Дванайсетокласници - тема 2

• 61 383
  • 790
  •   1
Отговори
# 690
И моята натиска за курс, вече имала 17 години и 8 месеца. А аз настоявам изпитите и матурите първо да си вземе. А курса и лятото може да изкара.  Слънчевата , добре го е измислил момчето ти с тези две матури и по информатика и по математика. Но защо не се яви и на предварителния в СУ. Нищо не губи. Чудя се моята дали да не я натисна и профил математика да пише, след като не влиза в дипломата, поне да се пробва.  Но 5 ДЗИ много ще и дойдат.  Те двете са по програмиране, по професията но пак да си два изпита в два отделни дни.

# 691
  • София
Ако не е учила материала от задължителните модули ПП, аз не виждам смисъл да се явява.

# 692
  • София
Ооо, и при моето беше голям мерак да вземе книжка.
Подозирам, че в момента е напрегнат за изпитите към чуждите университети и не му се ще да се товари с още напрежение с предварителните изпити на СУ. Към края на март може да размисли, ако не е късно.

# 693
Ако се яви на изпит за валидиране на компетентности, ще получи удостоверение за валидиране на компетентности по учебен предмет по реда на допълнителните държавни зрелостни изпити, което при кандидатстване във висше училище дава право за включване на оценката в балообразуването или за прием при условията на чл. 68, ал. 4 от Закона за висшето образование.
Изпитите за валидиране на компетентности по реда на ДЗИ (без този по БЕЛ ООП) са на датите на допълнителните ДЗИ. Предполагам, че се явяват на същите теми. Има някаква вероятност датата да съвпадне с датата на задължителния ЗДИППК (в частта му по практика на професията) или поне да е много близо до него. Така че е добре да се обмисли дали подобно натоварване си струва особено ако ( както е споменала sanaka) подготовката по даден ПП не е сериозна.

# 694
Аз за пръв път нямам за какво да мрънкам от набора, пу-пу-пу!  Той колата си кара непрекъснато и добре , че е така, защото не виждам как ще смогне с придвижване от вкъщи до училище, на уроци и  после на работа. На предварителната матура по АЕ изкара 5.23, което за мен  е супер , защото каквото  знае и аз не  знам откъде знае. Предстои да се регистрира за предварителните в УНСС, ще ходи на всички възможни. За бал нищо не говори, освен, че е платил куверт. Всичко друго му е на заден план, както и на нас. Дъщеря ми почва работа  в неговия отдел.
   Не знам какво се случи в Рим,  но се върна адски променен. Като че ли порасна за три дни, направо е кеф да се общува с него. Дали е остави ръбестия пубертет край Колизеума? Споделих с него тези си наблюдения, той каза - Смятай, ако отида още веднъж. Казах му да си избере кога, за моя сметка , ако има такъв благотворен ефект.

# 695
  • София
Вчера имахме онлайн РС за матурите, доста подробно разясни директорът и порасналите деца се включиха с въпроси. Имат по малко от две седмици да изберат ДЗИ. Препоръчаха ни внимателно да ги обмисляме, особено втория задължителен ДЗИ. Миналата година разказаха как ученичка писала втори ДЗИ информатика и трети математика. На БЕЛ и математиката отлично представяне, но на информатиката 29 т., което е слаб две и останала за наесен, при все хубавите резултати от другите две матури. Така, че помислете за информатиката. Наборът сигурно ще се пести с две матури БЕЛ и математика. Физиката по скоро ще е риск, а за компютърните холандски май не я искат, само за инженерните.
Наборът си чака книжката документ. Успя да покара два пъти ски, колата ще почака. 
Мисля, че ще отиде на първата сесия за СУ, живот и здраве, обмисляме и ТУ евентуално, колкото повече, толкова повече. Идва си времето за холандските изпити, при изискванията за сигурност, които поставят ще трябва да държим котките в друга стая, никой да не влиза и нищо да не мърда няколко часа Simple Smile И интернет връзката трябва да е бетон!
Честито на одобрените за UK, mivan!
Марулетка, наборът предполагам е харесал Рим, освен че е посъзрял?

# 696
Бора, много ! Той е ходил и на други места в Европа, от училище и със сестра ми. Сега бяха двамата с племенника.  Но каза, че е оставил сърцето си в Рим , няма нещо, което да не му е харесало. Освен  да посетят забележителности , те просто са се разхождали в Рим,  хапвали са , където им хареса, пили кафе, яли джелато. Студиото и обслужването , където са спали му е харесало , даже безобразното шофиране .
    Сега обсъждат Милано или Барселона, но след матурите.
   Той си дойде по - благ , някак си. Иначе той вече порасна , особено откато работи сериозно. И му е голям кеф, че може сам да си позволи благини, че не се е притеснявал за финанси, че е независим. Пораснаха децата, това е! НИе, каквото сме свършили, свършили. Сега остава да си берем плодовете, демек да им се радваме. И да подкрепяме решенията им.
   Нито онлайн, нито присъствени срещи при на, нито някой разяснява за матури.Вчера са им дали да попълнят в единия час заявленията- няма срок, няма обсъждане вкъщи с родители.Това е!

# 697
Бора, много ! Той е ходил и на други места в Европа, от училище и със сестра ми. Сега бяха двамата с племенника.  Но каза, че е оставил сърцето си в Рим , няма нещо, което да не му е харесало. Освен  да посетят забележителности , те просто са се разхождали в Рим,  хапвали са , където им хареса, пили кафе, яли джелато. Студиото и обслужването , където са спали му е харесало , даже безобразното шофиране .
И моят беше в Рим през лятната ваканция, за 5 дни. Освен плануваните места за посещение, си направил и лична програма. Цел номер 1..... Стадио Олимпико. 😂 Прати ми на Вайбър снимки от стадиона, съблекалнята, витрината с трофеите 🏆🏆🏆🏆🏆. Цел номер 2, да види Папата. Сигурно, защото многократно е чувал "Да стигнеш до Рим и да не видиш Папата."😂😂😂
За ДЗИ, взе решение - БЕЛ и АЕ. За третата матура обмисля ИТ. Иначе се е запътил към ТУ. Оставих го да се оправя сам в избора си. За да няма "... Ти ме подведе!"
За балът, освен куверта и заведението за почерпка на рода и приятели, нищо не сме подготвили. Предстои.
Колата кара, когато има ... пари за бензин😉

# 698
  • Бургас
Дъщеря ми в момента кара онлайн курс за кандидатстване с математика към СУ. Ще се яви на предварителния изпит на 02.04. Матура по английски би била по-лесния вариант, тъй като миналата година се яви на С1, но за СУ Факултет по математика и информатика не и върши работа, необходима и е по математика. Мен лично много ме притеснява, че понеже тя е в математическа гимназия матурата ще е доста трудна, а пробни матури нямало да има. Разчитаме само на миналогодишната за да се запознаем с формата и трудността, крайно недостатъчно.

# 699
  • София
Няма значение, че е в математическа гимназия. Матурата е една и съща за всички, които са в математически профил, независимо дали са в МГ, ЕГ или СУ.

Марулетке, в Барселона да ходи /още по-добре Валенсия/. Милано едва ли ще му хареса - индустриален град, нищо общо с чара на Рим.

# 700
Марулета, и аз съм с две ръце за Барселона Simple Smile

# 701
  • София
+1 за Барселона. Ако е пак Италия - или Южна, или Венеция, Верона.

# 702
Дъщеря ми учи в професионална гимназия по програмиране, учили са всичко от профил информатика, само че като отделни учебни предмети. Например база данни, функционално програмиране, софтуерно инженерство и т.н. Проблема беше, че не ги допускат до матурата, но след като този проблем е решен, си е супер. Нас ни приеха в Англия и в един университет в Нидерландия, но първите и желания още не са удовлетворени, така че зубренето продължава с пълна сила.

# 703
Формално явяването не е на ДЗИ, а на изпит за валидиране на компетентности. Предполагам, че на практика темата е същата, но това, което ще получи е удостоверение за валидиране на компетентности, а не вписване в дипломата на резултат от ДЗИ ПП ИНФ. Освен ако до майската сесия не променят нещо. Нямам идея това какво значение би имало за чуждестранните университети. За нашите няма проблем. Ще може да си го ползва като балообразуващ елемент.

# 704
  • Хасково
В СУ може да няма избирателни секции, но явяващите се на изпит от провинцията може да срещнат известни трудности, ако решат да упражнят правото си на глас.
Известни трудности по-скоро почти е сигурно, че децата, които са далеч от София НЯМА да гласуват! Но за огромно съжаление СУ и неговото ръководство не се интересуват от това. Не виждам кое дете ще иде в болница  за да упражни правото си на глас!

Общи условия

Активация на акаунт