До ДЕКЕМВРИ време не остана, сладко бебенце ще гушка мама 👶🧸 -- тема 7, 2022

• 43 795
  • 757
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте! Момичета, има ли от нас тези които се насочили да раждат в Майчин Дом София? При кой лекар ще сте?

Последна редакция: ср, 09 ное 2022, 17:52 от SlanteNSt

# 436
Аз, но не планирам да заплащам избор на екип. Следя темата тук за раждане там малко не ми е ясно какво трябва да взема, ноо винаги може да се донесе каквото липсва. Термина ми е 14.12 пък да видим😀
[/b]
Здравейте! Момичета, има ли от нас тези които се насочили да раждат в Майчин Дом София?

# 437
  • Вестерос
Според мен ти притиска нещо.

За прах взех Бочко сензитив или нещо от сорта беше, с много лек мирис. Омекотител не ползвам, слагам по 1 с.л. ябълков оцет. Прах на 40 градуса за цветно пране.

За мебели и аз като Вики взех на Фриендли спрея за почистване на играчки. С него чистих кошарата.
Защо се слага ябълков оцет в прането ?🙄
Омекотител и аз не мисля да използвам даже за нас спрях да използвам. Преди направо прекалявах с него, но знам че и за бебето не е добре  моите дрехи да миришат  силно и започнах лека полека така да свиквам . А и вече почти всичко суша .
Леля ми роди преди 6 години в Италия. Там педиатрите ѝ казали да забрави за омекотители, ако иска да са мекички дрехите може да слага малко бял ябълков оцет. Дрехите не миришат на оцет като са изпрани. Даже знам, че в Италия и възрастните така си ги перат.

Оцетът слагам там където слагам омекотител.

Веси, да не е от стрес нещо разстроен стомаха ти? Успех утре!! Flowers Four Leaf Clover
....

Krispy_, честито бебче и на теб! Да е здраво, щастлива, да папка и да наддава бързо! Hug Ти бързо да се възстановиш! Flowers Hibiscus

Последна редакция: ср, 09 ное 2022, 18:00 от Tiffany А

# 438
  • Варна
Аз бях на първите тонове. Показанията показваха до 170 и светеше в червено апарата 🤷 казаха че не е проблем, но то не спря да се движи. И после лека полека паднаха до към 140.
Казаха ми че ще се разбере дали имам конструкции, но после забравих да питам някой разбира ли от тази бележка с тонове как се разчитат контракциите.
Започнало е да слиза надолу бебето, но още е 2480 грама и не трябва за никъде да бърза.
Вече имам списъка започвам да събирам нещата , не е толкова голям колкото очаквах ама като се знам ще вземе излишни неща 😆

Вчера ми обясниха не основната крива която показва тоновете ,а почти най- отдолу линията ако е права няма ако има криви има контракции. Поне така ми казаха за моите тонове
Благодаря значи имам конструкции без да ги усещам .те малко съвпадат и с високите нива на тоновете, явно при движение на бебчето ,когато усещам лек дискомфорт са и контракциите, но са поносими . Просто тя черта е много по бледа от горната за тоновете

# 439
Честито, майчета! Да сте здрави вие и децата ви! Кадерай, евала 😀 за 35 седмица 2,700 си е идеално! За нула време ще се възстановите и ще се приберете! Моята девойка в 35 г.с беше едва 2,400, а съм висока жена 😅

# 440
Kaderay27 , Krispy_, честита радост!Да са ви здрави бебчетата, вие бързо да се възтановявате и ското да си се гушкате с малчовците вкъщи!

Стискам палци на всички останали само за хубави вести от сега нататък!

# 441
Kaderay27 , Krispy_,  честитиВи рожби момичета! Да растат здрави и много борбени! На вас желая бързо възстановяване!
Валят бебетаааааа :*
Веси, чакаме утре новини и от теб Heart
Аз минавам да ви почерпя виртуално, каката става на 8 днес Simple Smile
Моя багаж още не е готов, не съм прала дрехи, мисля вече от другата седмица да започна. 2 дни бях с ужасни контракции, днес съм по добре, но забелязвам че корема ми слезе на долу за 2 дена. Интересното е че беба я усещам да рита само около или под пъпа. В петък съм при доки, да си взема болничният, който трябваше да взема на 5-ти, ама доки каза че може и по късно да го издаде, та ще ходя на 11.
Не остана дами Simple Smile скоро всяка ще гушка своето шушончеее Heart

# 442
Според мен ти притиска нещо.

За прах взех Бочко сензитив или нещо от сорта беше, с много лек мирис. Омекотител не ползвам, слагам по 1 с.л. ябълков оцет. Прах на 40 градуса за цветно пране.

За мебели и аз като Вики взех на Фриендли спрея за почистване на играчки. С него чистих кошарата.
Защо се слага ябълков оцет в прането ?🙄
Омекотител и аз не мисля да използвам даже за нас спрях да използвам. Преди направо прекалявах с него, но знам че и за бебето не е добре  моите дрехи да миришат  силно и започнах лека полека така да свиквам . А и вече почти всичко суша .
Леля ми роди преди 6 години в Италия. Там педиатрите ѝ казали да забрави за омекотители, ако иска да са мекички дрехите може да слага малко бял ябълков оцет. Дрехите не миришат на оцет като са изпрани. Даже знам, че в Италия и възрастните така си ги перат.

Оцетът слагам там където слагам омекотител.

Веси, да не е от стрес нещо разстроен стомаха ти? Успех утре!! Flowers Four Leaf Clover
....

Krispy_, честито бебче и на теб! Да е здраво, щастлива, да папка и да наддава бързо! Hug Ти бързо да се възстановиш! Flowers Hibiscus

Нямам идея. Може и да е от нерви, но беше много гадно. Сега ме поотпусна. Лопедиум и ентерол съм пила. Мн е лошо човек като е много емоционален като мен. Седя и си плача. Никога не съм лежала в болница и ми е много подтискащо. Условията са прилични и е чисто, но все пак.....тук в съседните две стаи има майки родили и явно им носят бебетата за хранене. Аз тъкмо отивах до асансьора, че мъжа ми донесе жетони за тв и ги видях. Майките явно след операция се държат за коремите и ми изглеждаха много изтормозени. Абе голям филм.

# 443
  • Вестерос
Само бъди спокойна и мисли как ще ги гушкаш!  И аз съм много емоционален човек и те разбирам. HugHug

# 444
  • Варна
Честито, майчета! Да сте здрави вие и децата ви! Кадерай, евала 😀 за 35 седмица 2,700 си е идеално! За нула време ще се възстановите и ще се приберете! Моята девойка в 35 г.с беше едва 2,400, а съм висока жена 😅
И моят младеж ми се вижда мъничък 35-та седмица 2480гр на теб казвали ли са ти нещо ,че е мъничка или си е ок така. Просто като гледам другите и се чудя ние защо сме толкова малки 😔 и трябва да си седят на топличко до последно

# 445
Не са мънички бебетата, не се притеснявайте! Аз родих в края на 38с. 3кг, падна до 2.800 и пак не казаха, че е малка. Сега ми се струва, че бебето го мерят повечко от кака й, но като се роди-ще видим... И тъй, като бебевалежът започва, да подсетя -слагайте протектори на леглата (ако все още не сте), или диваните, че ако се пукнат водите, докато сте вкъщи, ще се наложи пране... а като има протектор, е по-друго.

# 446
Vesito0o разбирам те. Аз смятам, че не съм толкова емоционална, но като бях предния път в болницата до паник атаки стигнах (а попринцип нямам) и като излязох пак нямах повече. Но все си мисля че като родиш и бебетата са при теб вниманието ти ще е насочено към тях и няма да си така подтисната.
Аз и себе си така успокоявам,че една вечер трябва да устискам🙂

# 447

Честито! Живи и здрави да сте всички!

# 448
Vesito0o разбирам те. Аз смятам, че не съм толкова емоционална, но като бях предния път в болницата до паник атаки стигнах (а попринцип нямам) и като излязох пак нямах повече. Но все си мисля че като родиш и бебетата са при теб вниманието ти ще е насочено към тях и няма да си така подтисната.
Аз и себе си така успокоявам,че една вечер трябва да устискам🙂

Да мине и утре. Чак тогава ще се успокоя. Ама си нося валидол и капките на д-р Бах. Мисля да си пия капки тази нощ, за да мога да поспя. Не знам и с къпането как ще стане. Банята една малка тясна. Утре сутрин освен да стана към 6 и да вляза за един душ. Утре ще съм паника 100 процента Joy познавам си психиката и като мине ще се успокоя.

# 449
Веси спокойно,позитивно мислене.Всичко ще бъде наред ,след няколко часа ще гушкаш мъниците. С теб сме!

Общи условия

Активация на акаунт