Подготовка за малкия човек - тема 21

• 38 350
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
Този ли е? Още съм многоо в самото начало на бременността, но ви следя и скриншотвам занапред живот и здраве. Да не се чудя после кое де е, какво да е 😃
Благодаря предварително! 🌸

Честно казано, сравнявайки съсавките, Wooden Spoon са най-естествените. Просто не са коментирани много тук и затова исках мнения.. благодаря ви! Ако някой друг ги е ползвал и се отзове, също ще съм благодарна. 😍
Всъщност няма какво да ви помогне мнение за козметика. Например на моето бебе кремове, които тук много хвалят за под памперс, въобще не са вършили работа. Мустела, която също е много харесвана, с бебе номер 2 направи кожата груба. Трябва да пробвате как се отразява на детето. Вземете малка разфасовка, ако не е вашето да не трупате количества. Иначе от мен глас за Биодерма АБСдерм гел за баня от глава до пети.

# 586
Да, това е. Тази разфасовка стига за много време. Има и по-малка, не е удобна, защото не е с помпичка.

# 587
Говорейки за съставки на козметиката, с две ръце препоръчвам приложението INCI Beauty. Сканирате баркод на продукт и ако го има в базата им данни, показва рейтинг и описание на съставките. Ползвам го за себе си постоянно, а сега и за бебето. Могат  да се добавят нови продукти.

# 588
Bluewaves - на база на приложението, вие каква козметика взехте за бебчето?

# 589
За приложението и проверките
Скрит текст:
Проблема на приложението и всъщност на цялото проверяване е, че непрекъснато излиза нова информация, с която, ако трябва да се съобразявам лично аз ще изкукам. Пример - когато забременях проверих слънцезащитните кремове, положението беше ок. На морето показвам приложението на една позната и имах оранжева съставка, решението, за която европейския съюз е приел между първата проверка и пътуването ми. Та има комисии, на които само това им е работата и ако не приемат нещо ново ще останат без заплата Simple Smile Често е базирано на частични проучвания, в самото приложение пише "може да докара това и това". Като листовките на лекарствата. Не казвам, че няма резон, но все пак си имам едно на ум по повода и гледам да проверя до колко червените и оранжевите са за моя случай (например алкохол за бебе е винаги НЕ). Защото и глицерина се прокламира като златен стандарт за хидратация на кожата, но реално, ако въздуха наоколо е по-сух от определен процент то глицерина ще има обратен ефект, защото няма от къде да "вземе" влага Simple Smile

За да не е спам - бях питала преди относно памучни тампончета. По ред причини не можах да се сдобия с големите на Бебо, но в dm видях тези на baby love, които са хубав размер като за дупе Simple Smile

# 590
Bluewaves - на база на приложението, вие каква козметика взехте за бебчето?
Доволна съм от душ гела и олиото на Hipp и имат добър рейтинг. За дупе ползвам Sudo и Bepanthen, които не са с много висок, но за момента вършат добра работа като ги редувам. Мокри кърпички - най-висок  рейтинг имат Baby Crema 99% вода и Water Wipes. Гледах, че и на Бебо козметиката има добри рейтинги, но не съм пробвала още.

# 591
  • au bout du monde
За душ гел ползвам Биодерма, посочения по-горе с пингвинчето или синята серия, тя също става за деца. За крем за тяло ла рош епикар. За дупе се наложи да взема ( обикновено много рядно се налага да се ползва) взех на биодерма и съм много доволна. Преди имах на Мустела, но не забелязах ефект. Бочко също върши работа.

От кърпичките Baby Crema 99% вода ги харесвам.

В търсене съм на шампоан, който не люти на очите и с що годе хубави съставки. За сега мия с душ гела, но той няма аромат, а ми се иска на косата да сложа нещо ароматно.
Преди имахме на Апивита с аромат на портокал.

# 592
Момичета, бебчето ни се очаква февруари, живи и здрави. Може ли да споделите - какви чувалчето за сън ползвате, коя марка и тн? И също - например на аngel baby са без ръкави, това окей ли е за бебето? Ще спи на около 20 градуса температура и затова се чудя.. Пък четох, че не е безопасно да го завивам с одеало в началото, особено без мое наблюдение... И затова се спрях на чувалче.

# 593
Момичета, бебчето ни се очаква февруари, живи и здрави. Може ли да споделите - какви чувалчето за сън ползвате, коя марка и тн? И също - например на аngel baby са без ръкави, това окей ли е за бебето? Ще спи на около 20 градуса температура и затова се чудя.. Пък четох, че не е безопасно да го завивам с одеало в началото, особено без мое наблюдение... И затова се спрях на чувалче.

Angel baby са много хубави. В сайта има таблица при каква температура с какво да е облечено отдолу. Зимата слагах боди с дълъг ръкав, даже от тия с вградени ръкавички, хем да не се драска, хем да са му по топли ръчичките. В началото преди да започне да се върти ползвах одеалце, беше ми по лесно за смяна на памперса през нощта - едно нещо по-малко за разкопчаваме. Освен angel baby съм вземала и от H&M, беше много мекичко, една идея по-тънко 2 тог

# 594
Daisy1, доволна съм от чувалчетата на Next и Mamas and Papas, устояха на мнократни изпирания. Нашите са с различна дебелина - от 1.5 до 2.5 tog, без ръкави са. Използвани са за температура от 20-23 градуса в стаята с една пижамка отдолу.

# 595
Daisy ако искаш да го повиваш има чувалчета с такава опция. Само при тях ръчичките са прибрани, при останалите чувалчета са отвън и това е напълно ок. Мисля, че чрез ръцете бебета си контролорат телесната температура в началото или нещо такова имаше. Ние до ден днешен купуваме само angel baby. Доволна съм. Ползваме в момента есенно-пролетно, но у нас е около 24-25 градуса. За 20 градуса ще ти трябва зимно чувалче. Моето дете отдолу спи с пижама тип ромпър. Винаги бос. Краката в чувалчето са топлички. Лятото спеше само с боди къс ръкав и лятно чувалче.

# 596
Аз пък съм в поредната чуденка дали да купим специално кошче за пеленките след смяна или да заложа на обикновен кош, например  от онези с педал, който да стои в коридора и да слагам в отделно пликче мръсната пеленка и в коша.
Много се чудя как да процедираме.
Вие как смятате, мами?

# 597
Алисън, 1 или две чувалчета да взема според теб от зимните? 1 стига ли, колко често се сменя?

И също - вие от ден 1 ли сте с чувалчета?

Последна редакция: пт, 06 яну 2023, 15:35 от Daisy1

# 598
  • Варна
Аз пък съм в поредната чуденка дали да купим специално кошче за пеленките след смяна или да заложа на обикновен кош, например  от онези с педал, който да стои в коридора и да слагам в отделно пликче мръсната пеленка и в коша.
Много се чудя как да процедираме.
Вие как смятате, мами?
В Лидл във Варна имало такъв кош и е само 22лв, моя позната ми прати снимка, но в София не съм го търсила. Но спрямо другите ми се стори бюджет, но поради липса на място не съм се замисляла дали да купя, а и поне при нас или поне аз не усещам да миришат, но детето няма 40 дена и е само на кърма.

# 599
Алисън, 1 или две чувалчета да взема според теб от зимните? 1 стига ли, колко често се сменя?

И също - вие от ден 1 ли сте с чувалчета?
Не сме от ден 1, защото той 55 дни беше в болница. После вкъщи първите 1-2 седмици го завивах със завивка, но на два пъти го намерих през нощта завит през глава и веднага купих чувалче. И по-добре, защото като порасна още малко така започна да се върти и шава докато спи, че нямаше как да стоя цяла нощ на пост до леглото и да го завивам. Две чувалчета си вземи,  не се знае може да се изцапа през нощта и да можеш да го смениш. Може да пробваш едно на angel baby и друго на някоя друга марка, за да прецениш с времето кое ти допада

Общи условия

Активация на акаунт