон, но винаги беше зад гърба на приятелите си и никога не каза дума зад гърбовете ни. Срещу такива хора можеш винаги да реагираш, без да се страхуваш, че ще постъпят мръсно с теб. Да, разприте могат да са епични, но нечисти похвати и ножове в тъмното, иззад ъгъла, когато най не очакваш, няма да има.
Познавам хора като Мани и Илиян. Работила съм с такъв тип - тих, монотонен, постоянен дразнител. Обижда с усмивка. Типично психопатско поведение. Да се чудиш как да реагираш - човекът е любезен и усмихнат, но изрича обиди и е толкова доволен от себе си, че очите му чак греят.

# 4 001
  • София
В анкетата и аз съм последната опция.
Моите момиченца са малки и са на вълна против момчетата, а се възхищават на какичките.
Чисто визуално биха били за Мани, Фейгин и Мирела.

# 4 002
Страхотен пост Дяволо, истинско удоволствие за четене.
Искам да коментирам тази част

Защо го оценяш с много добре, браво ? Ако се беше върнала в племето Михаела вчера този избор щеше да и попречи да привлече Фифо повече, отколкото да и помогне. За мен Фифо беше много по-добрия и избор чисто стратегически. А с избора на Гого практически изпусна още един шанс да отвори вратата към Фифо.
Привличането на Гого не означава, че привлича и Фифо.
Обратното обаче е по-скоро вярно - ако беше съумяла да привлече Фифо, щеше да получи Гого като бонус според мен.
Защо ѝ е Фифо, като има Гого? 4 на 4, но у тях е капитанството. Пращат контузената Жени на следващата номинация и им се отваря играта. Отличен беше ходът на Михаела.

# 4 003
  • София
Гласуването на 12-годишната ми щерка е за Гого, "заради мустаците" Joy

# 4 004
До колкото разбрах, предаването ще приключи по-рано, нали ? Може би около 20ти или нещо такова. Значи имат още по-малко време, за да отпаднат всички тези хора.
На 2ри декември свършва -67епизода. Има 5 седмици точно до края. Освен ако някой се контузи да излезе от играта предварително, ако ме имаме две седмици с по двама елиминирани и две с по един.
Според програмата на нова финалът ще е на 29 ноември а не на 2 декември което означава още 4 седмици със финаналната.
Заради световното първенство по футбол.

Общи условия

Активация на акаунт