🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 60]

• 67 689
  • 837
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Беличке, да ви е жива и здрава рожденичката и мнооого да ви радва ❤

Тоз ,"нашия" ,хотел какво става с него?! Няма никакви налични стаи 😳 Търся в Букинг различни дати и все пише , че е разпродаден... много странно 👀

Чефко, първо... Благодаря от сърце за пожеланията!

Фторо... аС Утде да знам какво става? Уткак ви нашепнах за него, вече и аС нИ моА си намерА място там!
Скрит текст:
Съвсем сериозно. И аз вчера гледах, за да регистрирам колко е скочила цената. Ами, за ноември и декември ми излизаха само отделни дати до 2 нощувки. Като цяло е фраш. За "нашата" (нашия тип) стая пък е съвсем ограничено предлагането.
Август, ако си ме чела, ни се наложи да спим в Гранд Пенинсула, защото в другите три нямаше места. Отдадох го на това, че резервирах 15-20 дни преди пътуването. Обаче още тогава за настоящата седмица стая за нас нямаше (двойна с отделни легла), а аз исках да опитаме да ползваме ваканцията. Това, а и рождения ден на малката, станаха причина да гледам други дати.

Сега се замислям да взема да си "вържа гащите" за пролетта отсега. ама тази година и ваканцията е неудобна, и не мога да отсъствам извън нея, защото ще ме гледат много накриво, ако ми стане навик да оставям първолаците. Оххххххх, голяма дилема!

Виж какво ми дава като налични дати и цени за ноември и декември:

Повечето са за двойна с двойно легло, но вие сте ОК. Ние взимаме отделни, за да ги съберем и момъкът да спи между нас. Wink

Вие тази година няма ли да ходите на север?

Последна редакция: пн, 31 окт 2022, 14:44 от beljata

# 76
  • Варна и...духом на Босфора
Беличке🥰🥰🥰 И двете момичета на Дофтура на една дата!😻😻😻
Да е жива и здрава К. и много екскурзии с мама тати и батко!🍀🍀🍀
По коя линия аджеба ще питаш Пепелчето,дай нишан😊

За този Вашия хотел😂 на мен ми излиза нощувки и за Ханедан,и е комната  сутеренна в Гранда😊ако някой разбра Ко казах 😂

Има хора тука дето имат още да разказват 😊😛😉😎 скоро да почват

Вичето 🥰, vici75,А!
А гледай как та набарах😊
Сега.
Ти иди на Валмарта,кажи един Eggnog за Редемито абла армаган ши прайш,връщам в Eierlkor с умлаут отгоре😂.Оливата апнахте ли,како напрай,нагизди ли са със сакето тъй по езерото, Каунти то снимки напрай ли?
Дай тука отчет.

# 77
  • Бургас / UK
Странна работа... На мен , никакви дати до края на годината не ми даваше , чак от януари 2023. Искахме да отскочим за 2-3 дена ей така , но ще видим.За сметка на това имам ,за декември ,ходене с баби 😀 Но и там още не е на 100% .
Северът е януари 😊

# 78
Честита да е малката беличка!
Бързо питане от мен - къде се връзват панделки с желания?

# 79
Redemi, убиваш ме бе жена от смях 😂😂 Сакенцето не съм разхождала, че уикенда на мен ми е за правене на манжи 😊 Изхранвам домочадието. Правих кИфтета душа на Хасан Паша. От тук от темата с турската кухня. Ся колко са от турската кухня друг въпрос. Но много вкусни и много ги тачат в нас. Освен с тях да ти се отчета.
Скрит текст:

Ето ги и маслините, дето ти разправях розови. Два такива буркана ми излезе това което примъкнах. Сега на какво бият? Де да знам. На Маслини. Твърдички са, но са вкусни за нас.

Еггног има много при нас, но не мога да се пречупя да го пробвам. Нещо ме е гнус.
Забравих да спомена пишмането бре. Забравила съм че взех една кутия. Аз нали сладко не ям много, даже и по баклави не си припадам много. Но пишмането ми е номер едно преди всичката манжа
Истанбулска. Та, хора всякакви сме 😂

# 80
Беличка, 😍 да ти е жива и здрава малката беладжийчица- кога порасна това дете! ❤️ 💕 ❤️

Днес една дружка си е резервирала в "нашият хотел" единична стая за началото на март, имало е и двойна (50 лв. нощувката).
Ма вий много закъсняватИ- аз откога съм си букнала за 9.05., даже ще чакам (на куково лято 😊) после букинг да ми върне 10%.
За целта трябва да се иде, няма как. 😉 😜

Като заговорихте за жетони, се сетих как при първото ни ходене водачката ни даде бонус Лалели-  Кабаташ 😂😂с трамвая и как ни пропускаше като овце през турникета с нейната карта.
Обясняваше, че е само за екскурзоводи ( не че ме убеди- бях изчела темата с кориците). 😂😀 😀
После ни събра парите за Принцовите острови и пак с нейната картата минахме- възстанови си бонуса жената. 😂

# 81
Аз планирам ново ходене напролет след 20.03. Не ми се ходи за лалетата а и нямам възможност тогава(работа, няма как🙂) Обмислям да използвам, както обикновенно агенция за транспорт и хотел, но много ме блазни идеята да се метнем на,, редовният,, международен превоз. Те гонят разписание и не чакат на границата. Само не ми се поема риск с хотел (евентуално анулиране в последният момент) посъветвайте ме нещо..

# 82
  • София
Аз планирам ново ходене напролет след 20.03. Не ми се ходи за лалетата а и нямам възможност тогава(работа, няма как🙂) Обмислям да използвам, както обикновенно агенция за транспорт и хотел, но много ме блазни идеята да се метнем на,, редовният,, международен превоз. Те гонят разписание и не чакат на границата. Само не ми се поема риск с хотел (евентуално анулиране в последният момент) посъветвайте ме нещо..
Анулирането в последните месеци е заради голямата инфлация. Вече са си надули цените и може до март да няма завишаване. До преди година почти не се е случвало да анулират на някого резервацията. Друг вариант е да се остави всичко за последния момент. Ние сме от този тип туристи. Решаваме, поглеждаме прогнозата за времето и тръгваме на следващия ден. Дори често има оферти в последния момент. Спокойно можеш да организираш нещата, когато наближи времето. Все пак ако сте много претенциозни по отношение на хотела или търсите някаква по-необичайна комбинация за спане, може би е по-добре да се резервира предварително. За двама възрастни предлагането е голямо и затова ние нямаме проблем в това отношение. А свободата да не се съобразяваш с група и да не спират тук и там, само защото им се полага нещо безплатно заради заведената група "шарани", наистина е голямо предимство.
Скрит текст:
Още помня как при една от екскурзиите водачката се обади в крайпътната кръчма някъде малко след границата, за да поръча за себе си и за шофьора от "онези големите пържоли". И стояхме 1 час, за да си ги изядат, защото им се полагат. На отбивката нямаше нищо друго освен въпросното заведение. Или висиш и нищо не правиш, или си поръчваш ядене точно от там. Joy

Честит рожден ден на малката Беличка! Да расте здрава и щастлива! Birthday

Последна редакция: вт, 01 ное 2022, 20:59 от Тaня67

# 83
Здравейте, замислила съм три дни в Истанбул за Великден.Много ми се иска този път да пробвам хамам,може ли да ми препоръчате някой ако е ходил и има впечатления.Интересуват ме горе долу цени.Хотела ни ще бъде в лалели . Благодаря ви.

# 84
Анулирането в последните месеци е заради голямата инфлация. Вече са си надули цените и може да март да няма завишаване. До преди година почти не се е случвало да анулират на някого резервацията. Друг вариант е да се остави всичко за последния момент. Ние сме от този тип туристи. Решаваме, поглеждаме прогнозата за времето и тръгваме на следващия ден. Дори често има оферти в последния момент. Спокойно можеш да организираш нещата, когато наближи времето. Все пак ако сте много претенциозни по отношение на хотела или търсите някаква по-необичайна комбинация за спане, може би е по-добре да се резервира предварително. За двама възрастни предлагането е голямо и затова ние нямаме проблем в това отношение. А свободата да не се съобразяваш с група и да не спират тук и там, само защото им се полага нещо безплатно заради заведената група "шарани", наистина е голямо предимство.
Скрит текст:
Още помня как при една от екскурзиите водачката се обади в крайпътната кръчма, за да поръча за себе си и за шофьора от "онези големите пържоли". И стояхме 1 час, за да си ги изядат, защото им се полагат. И на отбивката нямаше нищо друго освен въпросното заведение. Или висиш и нищо не правиш, или си поръчваш ядене точно от там. Joy
Нямам вариация за собствен транспорт и за това използвам агенция за път и хотел. Иначе не разчитам да ходя с тях някъде. Тоз път платихме посещение само на Топкапъ защото имахме човек, който за първи път излизаше извън страната и исках да и бъде интересно, а аз не мога да разказвам с такива факти. Сега ще сме две (ветерани на тема обикаляне с километри😃) и нямаме претенция, освен да има легло и баня, прилични условия. Нищо друго, ядем навън... абе само се къпем и спим в хотела.

# 85
  • София
Веве, отговорих ти, защото спомена за използване на редовни автобусни линии. Wink Достатъчно е да не използваш автобуса в четвъртък срещу петък, когато са всички автобусни екскурзии и ще си спестила висенето на границата. А ако си отпуснеш още един почивен ден, ще видиш колко е по-приятно с 3 нощувки, а не с 2. Simple Smile Освен това има чувствителна разлика в туристическата натовареност в събота/неделя и през седмицата.

# 86
Ееех, как не мога да намеря такива сподвижници които могат да вървят до безкрай Smiley Всички край мен обездвижени, млади стари, слаби пълни, никой не може да върви. Направо се накефих максимално в Истанбул защото под 26хил крачки по баири не сме падали. А 3 пъти за 2-3 часа да се окажеш пред Галата, направо добре че не ме унищожиха моите хора Laughing

# 87
Здравейте, замислила съм три дни в Истанбул за Великден.Много ми се иска този път да пробвам хамам,може ли да ми препоръчате някой ако е ходил и има впечатления.Интересуват ме горе долу цени.Хотела ни ще бъде в лалели . Благодаря ви.
Може ли инфо, какво точно се прави вътре, т. е информация за самата процедура 😂 Имаме толкова посещения в хотели в 80%от случайте ни се полага безплатен. Обаче не съм посещавала от незнание 😂 какво да очаквам

# 88
Може ли инфо, какво точно се прави вътре, т. е информация за самата процедура 😂 Имаме толкова посещения в хотели в 80%от случайте ни се полага безплатен. Обаче не съм посещавала от незнание 😂 какво да очаквам
Аз също не съм била никога,за това попитах тук.Много ще се радвам ,ако има по запознати от нас за разкажат.

# 89
Веве, отговорих ти, защото спомена за използване на редовни автобусни линии. Wink Достатъчно е да не използваш автобуса в четвъртък срещу петък, когато са всички автобусни екскурзии и ще си спестила висенето на границата. А ако си отпуснеш още един почивен ден, ще видиш колко е по-приятно с 3 нощувки, а не с 2. Simple Smile Освен това има чувствителна разлика в туристическата натовареност в събота/неделя и през седмицата.
Ами остава да ми препоръчате хотел, може и в историческият център(не ми е проблем) и една насока за време на резервацията(колко преди пътуване)Колкото до това да уцелим Истанбул без наплив(или поне ене огромен) била съм гост на постоянно живеещи там, и първите ми пътувания бяха зад стъклата на колата😃не ми хареса изолацията. Аз обичам тълпите, хаоса... някак винаги се отказвам от първите на опашките 🤭

Общи условия

Активация на акаунт