Френдзона

• 18 190
  • 725
  •   1
Отговори
# 15
  • Сф
Като ви чета, явно само аз правя разлика между френдзона и приятел. Френдзоната за мене е точно това, което нагоре много удачно определиха като фенове на разположение. Това не са ми приятели в никой случай.
Добре че поясни. Че писах , писах и затрих.
След като не са приятели, на каква база са във френд зона? Фенове на разположение ги наричаш, за какво??? За мен ще е досадно, някой който ми се влачи ,очевидно не ми е приятен, щото дори не е приятел и ми досажда за нещо, секс например. Бих го разкарала.
А, сега отричаш че за теб било питането...не разбирам що за терзания ?
Ако някой ти харесва действаш, ако не- не.

# 16
Мен ли? Не, ама чета съвети да се прегледа френдзоната и се чудя с кой акъл някой би прибегнал до нея.

Ако си на 20, може би ще стане. Ама след тва ме съмнява.
Иначе съм излизал вече веднъж от френдзоната ( малко се обърках с точната дефиниция на тва понятие), с първата ми приятелка като се запознахме уж щяхме да се виждаме само като приятели, щото си имаше гадже. Докато една вечер не я награбих след няколко такива уж приятелски излизания. Ама явно не става всеки път тоя номер Simple Smile

# 17
За мене френдзона е хора, с които някой поддържа приятелски контакт, докато те вехнат от несподелено любовно и/или сексуално привличане към него. Аз не поддържам контакти с хора, при които установя таков нещо, ако нямам намерение да им отговоря, затова писах, че нямам френдзона.
А пуснах темата, защото прочетох съвет в съседна тема. За мене е нелогично, пък и имам челен опит - колкото пъти съм пробвала да дам шанс, само ми се доказва, че е имало защо да не давам. Вместо да оставям хората да се унижават при очевидна несъвместимост, ги игнорирам и да си търсят щастието другаде.

# 18
  • СИ
Мен ли? Не, ама чета съвети да се прегледа френдзоната и се чудя с кой акъл някой би прибегнал до нея.

Съвети от кого? И защо си мислиш, че всички трябва да са на твоя акъл? Някои са... Как да кажа... По-гъвкави и използват повече възможности. Други си слагат ограничения и чакат принца на бял кон. И докато го чакат, току виж останали стари моми, а ония без акъл вече си разхождат внуците.
Отделно, че някои само си мислят, че имат френдзона. Като разкарат един, двама трима и си мислят, че те им стоят на разположение, а то въобще не е така.

# 19
За мен френдзоната не е някакъв пъкъл, в който се намират отхвърлени или нежелани хора. Също съм абсолютно убедена, че няма човек, който да не може да бъде спечелен. Ако много искам някого просто съм до него. Ако сега има нужда само от приятел, не напрягам обстановката. Понякога се случва да се запознаеш с някой, с който сте на различни етапи в живота и не е задължително всяка химия да бъде изконсумирана веднага.
Случвало ми се е и приятел да се превърне в нещо повече, както и от свалка да си останем само приятели.
Трябва да се прави разлика между симп и приятел. Ако жената поддържа комуникация с мъжа само докато има изгода, не е приятелство.
Имам много повече мъже приятели отколкто жени. Мъжете са по-приятни за разговор, повече разчитам на тях и мога да споделям свободно без да бъде съдена.

# 20
Конче, ще го кажа така - ако алтернативата на стара мома е френдзоната, по-добре стара мома. Или за теб непременно старите моми трябва да припадат по всеки идиот, който ги загледа?

# 21
Нямам френдзона, защото съм в сериозна връзка от много години. Имам истински приятели, с които не се сваляме.

Ако някой попадне във френдзоната, значи не ми е харесал и за секс. Какъв шанс ще има за сериозна връзка, ако не сме се привлекли взаимно дори за едно бързо? Никакъв.

# 22
  • СИ
Конче, ще го кажа така - ако алтернативата на стара мома е френдзоната, по-добре стара мома. Или за теб непременно старите моми трябва да припадат по всеки идиот, който ги загледа?

Сега... Ако някоя мома я заглеждат основно идиоти, това е съвсем друга работа. Но всяка една жена, дори и не много красива има достатъчно на брой предложения от съвсем нормални мъже. И пак стигаме до грешната самооценка, какво можем да предложим и какво можем да получим.
Ти сякаш не си в графата на старите моми или поне с такова впечатление съм останал.

П.С. Какво общо има френдзоната със семейните отношения?

# 23
  • София
След описанието - никога не съм имала френдзона.
Когато някой ме харесва, но аз него не - той излиза извън всякакви мои зони, за да не ми досажда. Когато някой е бил в любовната зона - също няма място сред приятелите.
Имам бивше гадже, с чиято съпруга сме приятелки вече 30 г., но с него не контактуваме, с изключение на случайни срещи из квартала.

# 24
  • Столичанин ама не в повече :D
Има шанс човек от френдзоната, на който си му казала, че го обичаш много ама като брат, ама след като го видиш 12 години по-късно, в 10 от които си била в изключително токсична връзка с насилник (включително и физически), за който той навремето ти е казал, че не става (и именно заради това всъщност сте се скарали и сте прекъснали контакти тогава, и от тоя си родила и дете, което от няколко месечно си го отглеждаш сама), че и почваш да обясняваш колко много искрено съжаляваш за тогавашното си отношение защото тогава си била дете (на 25 години примерно Laughing ), а не жена както сега, и чаак сега видиш ли си осъзнала, че нещата, които тоя човек е правил за теб, никой друг не ги бил правил и никой нямало да ги направи, да тогава има шанс, е вече дали френдзоннатия навремето човек ще иска да влиза в такива отношения или с доста по-голяма вероятност той ще френдзонне (или напълно несъзнателно ще накара другия човек да прекъсне контакт) вече е друг въпрос. Smile

# 25
И пак стигаме до грешната самооценка, какво можем да предложим и какво можем да получим.
Точно грешна самооценка - не съм видяла никога във френдзона да са оставени млади, умни, красиви, образовани, с престижна професия и/или богати, това важи и за двата пола.

# 26
Не поддържам френдзона. Ако усетя, че някой има намерения към мен, а аз знам, че няма никакъв шанс да се получат нещата, гледам да се дистанцирам, за да има възможност да му мине, а и да стане ясно, че има граница, която няма да се прекрачи.

Във френдзоната, реално няма приятелство, а само хора, които стоят, надяват се, и се измъчват. Няма смисъл от такова нещо.

# 27
Не знам каква е тази френдзона, нагъчкана с пичове, които само чакат да им свирна, но по дифиниция за нищо не стават. Аз имам приятели-мъже и гадже, по случайност мой съпруг. С такива като описаните нямам взимане-даване.

# 28
Не става въпрос да сте и приятели с любовниците/партньорите си, а човек, който веднъж сте приели за "само приятел", изведнъж да стане и либовник, аз така разбрах въпроса на Нарциса. Ако съм права в разсъжденията си, моля, изявленията "мъжът ми е и най-добрият ми преател" да секнат Laughing

За мен няма мъж, който иска да ти е само приятел, приятел ли ти е, значи само чака удобен момент да завземе iron throne, по тази причина не поддържам такива приятелства, винаги имат някаква надежда и това опорочава приятелството като такова, щом няма физическо привличане от ден едно, никога няма да се появи такова.

# 29
Тва както го описвате малко на фен зона ми прилича, или по скоро на фен клуб. Има вървежни мацки, обичат да си поддържат такъв, с различна цел, но е факт. За пичовете в такъв фен клуб, моите съболезнования. За другото става едно омазване на приятелски и любовни чувства, развоят и пътят до там могат да са много различни според конкретната ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт