🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 60]

• 68 037
  • 837
  •   1
Отговори
# 375
Redemi, майтапа на страна, обаче в тик ток 100% ни има. Като си купихме куфарите и тръгнахме да ги оставяме в хотела. Обаче не давам да се оставят на земята из улиците. Викам на мъжо “ще носиш, няма да ги тътриш”. И къде се препречихме пред едни тийнове дето танцуват за тик ток по новите трендове и се снимат. Аз съм се обърнала да диря името на улицата, че така за 9 дена грам ориентир не придобих и се озовавам точно пред телефона на едното детИ и се зъбя и се мая на къде да вървим и аз с два куфара в ръцете 😂 Децата се снимат, аз се въртушиня пред тях заблудена. Казах на сина тогава че няма начин да не се появим от някъде 😂😂😂 Страшна работа ти казвам. Ако отидем втори път, уж ще сме по-наясно.

# 376
  • София
Никой не ни в спрял в Чирхан, да. Обаче стария хотел беше затворен, за съжаление. Снимахме се само отвън. В новата част може да пиете кафе, а ние висяхме до басейна с гледка към Босфора към 1 час.

# 377
  • Варна
.
Новогодишната вечер беше тотално разочарование, няма да повторим да празнуваме в Гар Мюзик Хол, но това е друга тема. Като цяло се справихме добре като за втори път в Истанбул. Не знам кога, но определено ще има следващ път Simple Smile
[/quote]
Здравейте, бихте ли споделили за новогодишната нощ какво ви разочарова.

# 378
Разходка с гондола в Истанбул. 😉 😜

https://www.instagram.com/reel/Cm9b_2sIIk8/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

# 379
ООО, това съм го набелязала, ама казахте,че не е удачно сега и го оставих за по-топло време Wink

# 380
  • София
Здравейте,
Честита нова година! Бъдете здрави и много пътувания ви пожелавам!
В началото на март ще ходим да гледаме Европейското по лека атлетика в Атакьой Арена.
Mоля да препоръчате някой хотел в района? Искаме да сме на пешеходно разстояние до залата и до удобен транспорт към центъра.
В Букинг резервирах този с анулиране:
https://www.booking.com/hotel/tr/white-palace.bg.html?aid=323176 … ucfs=1&#hotelTmpl

Автобусите на Метро на коя автогара спират в Истанбул? Дневното пътуване с тях досадно ли е толкова часове?

Последна редакция: ср, 04 яну 2023, 10:16 от elita

# 381
.
Новогодишната вечер беше тотално разочарование, няма да повторим да празнуваме в Гар Мюзик Хол, но това е друга тема. Като цяло се справихме добре като за втори път в Истанбул. Не знам кога, но определено ще има следващ път Simple Smile
Здравейте, бихте ли споделили за новогодишната нощ какво ви разочарова.
[/quote]
Здравейте, не знам дали е уместно да споделя, но....добре. Първоначално самия ресторант, или банкетна зала по-скоро , не ми хареса, с влизането те удря силна миризма на влага, отделно от това беше меко казано пренаселено, въздух почти нямаше, пускаха някаква вентилация от време на време, но не вършеше кой знае каква работа. Програмата ми дойде в повече, ясно е че сме отишли в ориенталско заведение, но 2-3 часа - излизаха бели денс танцьори, бих я преглътнала, ако храната ставаше. Предястието беше асорти: нещо като чи кюфте, ама не точно, 1-2 разядки, парченце печена чушка, по 2 слайса кашкавал и някаква шунка. Започнаха да сервират пилешки хапки....сервитьора минава и ти слага по 1 хапка.?!.., след това пак някакви мини крокети пак по 1 !?....Колегите на масата искаха ракия, но бутилката не беше възможно да стои на масата, трябваше да го викат всеки път, а той сипваше все едно от неговата лична ракия дава. Трябваше да го молят...да донесе няколко чаши и да сипе в тях. Дойде време за основното - 2-3 малки слайса пилешко печено с някакъв сос ( не беше лошо, ама порцията гурме), 1 парченце картоф и малко ориз със стафиди. ....Станахме за малко от масата по едно време....може да е било 22-22-30 часа като се върнахме чиниите ни бяха вдигнати, макар че имаше храна в тях...Десерта беше : 2-3 парчета ябълка, 2 парченца круша, 1 парченце синя слива...и слайс мандарина...От 23 часа натам излезна един певец - постара се човека много - пя на български, на унгарски и румънски. Тогава всъщност и празнуващите имахме възможност  да се повеселим на дансинга. Не си мислете, че сме капризни, ама..за 190 лв...Миналата година беше супер на яхтата и храната и забавлението.

# 382
Върнахте ме отново в любимия град ❤️с разказите ви.
Аз също много харесах всички екскурзоводи, които агенцията ни беше осигурила-и този в Долмабахче и на корабчето.
Наистина повечето са българи или със смесвн произход, живяли дълго време в Истанбул.
Много интерсни неща научих и още повече ме запалиха да чета и да научавам още.
Обичам да обикаляме и сами, но друго си е с екскурзовод.
Защото колкото и неща да знам и да съм чела си е добре на момента обикаляйки дадено място да ти ги разказват точно тамьна място.
Така се потапяш изцяло в атмосферата.
И аз ходя много подготвена винаги, просто, защото съм любопитна и обичам историята.
Колебаем се ние кога да ходим.
И сега бих отишла, но няма да стане.и остава лалета или май месец.
Обаче е много далече във времето. А хич не ми се чака.
За този път съм наумила да се качим на Кулата, да отидем в някой аквариум, Музеят на восъчните фигури и в някое хубаво заведение, от тези които препоръчате тук. И ще сме с детето.
Знам, ще се озорим, но няма да обикаляме много, а ще сме по-скоро лежерно.
И Ортакьой задължително 🙂

# 383
  • София
Скрит текст:
Честита Нова Година 💜
Здраве и късмет за всички в темата!🍀
Рокстар,значи направо си влизаш в Чираан ,нито охрана,нито проверки,така ли да разбираме,разясни малко в детайли,в коя част е фри достъпа,кои зали и сгради?

Скрит текст:
Вичето,Vici 75💜,Ади бакалъм,Ръца - пръца през април,ама be careful 😃, 😁 дан тъ търсим из Тубата,,lost tulips tourists😁😃😁😉🤗
Редеми,
в това видео в края Зейнеп казва, че градините могат да се разглеждат свободно.

Скрит текст:
Моите тайни местенца в Истанбул/Зейнеб Маджурова/Zeyneb Madjurova
https://www.youtube.com/watch?v=5GTG58N9Mho
Честита Нова година! За много години да сме живи и здрави и истанбулските сокаци да се пълнят и да не се отърват от нас.

# 384
Здравейте,
Честита нова година! Бъдете здрави и много пътувания ви пожелавам!
В началото на март ще ходим да гледаме Европейското по лека атлетика в Атакьой Арена.
Mоля да препоръчате някой хотел в района? Искаме да сме на пешеходно разстояние до залата и до удобен транспорт към центъра.
В Букинг резервирах този с анулиране:

Автобусите на Метро на коя автогара спират в Истанбул? Дневното пътуване с тях досадно ли е толкова часове?
Обикновено повечето от пишещите тук рядко се настаняват извън центъра и надали ще получите много препоръки.
Автобусите на Метро, пък и всички останали спират на автогара Байрампаша тук. На няколко спирки с метрото от Атакьой. По-удобна локация от тази хем близо до залата, хем с достъпен транспорт до центъра надали ще намерите. С една дума, гледайте да сте до Ataköy Metro İstasyonu.

# 385
Шебече, Благодаря за новата тема ❤

За HGS, има приложение на телефона.
Като се изтегли трябва да си направите регистрация. Малко е тегаво с турския, но с помощта на преводача става.Там си следя наличността.
Ето приложението
Направихте ли регистрация? Иска ми техен идентификационен номер, но се чудя какво да въведа...

# 386
Шебече, Благодаря за новата тема ❤

За HGS, има приложение на телефона.
Като се изтегли трябва да си направите регистрация. Малко е тегаво с турския, но с помощта на преводача става.Там си следя наличността.
Ето приложението
Направихте ли регистрация? Иска ми техен идентификационен номер, но се чудя какво да въведа...
Номера на паспорта с който е купен стикера

# 387
А човек как може да се свърже с екскурзовод на бг? Не става дума да е 10 дена с нас, а за конкретни забележителности ако може да се уговорим.

# 388
Здравейте, Благодарение на вас ходим в Истанбул вече 6 пъти сами 😊 сега имам един въпрос понеже ще ходим с приятели Март месец. Предложете ми някое заведение където да има бургери,картофи,пици.... ще сме с деца, да е с хубава гледка към Босфора и с по прилични цени....  лятото бяхме за последно и цените са ги вдигнали доста,ако някой има информация за меню и цени ще съм много благодарна

# 389
  • Sofia
Такъв тип заведения има доста в мола във Флоря, където е и аквариумът. Снимки, цени и др. инфо вероятно ще намериш в гугъл мапс, ако потърсиш търговския център. Хубаво е там, има място и за разходки, и за хапване, но гледката е към Мраморно море, не към Босфора. Има красиви залези.

По-леснодостъпно такова заведение има на крайбрежната в Юскюдар. Може да бяха и повече от едно... Сядали сме там. Не е нещо уау, но е било и без забележки, и менюто е точно, каквото търсиш. Него също може да прегледаш в мапса.

Общи условия

Активация на акаунт