🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 60]

• 67 998
  • 837
  •   1
Отговори
# 390
Bebinka, не можах през телефона да копирам линк, но вижте Paçi lounge в Юскюдар. Менюто го има в сайта, на метри е от морето, прекрасно обслужване от младежи с чувство за хумор и невероятна гледка. Не знам дали имат печки отвън за топлене, че сме ходили на по-високи температури, но си струва да проверите.
Приятна разходка!

Последна редакция: нд, 08 яну 2023, 17:40 от Оникс

# 391
Като споменахте прекрасно обслужване, да попитам какво ги държи хората мотивирани да работят толкова и да предлагат такова обслужване 😊 Докато бяхме там, доста съм се чудила, при положение че не им плащат много, по цял ден са на крак и т. н.

# 392
Като споменахте прекрасно обслужване, да попитам какво ги държи хората мотивирани да работят толкова и да предлагат такова обслужване 😊 Докато бяхме там, доста съм се чудила, при положение че не им плащат много, по цял ден са на крак и т. н.

Не мога да знам колко им плащат. Но и  мен това ме впечатлява.
Някъде не съм срещала такова отношение.
Вече си мисля, че такова им е възпитанието, начин на живот, отношение към живота.
Такива са си, любезни.
Трябва да призная, че това много ми харесва и всеки път се замислям колко малко е нужно за да усмихнеш човек. И се сещам за дръпнатите и сърдити лелки в Кат, примерно 😆
Нещо толкова елементарно е да имаш добро и приветливо отношение, но нали не сме свикнали на това и човек се чуди.
Отделно, това е огромен град, потока от хора не спира. И винаги са дружелюбни.
Клиента е цар там.
Това е част от атмосферата.

# 393
Как са ги възпитали така…? Искам и ние да сме така, но е абсурд за Булгаристан това. Дето има една приказка и след 100 години няма да сме така. Бих казала, не, ние никога няма да сме така, нито след 100, нито след 500 години. Много жалко. Лелята в Кат викаш, аз ако ти кажа какви ситуации сме имали по морето…в сферата на обслужването. Идело ми е в дън земя да потъна от срам. Но аз не живея в Бг от 20 години и за това да съм бил в шок.

Иначе  аз не знам колко им плащат, но с тази инфлация и обезценяване на парите там, едва ли са много добре.

# 394
Една позната, която имах там казваше, много хора чакат за моето място, ако аз не се справям веднага има кой да ме смени, много голяма конкуренция на трудовия пазар. Но и манталитет, да, като цяло хората по-човечни и отзивчиви. Вижте колко фрази само за любезност имат, за всяко действие - Да ти е сладко, Здраве на ръцете ти, и сума ти такива, и си ги употребяват, то и ние имаме доста, но не се използват толкова. И друго, то само по отношението към животните може да се разбере що за хора са. Тук аз храня котките навън, и пак не мога да им спечеля доверието, милите, толкова са наплашени, гонени, ритани... А там щастливи и доволни, без страх от хората, нищо лошо не са видели от тях.

# 395
  • София
Не всички. Ето един лош отзив. Кюнефето беше отвратително и сухо. Сервитьора бавен и забрави половината поръчка. Накрая се забърза твърде много и тръгна да ни прибира напитките и чиниите, преди да сме приключили. Иначе мястото е красиво.

# 396
Е то е ясно че хора ще има всякакви и мързел, и простотия, и престъпност ще има, но цялостното усещане е различно. Тука писаха и измамени по един или друг начин, но моето усещане е за работливи и приветливи хора.

# 397
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те

Pegasus Airlines пуска полети от Пловдив до Истанбул два пъти седмично

Турската нискотарифна компания Pegasus Airlines започва полети от истанбулското летище „Сабиха Гьокчен“ до Пловдив.
Първият от полетите, които ще се изпълняват два пъти седмично, е планиран за 18 февруари 2023 година. Разстоянието от Истанбул до Пловдив е 405 километра, но полетът ще намали времето за пътуване, като се има предвид престоя по границите.
От „Сабиха Гьогкчен“ към Пловдив самолетите ще летят в 10:25 в сряда и в 15:50 в събота, а в обратна посока в 11:40 в сряда и в 17:05 в събота.
 Полетите ще се изпълняват със самолети „Боинг 737“ и „Еърбъс 320“ с капацитет 180 пътници. Билетите по новата линия вече са пуснати - най-ниската цена за момента е 27,99€.

# 398
Аз обмислям  да отидем със самолет и чаках да обявят датите.
Не ми пречи автобусът, но сме с малки дете и това е много път с автобус за нея.
Та, ще следя за повече инфо и билети и ще го умувам за Лалетата.

# 399
Иска ми се да видя  пак лалетата за Великден, била съм на един Великден края на април и времето беше чудесно...С това затопляне и без зима дали ще подранят тази година? Освен Емералд, коя друга агенция бихте препоръчали?

# 400
  • Свети Влас
От кой град сте ? Ние сме от Свети Влас и сме много доволни от Vangel Shimov Travel Agency. Ходихме с него в Кападокия, тази година до Одри и Лозинград. А сега прави и до лалетата.  Много добро обслужване !

# 401
  • Sofia
Относно лалетата – рано е още за прогнози. Не се знае какви ще са следващите два и половина месеца, може да застуди и да си има зима.
21 и 22 година беше студено и лалета имаше до май.
Как ще е сега, бих гадала чак през март.

# 402
  • София
Иска ми се да видя  пак лалетата за Великден, била съм на един Великден края на април и времето беше чудесно...С това затопляне и без зима дали ще подранят тази година?
Няма кой да предскаже. Каква е гаранцията, че март месец ще е топъл? Или първите дни април? Мога само да кажа, че миналата година цъфнаха много късно и в началото на май все още имаше много лалета. А зимата като цяло беше мека. В други години с много студен януари на 20-22 април нищо не оставаше.

А, изпревариха ме. Joy

# 403
Така е - толкова рано наистина не може да се каже...Но и местата  в автобусите свършват, та ми се искаше по-рано да се запиша....Докато се начудя за Египет и гледам хотели и програми, разбрах, че чартърите за Великден вече били пълни....

# 404
  • Sofia
Сега видях, че Великден е точно в средата на април тая година. Записвай се смело – каквото и да е времето, баш тогава няма начин да няма лалета.  Flowers Tulip Hands V
Обикновено колебанията "ще има ли цъфнали?!" са за началото и/или края на месеца.

Общи условия

Активация на акаунт