🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 60]

• 67 910
  • 837
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна и...духом на Босфора
Беличке,прибрахте ли се🙏🙏🙏
Дай знак,моля!

Няма ли край,няма ли ..Отново Невинни жертви,съболезнования на близките,отново ранени невинни хора...😥

Separate,аз съм тази,която писах във ФБ групата да не сядате в Лалели,заради сегашната атмосфера там- украинки/ци на всеки ъгъл, съмнителни особи,и още куп неща,споделени ми от близки и техни приятели,пътували организирано през октомври.Аз бях там за минути през август да проверя нещо,и също не останах очарована,въпреки многото ми отсядания там/ преди години...Но ако ви хареса дадено заведение,възползвайте се,щом искате...

А,Беличке
Чок Шюкюр 🙏🤗

# 196
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Любимото ми място в Истанбул, обожавам Истиклял и винаги ми е #1 в програмата 💔 И през уикендите не е море, а направо океан от хора 😢

Жалко, много жалко за невинните жертви...Ще затегнат мерките пак усещам, защото в последните 2-3 години проверките бяха фиктивни, повече ги вълнуваше да заградят навсякъде, за да няма протести 😔

# 197
И аз много се натъжих по повод случилото се. Въпреки полицията повсеместно (направи ми впечатление като ходихме прекалено многото охрана на вскяъде), който е решил да направи золум, пак го е направил. Много жалко за загиналите и пострадалите хора.

Малко ми е нелеп поста за Топкапъ по-горе, но видях лошата новина след това. Много, много тъжно.

# 198
  • Къде ли не
Новината за атентата ме потресе! Мир на душите на загиналите! Всеки от нас можеше да е на тяхно място и слава на Бога, че не е!
Преди пет - шест години, може и повече да беше, мъжът ми изпусна прекачване със самолет за България на истанбулското летище. В същия ден имаше атентат на Таксим. Той обаче не знаел и решил да оползотвори времето до следващия полет като отишъл да се разходи из центъра. Забелязал, че хората са предимно силно въоръжени полицаи и военни, но се разходил за 4-5 часа. Аз в България умрях от притеснение, защото нямах връзка с него. Писа ми един смс, че трябва да го чакам през ноща на летището и това е.
Вчера си спомняхме за атентата на Таксим и неговия престой в Истанбул. А днес пак атентат! Просто ужас!

# 199
  • Варна
Separate,аз съм тази,която писах във ФБ групата да не сядате в Лалели,заради сегашната атмосфера там- украинки/ци на всеки ъгъл, съмнителни особи,и още куп неща,споделени ми от близки и техни приятели,пътували организирано през октомври.Аз бях там за минути през август да проверя нещо,и също не останах очарована,въпреки многото ми отсядания там/ преди години...Но ако ви хареса дадено заведение,възползвайте се,щом искате...

'' да не сядате в Лалели '' е доста относително защото долу на морето около фериботния пирс Yenikapı Ferry Terminal също е Лалели , а туристи и мигранти няма , а също и десетките заведения по булевардите надолу към морето

# 200
  • Варна и...духом на Босфора
Ок,Петерки,стой си в Лалели,изобщо не ходи никъде другаде из Истанбул.
"По булевардите надолу към морето."..кръстосвай ги нашир и надлъж,щом ти харесва...

# 201
  • Варна
Ок,Петерки,стой си в Лалели,изобщо не ходи никъде другаде из Истанбул.
"По булевардите надолу към морето."..кръстосвай ги нашир и надлъж,щом ти харесва...

града е по голям от 3 Българии , а Лалели и пешите достъпни квартали наоколо  със сигурност са по големи от Варна и въпреки че последните 44 г. съм ходил доста над 50 пъти в града изобщо не мога да кажа , че го познавам Simple Smile Квартала където са българските изселници е към 4 млн.

# 202
Здравейте, случайно да има някой, който ще пътува този уикенд към Истанбул. Какво мислите за ситуацията в момента? Или някой, който в момента е в Истанбул да каже какво е положението. Предполагам мерките са много затегнати и има доста проверки

# 203
Михаела, точно този уикенд сме планирали да сме в Истанбул, но след втория взрив вчера вече съвсем сериозно се замислям да пропусна. Но ще говорим пак със съпруга и другата двойка, с която ще ходим.

# 204
  • Варна
Здравейте, случайно да има някой, който ще пътува този уикенд към Истанбул. Какво мислите за ситуацията в момента? Или някой, който в момента е в Истанбул да каже какво е положението. Предполагам мерките са много затегнати и има доста проверки
Аз , което виждам е , че цените на хотелите не са мръднали. Стоят си високи,  явно няма отлив на туристи.

# 205
Те мерките не ми се стори да са охлабени от преди взривовете. Има втори взрив ли? Не съм чула за това.
При толкова много охрана и полиция буквално на всеки метър, пак са се осмелили да сторят това. Едва ли може да се опазим. И да заминете след 2 месеца, кой ви гарантира че тогава няма да се случи. Никой не може да даде съвет. Дано никога не ни застигат подобни ситуации. Няма гаранция че и в Бг сме защитени. Я какво се случи преди години в Бургас.

# 206
Те мерките не ми се стори да са охлабени от преди взривовете. Има втори взрив ли? Не съм чула за това.
При толкова много охрана и полиция буквално на всеки метър, пак са се осмелили да сторят това. Едва ли може да се опазим. И да заминете след 2 месеца, кой ви гарантира че тогава няма да се случи. Никой не може да даде съвет. Дано никога не ни застигат подобни ситуации. Няма гаранция че и в Бг сме защитени. Я какво се случи преди години в Бургас.

Взривена е кола в квартал Фатих и покрай нея са се запалили и други коли. Няма информация да е атентат, но има такива подозрения доколкото разбрах. Права сте, че няма гаранция никъде.

# 207
Аз ако съм на ваше място и всичко ми е резервирано, бих отишла. Но ако тепърва ще правите резервации, бих изчакала. Въпреки това, няма гаранция кога, къде, какво ще се случи. Дано никой никога не се озовава в центъра на подобни събития и Бог ни пази.

# 208
Да, на Фатих взрива не е атентат,  късо съединение на автомобил. Просто от заглавието прозвучава по друг начин.

......
Няма да ходим, на другата двойка жената е в болница за медицинска интервенция. Това е знак е да пропуснем този път.

Последна редакция: ср, 16 ное 2022, 19:29 от Pink Dress

# 209
Здравейте! Да попитам пак.  Пеещите фонтани по всяко време  на деня ли са интересни за посещение или имат определени часове, в които да се гледат?

Общи условия

Активация на акаунт