🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 60]

• 67 026
  • 837
  •   1
Отговори
# 645
  • Sofia
Ааа ясно, Роже, сигурно е така.
Може би работят съвместно, защото ни дадоха общо меню, в което имаше и кебапи, и кокореч/миди. Сметката накрая също беше обща, но да, факт, едната храна дойде отляво, другата отдясно Simple Smile
Това са детайли де, важното е, че е мястото е хубаво. 
По същия начин ни обслужиха в Балат от две отделни заведения, макар да бяхме седнали формално в едното, в което обаче нямаше пилешко, та ни го сготвиха комшиите им. Абе забавно е в Туция. И вкусно.

# 646
  • Germany
Хаха, Сиена М., благодаря, че ми обърна внимание. Не ми е направило впечатление откъде са ми носили храната, бях заета да ям Grinning, накрая платихме на едно място на сервитьора. Безкрайно много уважавам мненията на Роже и твоето, така че се радвам, че сме открили едно наистина вкусно място в Истанбул и го препоръчваме и тримата Blush Поредното доказателство, че са супер търговци!

# 647
  • Варна и...духом на Босфора
Не съм кусвала йощ   Коко/кукуреч😆.
Много ходения,пък тоз специалитет не съм забърсала😆.
Чакам Вичето - Vici75 да са въртим из тарабите😎 и да търсим Лаком дол😆.

Аз съм си наумила да правя ФК ЦСКА/Истанбул
Ши ричетИ- какой туй нящУ😆-
Ааа, йощ има време.
Жокери- Канлъджа,Картал,Кумпир.

Допълвам се.
Броени дни до ЕП по лека атлетика на закрито от 2-5 март.
Зала Атакьой.
Там беше и СП 2012.
В предни теми някой беше писал ,че ще ходи!
Дано е така и да се включва от мястото на събитието с новини и репортажи 🥇😊

Последна редакция: ср, 22 фев 2023, 22:07 от redemi

# 648
  • Варна
Не съм кусвала йощ   Коко/кукуреч😆.
Много ходения,пък тоз специалитет не съм забърсала😆.
Чакам Вичето - Vici75 да са въртим из тарабите😎 и да търсим Лаком дол😆.

то твърде много туристи особено туристки като чуят , че кокореча представлява шиш със агнешки дреболии увити в агнешки черва със сигурност ще се откажат да го пробват както отказват агнешки кебапи , скара , колбаси , чорби от агнешки дреболии и/или агнешки черва  и въобще агнешки/овчи манджи Simple Smile
не го казвам недоброжелателно , но и аз предпочитам друго месо - най - често това което го няма в Турция

# 649
  • София
Броени дни до ЕП по лека атлетика на закрито от 2-5 март.
Зала Атакьой.
Там беше и СП 2012.
В предни теми някой беше писал ,че ще ходи!
Дано е така и да се включва от мястото на събитието с новини и репортажи 🥇😊

Дааа, аз питах преди време за хотел близо до залата. Ако всичко е наред, ще сме в Атакьой Арена другата седмица. Simple Smile

# 650
Преди доста години по едно препоръчано от тук място на главната улица опитахме за първи път кукуреч и взе че ни хареса! Сега ще ходим с приятели и искаме да опитаме отново  някъде. Може ли да препоръчате такова място, защото старото изобщо не помня къде беше...
И аз да предложа едно място с чуден кукуреч и пълнени миди, направо си облизахме пръстите. Намира се в района около Галата, вътре на втория етаж има няколоко масички.
https://goo.gl/maps/yVAHVYeWmTbcksgf8

# 651
redemi❤🥰 душа ако знаеш как ни се ходи. Мъж ми добре че му е къса паметта, че забрави колко грешен път извървя заради мен. Сега напира повече от мен. Ще купува билети и друга няма. Всеки ден хотели на емейла къде какво гледал и още повече ме меракландисва. Абе едва удържаме положението.

Иначе аз ли ще изляза най-смела в темата, понеже ядох кокореч ама хич не съм отбирала. Някъде по капалъто беше дюкянчето. Дупка си беше баш. Премина ми и съмнение че чисто ще се оповръщам до другия ден. Но късмет извадих. Толкова вкусно нещо нацелих. То май най ми хареса от всичката манжа. Аз и тогава ви казах, нещо не случихме на вкусна храна. Сигурно защото не сме знаели къде да ходим. Нито бюреците ми харесаха ( мазни, без сирене, бяха с нещо като извара), нито гюзлемите. Аз на супа бях повечето време. Едни сгъстени с брашно повсеместно - рибена, пилешка и лещена пробвах. Каква супа е била, гъсто и на брашно бие. Явно като за туристи. Хем не сме сядали в центъра на патакламата. Но човек като не знае. Но нищо де. Ние не сме гладни за нищо като цяло. Ние сме жадни за социален живот, от който сме лишени в Щатите и това много ни хареса и е това което ни дърпа обратно.

А пък стекове, старбъкс и подобни, няма нещо което да ме накара да ги консумирам в Истанбул. Отяли и сме си отпили на тях. Ако ще пробвам нещо, ще е тяхна местна, автентична храна. Ако все пак тръгнем, ще питам за по-конкретни препоръки за храна и аз. Иначе съм си записала сума и нещо ресторанти и заведения. Не е като да нямам никакъв ориентир. Ще чета и каквото споделяте още. И така.

# 652
Преди доста години по едно препоръчано от тук място на главната улица опитахме за първи път кукуреч и взе че ни хареса! Сега ще ходим с приятели и искаме да опитаме отново  някъде. Може ли да препоръчате такова място, защото старото изобщо не помня къде беше...
И аз да предложа едно място с чуден кукуреч и пълнени миди, направо си облизахме пръстите. Намира се в района около Галата, вътре на втория етаж има няколоко масички.
https://goo.gl/maps/yVAHVYeWmTbcksgf8

И ние хапвахме кокореч в това заведение, но ако трябва да ги сравнявам, този, който препоръчва Роже, в района на Сиркеджи ми хареса повече! 😊

# 653
  • Къде ли не
Ние случайно попаднахме в това заведение за хранене. Нямаше туристи, само месни. Интересно място с интересен собственик. На нас много ни хареса. Güvenç Konyalı https://g.co/kgs/8ghSHV

# 654
  • София
Ние случайно попаднахме в това заведение за хранене. Нямаше туристи, само месни. Интересно място с интересен собственик. На нас много ни хареса. Güvenç Konyalı https://g.co/kgs/8ghSHV
Продължаваш само още 20 метра напред по Ankara Cd./ Трамвайната спирка на Сиркеджи е зад гърба ти/ и вдясно е Гала кокореч, за който писахме, а вляво е рая на заведенията. Най-уникалната улица за хранене в Стария град: Hocapaşa Lokantalar Sokağı. Пидета, кебапи, скара, риба, чорби, едно заведение от най-добрата верига тип закусвални в Истанбул  с вкусни манджи- Balkan Lokantası... абе квото ти душа сака Simple Smile
Ама че няма туристи не е вярно. Там всичко е карашик. Туристи, местни... за всички манджата е една....
https://www.google.com/maps/place/Hocapa%C5%9Fa+Lokantalar+Soka% … %2Fg%2F11dzsvxb40

# 655
  • София
Значи, не знам другата седмица дали и какво ще видя в Истанбул, но поне два пъти ще се яде кокореч Simple Smile

В сряда пътуваме, надявам се да не е само дъжд до неделя. Няма да сме само на туризъм, но съм се настроила и за малка обиколка покрай основното.
На медицински туризъм съм тръгнала, ще махам късогледство, та се фиксирам в разходката за да не я мисля другата част.
Галата ще ни е цел със сигурност, и ако успея този път вече Топкапъ (това е оптимистичния план). Имаме 2 нощувки в Истанбул и 1 в Одрин, като тя е под въпрос още, не знам дали ще съм ОК и ще я решаваме в последния момент.

# 656
Може ли да пуснете една лична снимка на тази вкусотия, ако имате? Запалихте ви любопитството😋.

# 657
Аз снимка нямам. Но моето изглеждаше като представи си питка за хамбургер. Разрязана на две. Леко издълбана и там напълнена с тези дробинета. Сигурно има различни методи и вариации на приготвяне и поднасяне. Но толкова вкусно беше моето. На агнешко не миришеше въобще. Беше съчетано със задушени зеленчуци. Нещо на нашенска лютеница или апетитка ми докарваше. Спокойно може някой дето не консумира агнешко да се подведе, ако не му се обяснява много какво е в сандвича.

# 658
Аз другата седмица ще ходя. И през ум не би ми минало да се откажа заради земетресението. Аз и по най-ковидните времена си ходих, имах ангажименти и по седмица стоях не веднъж, ами чудно си ми беше, разходки на длъж и шир. Жал ми беше за хората, които стояха по домовете си, деца залостени вътре, моя позната там се оплакваше, че луднали, и до градинката пред блока едвам отскачаха.
А аз от ковида се заразих от един роднина, който виждам изключително рядко тук, камо ли да си говорим отблизо, както тогава се случи за беля. Та след толкова пътувания из милионния град, в транспорта и къде ли не. Та да, ако ти е писано да се гътнеш, няма спасение никъде, ще се случи по един или друг начин.

# 659
  • Sofia
Това е кокоречът. Нямам лични снимки, от нета са, но дават представа. Хлябът най-често е такъв, но може да бъде и друг вид, а може и да се поръча на "порция", което е само месото + лимон/зеления и се сервира в чиния.

Това са шишовете, на които дреболиите се изпичат.

Общи условия

Активация на акаунт