🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 60]

• 67 084
  • 837
  •   1
Отговори
# 555
  • Mars Hotel
Благодаря! Точно туристическа агенция е вкарала идеята в главата на майка ми и тя се притеснява. Предполагах, че няма такова нещо, но трябва да й покажа черно на бяло, че е така. Grinning

# 556
  • Варна
Благодаря! Точно туристическа агенция е вкарала идеята в главата на майка ми и тя се притеснява. Предполагах, че няма такова нещо, но трябва да й покажа черно на бяло, че е така. Grinning

е щом се отчиташ на майка си дерзай , или кажи че ти ще платиш глобата Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 557
Joy Разходката с корабче по Босфора е 70 лири, през агенция 35-40 лв. Затова и не бих се учудила!

Малииии не говорете глупости,ако сте ходили преди 5г.може и да е било 70тл.сега е 300тл.че и малко отгоре!

# 558
  • Варна
Joy Разходката с корабче по Босфора е 70 лири, през агенция 35-40 лв. Затова и не бих се учудила!

Малииии не говорете глупости,ако сте ходили преди 5г.може и да е било 70тл.сега е 300тл.че и малко отгоре!

за по вярно говорете в $ , €,
Екскурзиите по Босфора са десетки видове - дневни , вечерни ,  нощни , с ядене , пиене , шампанско и със много различни продължителности - вижте третия павильон вдясно от Галата на Еминьоню , общо взето 10-40 Е , от  кея Кабаташ има и до Принцовите острови. Иначе с редовните линии на корабчетата и с Исатанбулкарт е по малко от 50 евроцента.

# 559
  • Sofia
Хайде малко по-елегантно със засечките! Елементарна проверка в нета, от току-що в сайта на Турьол, показва следното:

Има десетки др. варианти на "разходка по Босфора", както е отбелязъл и Петър, но цитираната от мен е най-обичайната.

Светлица, обяснете на майка си, че има правила за организирани туристически групи, каквато вие не сте. Вашето си е частно семейно посещение.

* Допълвам с линк към Турьол: https://www.turyol.com/Home/Tarifeler

Последна редакция: сб, 04 фев 2023, 20:38 от Сиена М.

# 560
mitko - не така гръмко, ако обичаш!
Сиена - благодаря 🌺
02. Януари - 70 тл!
Точно за най-масовата разходка - 90 минути говоря.

Последна редакция: сб, 04 фев 2023, 11:04 от Ellinor*

# 561
Сиена - благодаря 🌺
02. Януари - 70 тл!
През декември имаше дори и за 60 тл.,бяхме 6 човека и ни казаха айде за по 60, но редовната цена беше 70.Това е в дясно от моста Галата,от тези дето викат Босфор, Босфор...

# 562
Октомври месец (края) от лявата страна на моста Галата, TURYOL билета беше 75 TL.
Сега видях сайта и аз, 100TL е станал.
Ами билета за ГТ  във Варна стана 2лв...инфлация кво да правим.

А 300 лири, ако е обикновен тур по Босфора (най-обикновен) е те тука има глупост😁

# 563
Сиена - благодаря 🌺
02. Януари - 70 тл!
Извинявам се ако съм бил груб,но точно 90мин разходка от страни на Долмабахче  хванахме корабче без вечери,шампанско и тем подобни и цената беше около 320-30тл.,незнам къде са толко евтини цените и какво включва!

# 564
  • София
Здравейте!
Имам малко страничен въпрос. Може ли някой да ме насочи към специализиран магазин за логопеди, дидактични материали. По точно искам да закупя логопедични сонди.
Благодаря на отзовалите се предварително.

# 565
  • София
Сиена - благодаря 🌺
02. Януари - 70 тл!
Извинявам се ако съм бил груб,но точно 90мин разходка от страни на Долмабахче  хванахме корабче без вечери,шампанско и тем подобни и цената беше около 320-30тл.,незнам къде са толко евтини цените и какво включва!
Попаднали сте на мошеници. Специално проверих фирма, която тръгва около Долмабахче, но и при тях в момента цената е 100 лири.  https://www.denturavrasya.com/en-us/bogaz_turlari_detay.aspx?id=431  Иначе предпочитаното място за тръгване е от Еминьоню. Вижда се повече, защото точно там е ключово място - Златния рог, Босфора, мостът Галата, кулата Галата, Топкапъ, Девичата кула, кръстосващите във всички посоки кораби. Всичко това няма как да се види при качване от пристанищата Кабаташ или Бешикташ. Най-често използваната фирма е TURYOL, но има още много други корабчета, от които канят. Лошото е, че когато не е голяма фирма с обявен ценоразпис, винаги може да се попадне на мошеници и или цената да е висока, или маршрутът да е по-къс от обичайния. Но има и нормални. На късмет е. А ако малкото часове, които се предлагат вършат работа на някого, то има и още по-евтин вариант https://www.sehirhatlari.istanbul/en/price-list/bosphorus-tours-78

Допълвам: Стандартната разходка включва плаване до втория мост над Босфора, като на отиване минава покрай единия бряг, а на връщане покрай другия. Няма почерпки.

Последна редакция: нд, 05 фев 2023, 17:26 от Тaня67

# 566
Да точно такъв маршрут минахме,не бих казал че са мошеници, защото си има каса с 2 или 3 гишета ценоразпис и от там се качваш,като спираш и на Бешикташ и от там се качват хора.
Ще видим другите по евтини варианти като ходим на пролет.
Ето прикачвам снимка,ние сме се качили на Кабаташ.

# 567
Сиена - благодаря 🌺
02. Януари - 70 тл!
Подкрепям тезата, че сте попаднали на некоректни търговци. Взели са ви цена подобна на тази, която обявяват Бг агенциите за разходка по Босфора(около 40лв на човек)

# 568
Привет от мен, момичета.
Круизите по Босфора с turyol те връщат от където са те взели нали?
Дали е нужно да си взмеме билети онлайн според вас или няма да има опашки големи?
Колко време мислите, че ще ни отнема да обиколим Св.София и Синята джамия?
Чудех се дали си заслужава мозея с восъчните фигури? Как мислите вие?
Благодаря ви!

# 569
  • София
Привет от мен, момичета.
Круизите по Босфора с turyol те връщат от където са те взели нали?
Дали е нужно да си взмеме билети онлайн според вас или няма да има опашки големи?
Спират на две места - Еминьоню (Европа), после Юскюдар (Азия), разходка до втория мост, пак Юскюдар и пак Еминьоню. Можете да се качите или слезете, на което от двете места ви харесва. Не знам да има билети онлайн. А и няма защо да се обвързвате с час. Корабите са през един час. На практика билетите не свършват.
Цитат
Колко време мислите, че ще ни отнема да обиколим Св.София и Синята джамия?
Някой писа, че Синята джамия съвсем са я затворили за посещения. Ремонтират я. Иначе всичко зависи от опашките. Вътре няма какво да се прави повече от 20-30 минути. Дори и това време е много. В Света София едно време се качваше на втория етаж, имаше мозайки. Сега се влиза само в мелето и се поглежда към една огромна зала, покрита с килим, молещи се и туристи. Каквото можеше да се види е скрито с чаршафи.

Общи условия

Активация на акаунт