Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 57

• 31 141
  • 750
  •   1
Отговори
# 30
Ох, има хора наистина явно ги обичат тия дейности.
Иначе няма да ги правят нон стоп.

# 31
  • София
Уф, мога ли скромно да кажа, че аз се насвиних, ама режимно. Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Език с 3 вида гъби, чесън, лук и моркови. Не ми липсваха картофи. Simple Smile

# 32
Зеленчуковият хляб бая влажен остана отвътре, и солта му е в повечко… допекох, но пак… но това ми е първи опит. Другият път, по-малко хуск може би… Иначе е вкусно печиво, ще повтарям. С кисело мляко или айрян… Simple Smile
Скрит текст:

# 33
Момичета, малко извън темата, но за какви храни използвате гофретника? С нетърпение чаках да се появи в Кауфланд и сега е в промоция, но вече забравих какво щях да си готвя в него. Smile

# 34
Долче правеше режимни палачинки и гофрети в него.

# 35
Момичета, малко извън темата, но за какви храни използвате гофретника? С нетърпение чаках да се появи в Кауфланд и сега е в промоция, но вече забравих какво щях да си готвя в него. Smile
Тази е с 1 яйце и лъжица тахан

В темата със снимките има много идеи.
Аз и яйца на очи съм правила, омлет също (с хрупкава кашкавалена коричка).
Май съм писала и една рецепта за гофрети с консерва риба, много е ценена в моята палео група. Аз стигам до: разделят се жълтъци и белтъци.....и се отказвам. Хем много труд, хем нещо рибено за което не съм сигурна, че ще ям. Интересното е, че и мразещите риба ги харесвали, така разправят....
Рецепта пост 214 тук
https://m.bg-mamma.com/?topic=1237785.msg41254485#msg41254485

Последна редакция: нд, 30 окт 2022, 16:53 от tania6

# 36
Благодаря Тайс! Сега като ми написа режимни гофрети  ги открих- с крема сирене и моцарела. А аз си мислех за 90 секундното хлебче , че там се пече, като гофрета, но нещо не ми се връзваше.

# 37
  • София
Здравейте, имам питане относно стойностите на инсулина на гладно. Вчера пуснах изследвания и резултатът е 8.4.
Помня, че инсулинът е добре да се движи около границата на глюкозата, но не съм сигурна така ли беше? Глюкозата на гладно е 5.08. Някой да ме ориентира дали са ОК тези стойности?

# 38
Благодаря Тайс! Сега като ми написа режимни гофрети  ги открих- с крема сирене и моцарела. А аз си мислех за 90 секундното хлебче , че там се пече, като гофрета, но нещо не ми се връзваше.
И това става. И такива с тахан, тя поначало тая рецепта като я видях беше за хлебче, просто на мен не ми се занимава за количество дето няма изяждане, а за мъничка доза пък не ми се занимава да го опека Grinning
Разни базирани на сирена или пък на тиквички и подобни съм срещала, опечени в гофретника, не мога да кажа от опит за тях де.
Режимни гофрети правя чат-пат, нямам под ръка рецептата че съм много далеч от къщи в момента. Някъде из темите съм слагала рецепта, наистина е много сполучлива. Щом не ми пречи че има и кокосово брашно в нея... дето поначало ми е тричаво и миризливо и съм много предубедена към него. Харесвам си я иначе, обикновено са ми излизали 2 гофрети, понякога 3 от една доза - зависи от размера на яйцата и колко сирене ще сложа и подобни, че понякога са с извара и там мога да мушна много. Напълно достатъчни да се нахраня добре, то покрай тях влиза и по някой зеленчук, маслинка и прочие. Половинката също ги харесва, каза че не били много различни от "истински". Макар че точно той не ми е критерий че в тая къща гофрети се ядат само от пакет от магазина, та няма как да не съм скептична Grinning
Подозирам че по някое време ще се купи и гофретник и тук, така ги виждам нещата. Те вече не ми се и чудят, аз на втория или третия ден вече бях поръчала яйцеварка Joy Ама посягат и те за варено яйце като са готови в хладилника де, след малко пак ще я заредя че сме ги изяли.
Ако не друго, се усещам че тук ям по-малко сирена и подобни. Липсва ми българското сирене, намерих в един магазин ама цената му не е като за поддържане постоянно в хладилника... Тук като кажат сирене, имат предвид чедър и това е масовото. То хубаво, ама що заобикалят по-зрелия чедър, него само аз си го ям. Така де, получи ми се по-лесно да не прекалявам с млечни, вкъщи бях по-склонна че сирене мога да ям до наяждане, дюс. Не го правя, ама го казвам да ви стане ясно колко го обичам...

# 39
Как ще се навия и аз да си взема гофретник, само такава джаджа нямам. Дали ще останат до вторник, че пък Кауфланд ми е съвсем несгоден.
Ето моята пача, две паници и грухтя като прасе цял ден. Радост за кормачето ми 😀

# 40
Здравейте, имам питане относно стойностите на инсулина на гладно. Вчера пуснах изследвания и резултатът е 8.4.
Помня, че инсулинът е добре да се движи около границата на глюкозата, но не съм сигурна така ли беше? Глюкозата на гладно е 5.08. Някой да ме ориентира дали са ОК тези стойности?
Не е.
Инсулин и кз под пет на гладно.

# 41
  • София
Благодаря, Елора! И на мен ми се стори завишен инсулинът, но реших да питам, че не помнех стойности.

# 42
  • Столичанин ама не в повече :D
На границата е, всмисъл добре е да е под 8. Simple Smile

# 43
  • София
Благодаря!

# 44
Здравейте.
Минах и преглед при ендокринолог и нейната преценка от ОГТТ бе, че инсулиновият отговор е добър и постави диагноза преддиабет. Изписа Бротмин 850 - 2 пъти по 1. Обясни за плавното увеличевене на дозата. Питах с диета няма ли да стане, каза "не". Да намаля още въглехидратите - "Ама яжте си въглехидрати". Бротмина е някаква форма на метформин и с него лекуват диабет.
Все пак си пуснах и гликиран, В12 и Fe.

Скрит текст:

Гликираният ме изненада, защото сутрин КЗ е все над 6, а през деня пада до 5,3. Ако гледам него не съм в преддиабет. Тя беше казала, че щом хемоглобинът е добре, то и В12 и Fe са добре, но излезе друго.

Може би с тази диагноза не съм точно за тази тема , но от вас научих много и ще се радвам да получа коментари и съвети. Ако някой е тръгнал от приблизително подобни резултати и не е пил хапче ще ми бъде от особена палза, че се колебая много по този въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт