Подготовка за малкия човек - тема 21

• 38 333
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
Аз пък съм в поредната чуденка дали да купим специално кошче за пеленките след смяна или да заложа на обикновен кош, например  от онези с педал, който да стои в коридора и да слагам в отделно пликче мръсната пеленка и в коша.
Много се чудя как да процедираме.
Вие как смятате, мами?
Нормалният кош, който си имаме, вътре с чувалче. Чувалчето ежедневно с другия отпадък се изхвърля. 🤷‍♀️Чак отделно пликче за всяка пелена не е нужно. А и в началото като акат на всяко хранене, а пелените са миниатюрни, не е кой знае каква драма боклука от това.

# 601
Дейзи, аз първите месеци не ползвах чувалче. По принцип, в началото не са много подвижни бебетата. Моето от коликите обаче се свиваше и изтласкваше.. Имаше и рефлукс и от там чувалчетата бяха постоянно с мокри презрамки. В крайна сметка го завивах с одеалце. Роден е март. Лятото спеше завит с тънка пелена и чак сега, като се застуди почнах да му слагам чувал. Мисълта ми е да видиш как ще ти е удобно като се роди. Подготви си 1 чувалче и ако видиш че ти е удобно вземи второ. Ако се ползва редовно според мен е редно да са 2, защото се случва да върне мляко, да пропусне памперса и т.н.

# 602
  • Вестерос
Аз пък съм в поредната чуденка дали да купим специално кошче за пеленките след смяна или да заложа на обикновен кош, например  от онези с педал, който да стои в коридора и да слагам в отделно пликче мръсната пеленка и в коша.
Много се чудя как да процедираме.
Вие как смятате, мами?
Моето е на АМ и си му мирише, слагам в торбички няколко памперса и в обикновен кош с капак.

# 603
И моето дете беше изцяло на АМ, преди захранването не са миришели памперсите. Ползваме обикновен кош. Боклука се изхвърля всеки ден, няма драма

# 604
Благодаря за мненията!

А като стана въпрос за АМ - какъв вид е добре да се вземе? Четох, че в тези на Хип имало палмова мазнина.. (много малко, разбира се).. вие от кои сте доволни?

# 605
За кошчето - може да се вземе като подарък с baby registry в Амазон.

За АМ, до колкото знам и смятам да процедирам - пита се с какво е хранено в отделението, защото смяната е тежка работа (съдя и по това колко теми се пускат за месец за проблеми по този повод).

# 606
Тежка е смяната ако е по-голямо. След раждането почват пиене от 30 мл ако не и по-малко, докато се приберете няма да изпива цяло шише. Не е задължително да остане на млякото, което са давали в родилното. Моят син пи Фризолак Прематюр  докато стана 3,5 кг и после си минахме директно на Лактана био. Не сме имали драми, той по принцип си имаше тежки колики с първото мляко, които си продължиха и с второто

# 607
А, гуд, значи и да забравя да питам няма да е безумно драматично Joy Иначе и аз към млеката на Töpfer съм се загледала, но да видим, няма да взимам предварителна.

# 608
# 609
Да, това е. Но вече като се роди бебето,живи и здрави, ще го коментирате с неонатолозите в болницата или с педиатъра му какво ще бъде подходящо за него

# 610
  • au bout du monde
Големият беше на Аптамил комфорт, малкия на Нан комфорт. Лично решение и избор. Слава богу не са имали проблеми.

Нашия педиатър никакви съвети не дава. Все ме пита аз какво съм решила и казва да много добре 😁

# 611
hintt, кошчето за пелени ми е незаменимо и е сред най-използваните ми покупки. Нашето е Tommee Tippee Twist & Click, препоръчвам го. Не знам как на никого не му е миришело, възможно е, може би аз съм твърде чувствителна откъм аромати. Преценете си за вас как е най-добре.

# 612
Кошчето и аз го взех на Томи Типи,отново втора ръка. Чак 70лв за едно кошче няма да дам Thinking Касети и торбички също не съм взела от оригиналните. Просто за мен са неоправдано скъпи. Памперсите понамирисват като се захранят децата,нищо драматично. Ако не беше този бюджетен вариант,щях да пропусна.

# 613
  • до най-прекрасния мъж
Кош за памперсите ползвам най-обикновен с капак. Стои до кошарата до ден днешен. Единствено след захранването гледам да е затворен капакът, че се усеща леко миризмата. Изхвърлям всеки ден и няма драма вече повече от година.
Относно чувала - имах много хубав зимен на Ейнджъл бейби, но така и не го облякох. До около 2 м спеше с одеяло, а после я сложих в тънък чувал и държахме по-топло вкъщи. Причината е, че тя беше с рефлукс и трябваше да стои поне 30 мин изправена и се научи да ми заспива на рамото. И заспи ли, гледах да я слагам максимално внимателно в леглото, за да не се събуди. А зимните чували са им дебели и не ставаха за нашият начин на приспиване. Иначе, много са хубави.
Лятото изкарахме с два на Лорели тънички, сега й взех 1 Лидл и 1 Лорели, че не бях сигурна дали ще иска да спи в чувал без крачета, понеже вече се изправя и ходи. Но засега си спи и ще си изкара с тях. Вече за пролетта ще взема на Ейнджъл бейби. 2 е добре да са, но моят съвет е да вземете 1 и да прецените как ще се чувства детето в него и дали ще е удачен.

# 614
Давах същото АМ, което даваха в болницата. Не виждах смисъл да го сменям. Дъщеря ми го приемаше добре, нямаше колики изобщо, не е имала неразположения. Давах НАН Органик.

Общи условия

Активация на акаунт