Френдзона

• 18 242
  • 725
  •   1
Отговори
# 585
  • Paris, France
Говориш, но едва ли би се влюбила в такъв и би имала дете с него, че и без да кръшкаш. Да говорим можем всички. Като опре ножа в кокала, бягаме.

# 586
Всъщност е възможно.

# 587
Има разлика наистина от недъг до недъг.
За няколко случая се сещам, при които проблем с очите ( или направо липсата на едно) не са спрели жената да избере въпросния мъж ( като мъжът е с въпросния проблем). То малко като тъпизъм прозвуча, но надявам се, стана ясно.
Мисля си, че всъщност що се касае до външен вид, жените са малко по-самоосъзнати къде се намират в класациите и не биха се пробвали с някой голям красавец, ако нямат нещо друго, с което да компенсират. Докато при повечето мъже, това че не са достатъчно привлекателни трудно ги спира да опитват при жена, видимо по-красива и желана. Виж, ако жената е много по-богата, тогава често ги разтриса някакъв комплекс, че не са й на нивото, усещат се, че ще им е трудно да поддържат някакъв приличен за нея стандарт и се отказват.
Случвало ми се е да ми се оплакват познати, че жени, които не са нито имотни, нито с добри професии, ги гледат под лупа и ги питат за състоянието им, както и че като разберат, че не им изнася, ги отхвърлят. На онзи си акъл люто ги укорявах такива жени, но пък сега си мисля, че може би са били по-далновидни, макар и отстрани несправедливо да е изглеждало отношението им.

# 588
Ами то е логично безимотната да търси на всяка цена имотен, щото си няма. А тази, която си има, демек е имотна, не я бърка чаааак толкова дали и мъжа бил имотен, защото си има. За мен е логично да е така. Но общо взето, в България особено, повечето средностатистически хора са долу-горе на едно финансово и имотно ниво, поне извън София.

# 589
  • Столичанин ама не в повече :D
След като половината жени отглеждат децата си сами (като изобщо не коментираме самотните жени в детеродна възраст, защото там е невъзможно да се направи статистика колко), е ясно, че тея жени са били дооста далеч от далновидността. Simple Smile

# 590
Моля те, облечи се!
Не можеш да знаеш дали точно тези, отхвърлили бедното безперспективно момче са същите майки, отглеждащи децата си сами, за които говориш.

# 591
  • София
Ако мислиш, че 20 години можеш да си далновиден, мога само да ти се изсмея.

# 592
  • Paris, France

Всъщност е възможно на теория, като всичко останало, но е изключителна рядкост в практиката и малко вероятно. След като за 15 или 20 години романтичен живот не ти се е случило, едва ли ще ти се случи. Аз затова те питах имала ли си връзка с такъв човек, а не питах би ли имала 🥳.

След като половината жени отглеждат децата си сами (като изобщо не коментираме самотните жени в детеродна възраст, защото там е невъзможно да се направи статистика колко), е ясно, че тея жени са били дооста далеч от далновидността. Simple Smile

Мисля, че просто в днешно време и днешните условия е по-далновидно да си отглеждаш детето сама. За много жени живота сама с дете е по-лесен, приятен, евтин и смислен. Майка ми ми го е признавала, макар и тогава да не беше социално приемливо. На повечето жени не ни пука дали БНД ще остане с нас за да отглеждаме децата заедно, защото липсата му с нищо не ни негативизира. Предпочитам БНД да е здрав, красив, симетричен, мъжествен и да увелича шансовете ми за здраво потомство пред това да е богат и грижовен, но болен, примерно. Семейният ми пример е самотно майчинство и го харесвам и приемам напълно.

# 593
Жените, отглеждащи децата си сами, по- скоро не са случили на свестен мъж.
А такива, които в детеродна възраст също са сами ,отново не са срещнали читав мъж.

# 594
  • Paris, France
Жените, отглеждащи децата си сами, по- скоро не са случили на свестен мъж.
А такива, които в детеродна възраст също са сами ,отново не са срещнали читав мъж.

Не съм съгласна. 90% от разделите и разводите в днешно време са, защото хората са си омръзнали, единият иска да се мести, а вторият не ще да иде с него, не желаят да делят лично пространство и време с друг човек, ей такива. Даже и тези, дето (още 😻) не сме се развели, сме имали други връзки, които са се разпаднали. Е, понеже не е имало брак и развод, нито общи деца, минават в графа незначителни, та не ги броим.

Няма как жена в детеродна възраст, с прилична външност да не среща желаещи, читави мъже. Вероятно се надценява и изискванията и не могат да бъдат покрити от мнозинството мъже там, където живее.

Детеродна възраст е разтегливо понятие. 25г не са = 41г за жена. 25 годишна пухкавелка без образование, езици, без собствено жилище и кола биха я грабнали с кеф доста мъже - за връзка, за съпруга, за майка на децата им. Може да изисква мъжът да има жилище, в Манхатън, в Ница, да печели по минимум 250К годишно, каквото поиска. Същата може и никой да не я погледне на 40 години. Ако тръгне и да изисква, даже и само общо дете, шут и следващата.

# 595

Мисля, че просто в днешно време и днешните условия е по-далновидно да си отглеждаш детето сама. За много жени живота сама с дете е по-лесен, приятен, евтин и смислен. Майка ми ми го е признавала, макар и тогава да не беше социално приемливо. На повечето жени не ни пука дали БНД ще остане с нас за да отглеждаме децата заедно, защото липсата му с нищо не ни негативизира. Предпочитам БНД да е здрав, красив, симетричен, мъжествен и да увелича шансовете ми за здраво потомство пред това да е богат и грижовен, но болен, примерно. Семейният ми пример е самотно майчинство и го харесвам и приемам напълно.

И аз така ги мисля нещата, Невена.
Към момента си живея с БНД, защото ми улеснява живота и го прави по-приятен и ми носи щастие. Но ако в някакъв момент спре да ги прави тия неща, пък недай Боже да ме натоварва с някакви действия или бездействия.. там ще е края и съм си ги мислела тия неща и наистина самотното майчинство е много по-добра опция в някои случаи и не знам защо повечето жени се тръшкат, ако Муньо ги зареже или търпят изневери и други тъпотии.. само да се каже, че има мъж ли? Кво е.. Rolling Eyes

# 596
  • Агент под прикритие
Жена може да има такова мислене и да си мисли, че това е нещо нормално, само ако живее в държава, където законодателството слага чатала на врата на бащата при положителен ДНК тест и той започва да плаща издръжка за жената и детето. В страна, където няма такова законодателство, подобна глупост няма дори да мине през акъла на жена, а ако има такива, то те ще са вероятно под 15%. И освен това, никой мъж с акъла си няма да се съгласи да стане баща при голяма вероятност да бъде редуциран до ходещ банкомат. И после много се чудят защо някои мъже не искали деца...

# 597
  • София
Такова мислене има всяка независима жена, зависимите клякат на всяка закана.
Не е до държава, до позиция в която сам се поставиш е.

# 598
  • Агент под прикритие
Гледането на дете от сама майка е еднакво трудно, където и да се намираш. Това, което прави разликата е как и дали си си подсигурила издръжката, която е еднакво голяма навсякъде. Не е ядрена физика.
И когато знаеш, че бащата ще бъде задължен по закон да плаща, иначе отива в затвора, както става в някои държави, ще говориш много по-смело на тази тема.

# 599
Ами аз си живея тук, в България. Не живея в САЩ, или там, която страна се визира.
Ама колко им е трудно на мъжете да повярват, че една жена може хем да работи, хем детето си да гледа, хем живота да си живее и да е независима. Тва май и в някоя друга тема го писах, че жените можем да сме напълно самодостатъчни. За мъжете не съм го забелязала...

Общи условия

Активация на акаунт