🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 60]

• 67 009
  • 837
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте!

Планираме пътуване до Истанбул през април. Този път реших да не ходим с агенция, а директно с автобус от Благоевград. Имам вече хотел, но и един въпрос. Видях, че Рамазан е до 20ти април. Ние ще сме там на 21ви, това, че е празник дали ще повлияе на магазините, пазарите и т.н. Въпроса ми е дали ще почиват тези дни или не, дали имате представа?
Хубаво е от рано да си вземете билети за автобуса, защото около тези празници е лудница и в двете посоки.

# 631
Здравейте,някой да е пътувал с куче до Истанбул?Какви документи освен паспорта ще ни трябва?

# 632
Знаете ли по кое време се сменят граничарите на границата?

# 633
Знаете ли по кое време се сменят граничарите на границата?

7 или 8 сутрин и вечер.

# 634
Здравейте,в кой квартал има хубави ресторантчета и бихте ли ми препоръчали хубаво място за вечеря.Трябва ли да се правят резервации предварително?

# 635
  • София
Здравейте,в кой квартал има хубави ресторантчета и бихте ли ми препоръчали хубаво място за вечеря.Трябва ли да се правят резервации предварително?
Отвори първа страница на темата и там има раздел "Изпробвани ресторанти и заведения", в който са посочени повече от 10 ресторанта.
Ама четете малко бе, хора. Някои са си направили труда да систематизират всичко, за да Ви е по-лесно.
А не юруш на маслините и да питате без да четете.
Май сме като от вица: чукча не читател, чукча писател!
И още малко да Ви подскажа. В Истанбул заведения бол. На всеки метър. Харесвате си едно и сядате!
Афиет олсун!

# 636
  • Варна

za  ИСТАНБУЛ се спори дали е 18 или вече 20 млн. , трябва да си много наивен да мислиш кой ще ти избере най - хубавия ресторант , сладкарница , пекарна ............... при положение , че заведения , магазини и т.н. са десетки хиляди и най хубавия според мене да е на 2 ч. път до вас и е напълно разбираема реакцията на Роже и други редовно пишещи и
 ''   юруш на маслините и да питате без да четете.
Май сме като от вица: чукча не читател, чукча писател!
И още малко да Ви подскажа. В Истанбул заведения бол. На всеки метър. Харесвате си едно и сядате!
Афиет олсун!  ''

# 637
Хубаво е да четете преди да пишете отговор😀Попитах в кое кварталче има хубави ресторантчета.Не търся единствения квартал с ресторанти,явно ми е,че няма такъв,нито”най-хубавия”ресторант.Явно търся мнение преди да запазя хотел и бих искала да има приятни ресторантчета наблизо и точно защото е толкова голям не смятам,че навсякъде е хубаво:)

# 638
Преди доста години по едно препоръчано от тук място на главната улица опитахме за първи път кукуреч и взе че ни хареса! Сега ще ходим с приятели и искаме да опитаме отново  някъде. Може ли да препоръчате такова място, защото старото изобщо не помня къде беше...

# 639
  • София
Преди доста години по едно препоръчано от тук място на главната улица опитахме за първи път кукуреч и взе че ни хареса! Сега ще ходим с приятели и искаме да опитаме отново  някъде. Може ли да препоръчате такова място, защото старото изобщо не помня къде беше...
Една от най-добрите вериги за кокореч в Истанбул е Gala Kokoreç.
Имат на много места обекти.
Ще ти кажа заведението в Сиркеджи, в което винаги сядаме и хапваме.
Има малки масички на открито и кокореча е много вкусен.
Намира се точно до Пощата и хотел Меркюри Сиркеджи.
Ето къде е: https://www.google.com/maps/place/Gala+Kokore%C3%A7/@41.0144231, … F11g88hnlkd?hl=bg
А това са всичките местоположения на обектите:
http://www.galakokorec.com/subelerimiz/

# 640
Много благодаря, Роже! Както винаги си много точен и изчерпателен! Почитателка съм ти и тук и на други места, но напоследък не пишеш много...Много пъти съм следвала твоите съвети за чужбина и винаги са ми били от полза! Благодаря!

# 641
  • Варна и...духом на Босфора
DT,
Ами то във всеки квартал,махала,район има хубави ресторантчета,заведения,а също и по- така файски 😉😎 ресторанти,локанти,и още безброй места...за сядане и хапване..
Ама на вас може да ви хареса един вид манджаре,меню,локация,обслужване..и .т н
Като си изберете хотел,разгледайте отзивите в различните сайтове за заведенията наоколо,те ви излизат на картата на хотела и ерията,може и менюта,снимки да разгледате.
Отделно!
Във всяка една тема има мнения на посетили града хора и отбелязали места за ядене,пазаруване и т.н.
Прочетете,моля!
Както ви е посъветвал Роже!

Понеже четох в последните теми и тази за избор на хотели в по- централна част,препоръчвам тези в които сме отсядали аз и Роже и фамилия,като и той беше писал.
Хюриет хотел,и Четин Порт хотел,един до друг,Буквално- на метри от Мармарай Сиркеджи и трамвайната на Сиркеджи,на минути и от пристанище и шопинг зоната около Мъсър чаршасъ.
Четин порт е реновиран напълно,още края на август като бях,гледах и от терасата за закуска от Хюриет,и от улицата как вървят дейностите,повече подробности в поста на Роже можете да прочетете.
За Хюриет,приличен за централната локация,има още какво да се желае,но и аз не съм претенциозна,ама хич,факт.Имаха много добри намаления преди 14.02,примерно, както аз пътувам сама,за три нощувки единичната беше 67 евро със закуска,което за Центъра😎 си е дип добре!

# 642
  • Germany
Преди доста години по едно препоръчано от тук място на главната улица опитахме за първи път кукуреч и взе че ни хареса! Сега ще ходим с приятели и искаме да опитаме отново  някъде. Може ли да препоръчате такова място, защото старото изобщо не помня къде беше...
Аз препоръчвам и това местенце за Кокореч

Tarihi Eminönü Dürümcüsü
Съвсем близо е до Мармарай Сиркеджи, на много удобно и комуникативно място, има много масички на тротоара пред заведението, бързо обслужване, нормални цени. Задължително опитайте и мидите с ориз, много са вкусни! За мен е хубаво местенце за бърз и непретенциозен обяд или вечеря. И кебапите и пилафа бяха вкусни.

Последна редакция: ср, 22 фев 2023, 21:12 от kovatcheva

# 643
  • Sofia
Grinning Нямам идея откъде идва разликата в имената, но Роже и Ковачева са препоръчали едно и също място.
Казвам го не като забележка, а като потвърждение, плюс че ми стана забавно.
И аз съм сядала там с компания. Храната е добра! Мен единствено ме подразни неясната сметка накрая. Не са се опитали да ни излъжат, но поръчката не беше подробно разписана и беше трудно да се ориентираме кой какво има да плаща, а бяхме доста народ. Та единствено това отчитам като минус. 
Също много хубав кокореч и миди съм хапвала тук https://goo.gl/maps/wnPzapt4Nsm81Rw98. Пак е в същия район и не предлагат друго, т.е. мястото е да кажем "специализирано". Обаче си е типично за улична храна, не очаквайте лукс, масичките са отново навън.
*Допълвам се, че в същата миниатюрна уличка, точно след кокоречите има чудна малка сладкарница и отделно заведение за хубави бюреци. И двете са супер. А с кокоречите – и трите.

Последна редакция: ср, 22 фев 2023, 19:25 от Сиена М.

# 644
  • София
Grinning Нямам идея откъде идва разликата в имената, но Роже и Ковачева са препоръчали едно и също място.
Казвам го не като забележка, а като потвърждение, плюс че ми стана забавно.
И аз съм сядала там с компания. Храната е добра! Мен единствено ме подразни неясната сметка накрая. Не са се опитали да ни излъжат, но поръчката не беше подробно разписана и беше трудно да се ориентираме кой какво има да плаща, а бяхме доста народ. Та единствено това отчитам като минус. 
Също много хубав кокореч и миди съм хапвала тук https://goo.gl/maps/wnPzapt4Nsm81Rw98. Пак е в същия район и не предлагат друго, т.е. мястото е да кажем "специализирано". Обаче си е типично за улична храна, не очаквайте лукс, масичките са отново навън.
*Допълвам се, че в същата миниатюрна уличка, точно след кокоречите има чудна малка сладкарница и отделно заведение за хубави бюреци. И двете са супер. А с кокоречите – и трите.
По принцип-да, Сиена Simple Smile . Става въпрос за едно и също място, но за две различни заведения, които са едно до друго.
Едното, за което аз говорих е Гала Кокореч и е отляво, като застанете с лице срещу заведенията /вижда се добре и на снимките/, като от него можете да взете само кокореч. А другото, за което е написала Ковачева е за кебап. Така, че кой каквото иска, мястото наистина е хубаво!

Общи условия

Активация на акаунт