🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 60]

• 67 098
  • 837
  •   1
Отговори
# 495
  • Къде ли не
Значи, ако има как да знам, че влаковете вече не закъсняват, ще мога да убедя половинката да идем с влак. И на децата ще им е интересно!

# 496
  • Sofia
Ами да спиш/лежиш 2 часа повече в топло купе, отколкото да висиш до автобус/автомобил 2-3 часа на опашка на границата не е ли достатъчен аргумент?!  
Ако целта е да се избегнат опашките на Кап. Андреево, влакът май печели, поне за мен  Simple Smile  
Другите опции са да се пътува в дни, различни от пиковите или със самолет.

# 497
  • Къде ли не
Ако, си вече във влака два часа повече не са проблем, но ако го чакаш няколко часа, за да се качиш е голям проблем! Аз разбрах, че чакаш за да се качиш, грешно ли съм разбрала?

# 498
  • София
Аз да докладвам, получих оферта от Дива Холидейс. Офертите са от 802лв. до 1076лв. за трима възрастни, 4 нощувки със закуски в 4 звездни хотели. В цената е включен самолетен билет, трансфер, настаняване, застраховка. При цена на самолетния билет около 300лв., мисля че са ок офертите които предлагат.

# 499
  • Свети Влас
Зюлкяр Ходжев, много ви благодаря за споделениет снимки, наистина е много красиво и идея за следваща екскурзия.

# 500
Начииии, ако се метна на влака Варна-София  и после на София-Халкалъ ще стане веселба поне два дни🤣🤣

влака е само от София и Пловдив
От Варна е към 80 лв. в посока , качваш се във Варна и прекачваш в Пловдив и към 12 - 13часа
ако е с ТА с автобус за транспорта си прихващат към 80 лв. общо , стоварват те в хотела , при късмет на Малко Търново пътя може и наполовина , все пак Варна - Истанбул е 450 км , а до София или Пловдив  е 460 и е пълна глупост да се ходи до там да се хване влак и сетне още толкова до Истанбул
Ми на мен ми е ясно всичко това, ама като искам на влака ко правим😁?

# 501
  • София
Ако, си вече във влака два часа повече не са проблем, но ако го чакаш няколко часа, за да се качиш е голям проблем! Аз разбрах, че чакаш за да се качиш, грешно ли съм разбрала?
Грешно!

# 502
Здравейте, изчетох главния пост и 10 страници назад, но не мога да се ориентирам. Предстои ни пътуване до Истанбул със самолет(Не от България,ако има значение). За 1 седмица през срадата на май (имам рд тогава). Да ми препоръчате хотел като бюджета ми е 700-800лв за 1 седмица. Досега гледах в booking и airbnb но не мога до се реша. Отсядала съм във Фатих на 5 мин пеша от Топкопъ двореца, но хотела не струваше. (От прегледаното до тук споменатите хотели или са ми над бюджета или са изкупени. Въпроса ми е Фатих добре ли е понеже там има доста опции или да гледам от другата страна около Галата и др квартали? Ако имате препоръки с удоволствие бих разгледала и като запазвам като транспорт до какво е добре да е близко-метрото ли? За забележителности и програми ще го мисля като запазя хотел 😀 Благодаря предварително

# 503
Здравейте,
Дали при покупка и зареждане на Истанбулкарт може да се плаща с банкова карта или само в брой?
И изобщо за какво ще са ми нужни пари в брой със сигурност, т.е. няма друга възможност освен плащане в брой?

# 504
Истанбул карт може с банкова карта да се плати. Ние точно така си ги закупихме, но да отбележа че от летището. Не мога да твърдя със сигурност дали всички бутки за карти са със същите опции. Логично е навсякъде да са, но докато бяхме в самия град, не съм проверявала за да сравня. Без кеш не бих тръгнала никъде. Винаги има риск да не ви приемат картите поради ред причини. Един геврек от улицата да си вземете, няма как с карта да го платите.

# 505
На Халкалъ не можеше,  само кеш ставаше зареждането.

# 506
  • Къде ли не
Ние си купихме картите също с банкова карта, на входа на метрото до автогарата, на която пристигнахме.
Наистина без кеш не е разумно.  Когато си плащахме билетите за Топкапъ устройството не прие картата на пощенска, и добре че имаме и на друга банка.

# 507
Начииии, ако се метна на влака Варна-София  и после на София-Халкалъ ще стане веселба поне два дни🤣🤣

влака е само от София и Пловдив
От Варна е към 80 лв. в посока , качваш се във Варна и прекачваш в Пловдив и към 12 - 13часа
ако е с ТА с автобус за транспорта си прихващат към 80 лв. общо , стоварват те в хотела , при късмет на Малко Търново пътя може и наполовина , все пак Варна - Истанбул е 450 км , а до София или Пловдив  е 460 и е пълна глупост да се ходи до там да се хване влак и сетне още толкова до Истанбул

А защо не погледнете линията на Пегасус Пловдив-Истанбул? Отиване и връщане е 120 лв.

# 508
А защо не погледнете линията на Пегасус Пловдив-Истанбул? Отиване и връщане е 120 лв.
И аз това щях да попитам. По-скъпо е, но откъм време е повече от добре. То в Турция имало силно развити нискотарифни вътрешни линии. Приятели пътуваха от Истанбул до Шанлурфа, което е чак на сирийската граница за около 40 долара в посока. Имало 2-3 турски авиолинии плюс чужди като полските ЛОТ и румънските ТАРОМ

# 509
Здравейте! Някой знае ли на кой туроператор е тази програма София - Невшехир - Адана - Газиантеп - Шанлъурфа - Мардин - Немрут - Адъяман - Кападокия

Общи условия

Активация на акаунт