🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 60]

• 67 094
  • 837
  •   1
Отговори
# 525
Неделя почивен ден ли е в Истанбул? Има ли нещо, което не работи тогава?
не работят аптеките

# 526
Здравейте! Предстои ни пътуване до Истанбул. Във връзка с това искам да попитам някой ходил ли е до Aslan Park Tuzla и ако може да сподели транспорт до там понеже ми се вижда доооста далечко.

# 527
  • Sofia
С Мармарай до станция Тузла. После има към 3-4 км. още до лъвовете и сигурно може да се вземе такси за най-лесно, ако не ви се върви.

# 528
Здравейте,
В момента сме в Истанбул и мога да кажа относно влизането в стараната през Малко Търново. Влиза се бързо като се минават няколко проверки. Плаща се 8лв. такса за дезинфекция за лек автомобил. Има и ptt пункт откъдето да си купите HGS. Човека ни каза че 100 лири стигат до Истанбул и обратно без минаване през мостове. Не знам все още дали е така. Има доста паркинги в Истанбул, където да се остави колата и да се придвижвате пеш или с градски транспорт. Имайте предвид, че навсякъде по важните и посещавани места има полиция и проверки. Султан Ахмет е в ремонт и в момента е затворено за посещения. Честно казано таксите за Истанбул карт според мен са по-високи, но не мога да кажа колко.... Иначе жълтите автомати са два вида-едните са за Истанбул карт, другите за билети,така че внимавайте на кой заставате. Не се плаща с карта, само банкноти. Това е засега.

# 529
Интересно ми е, какво ще правят на площада😃 мислех да го пропусна при това ходене... ама явно не е писано да има пропуски

# 530
Здравейте  какво оплакване мога да направя за хотел резервиран през букинг?
Без никой да ни предупреди след като излязохме от стаята започнали да сменят ламината.. върнахме се и ни накараха  да чакаме няколко часа да я оправят пари или отстъпка не искат да ни направят
Също така какво може да разгледаме около квартал Дарича?

# 531
  • Sofia
Ако става въпрос за Darıca, под Гебзе, единствено за зологическата градина там се сещам. Има и разни крайбрежни паркове/алеи. Не съм била лично. С Мармарай наблизо е Марината в Тузла. Ако сте с личен автомобил, може и до Бурса да отскочите. 
За хотела... не знам... вероятно ще пиете една студена вода. Консултирайте се със съпорта на букинг. И напишете лоши отзиви за хотела, където можете.

# 532
  • Germany
Предполагам, че не са очаквали, да се върнете в стаята. Ламинат се сменя за час, а майсторите са кът, и тогава им се е отдала възможност. В Турция това си е съвсем естествено, и не бих си разваляла настроението заради това. Разбира се, и аз подкрепям да се напише отзив в букинг, но не вярвам, че ще ви обезщетят.

# 533
Напишете си отзива пък хората да преценят дали са ок с това или не. Ако не реагирате като нищо следващият път могат да решат и дограмата да сменят, щото сега им е удобно на майсторите. Аз лично не бих отседнала в хотел, където не се съобразяват с гостите си.

# 534
Здравейте ,прекрасни момичета.Аз пак планувам пътуване до вълшебния Истанбул.Мисля да ходим на 20.04 за да гледаме лалетата.Колебая се между Рубина травел ,DISCORIUM и Караджъ турс.
Рубина травел предлагат хотел Херманос.
Моля за мнения.Подходяща дата ли е ,какво мислите за агенциите и хотела?

# 535
Здравейте ,прекрасни момичета.Аз пак планувам пътуване до вълшебния Истанбул.Мисля да ходим на 20.04 за да гледаме лалетата.Колебая се между Рубина травел ,DISCORIUM и Караджъ турс.
Рубина травел предлагат хотел Херманос.
Моля за мнения.Подходяща дата ли е ,какво мислите за агенциите и хотела?
Аз съм пътувала с караджа и дискориум.Няма база за сравнение -дискориум са в пъти по добрия избор.Дискориум предлагат доста добри хотели, автобусите са им ок и като цяло самата организация е къде,къде....Караджа турс точно обратното,стари автобуси,хотелите им (no name)са били и трите пъти в които съм пътувала с тях мизерни.Нямам наблюдение за рубина.Аз вече залагам на самостоятелно пътуване,избягва се висенето по границите и е доста по спокойно сам да си определяш кое,как и кога.

# 536
  • Sofia
Не мога да коментирам турагентите, но избраната дата е добра. Само имайте предвид, че на границата ще е лудница и ще има гигантски опашки и висене с часове! Особено в дните четвъртък, петък (към Тр) и неделя (към Бг).

# 537
Здравейте, ние също планираме Истанбул в края на април, може би около 24-ти. Гледам, че се пада в понеделник, което е за предпочитане. Ще пътуваме с личен автомобил, две деца-на 6год и 1год. Смятам, че 4-5 дни ще са ни ок, като задължително трябва да отделим може би 1ден за леголенд и аквариум. Търся хотел, но съм доста объркана, много ми излизат в Букинг, концентрирала съм търсене в по-централни части, та приемам предложения със скорошни мнения. Дилема ми е малко в самия Истанбул дали да се предвижване с автомобила или с градски транспорт. По принцип предпочитаме автомобила от гледна точка на това, че с две деца постоянно носим някакъв багаж, но от друга страна как седи въпроса с паркирането около различните забележителности?

# 538
Според мен е абсурд с колата да движите постоянно там. Транспорта им е супер добре уреден, а движението за мен е ада. Метро има до всякъде, корабчета, Мармарай. Както му е кеф на човек.

# 539
При градски транспорт е час пик на 2минути какъв автомобил? Я не си усложнявате живота (никога няма да мога да шофирам там аз.. никога😃)

Общи условия

Активация на акаунт