Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 57

• 31 942
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
Може би ако се вземат кетони,трябва да е хубава марка.
Че не се знае какво има в по-евтините.
Засега задържам.

# 511
Aз пък съм чела и гледала видео на истории с доволни от малиновите кетони. Хора дори на кето, които чак след добавките с малинови кетони са започнали да отслабват (не са били рекламни историите им). Аз бих пробвала. Но като ми дойде музата да дам пари и за това. Може би при следваща поръчка от Iherb.😃😁

Последна редакция: чт, 15 дек 2022, 12:16 от dolce miele

# 512
Минавам да споделя много интересна идея, която видях в група за еърфраер.
Снимката не е моя, но в събота смятам да си спретна това.
Пълнежа на чушката е пилешка кавърма.
Скрит текст:
Прави се кавърмата, пълни се всяка чушка, отгоре се слага 1 триъгълниче топено сирене и се чуква 1 яйце.
В случая е изпечено във фраер.

# 513
Шарпи, а това приспособление за фрайър (предполагам е силиконово) къде може да се намери?🙂

# 514
Шарпи, а това приспособление за фрайър (предполагам е силиконово) къде може да се намери?🙂
Предполагам че по различни сайтове има.
 Аз за моя фраер си купих от Лидл ето тази, като й изрязох ръба отгоре с ножицата.

Удобно е това, защото каквото и да пека го слагам отдолу, и сока, който пуска храната, която готвя, остава в него.
Кошницата си остава чиста. Може и в тавичка, която е с размера на кошницата. Аз си имам към фраера, но е по-малък диаметър и за това си слагам силиконовата форма.
Ей тук гледам има подобно.
https://shipgratis.bg/kr-gla-silikonova-forma-za-pechene
Ето тук има най-различни атрибути за фраери
https://airfryerbg.com/collections/all

Последна редакция: чт, 15 дек 2022, 13:15 от sharpy

# 515
Днес ходих да си пускам изследванията, които ендокринолога иска за вторник.
Добре ми се виждат, само Б12, който е над норма, но го отдавам на това, че пия от 2 седмици по 3 пъти на ден Бевит Форте, който ми изписа невролога, и който каза да спра магнезия поне за 3-4 месеца. Бевит Форте е като Милгама, но в по-висока концентрация.  И друго - не можах да спазя условието да не го приемам поне 10 дни, защото ендото излизала в отпуск и каза, че единствения ден, в който може да ме погледне е вторник и после чак февруари има свободни дати за прегледи. Та резултата е 3 дни без прием на Б12.
Скрит текст:

# 516
Браво, екстра са.

# 517
Добре ми изглеждат и на мен, поне нещата дето ми говорят нещо де. На Б12 и аз не бих разчитала на това изследване щом до оня ден си вземала добавка. А за магнезия Невена доста пъти писа че в серум изследване няма как да покаже недостиг защото в серум е винаги в норма, ако и за целта да се дърпа от другаде при нужда. Поне не е скъпо изследване, ако правилно си спомням.
Дано другите неволи да ти преминат по-бързо, че писа че доста неща са ти на главата...

# 518
Добре ми изглеждат и на мен, поне нещата дето ми говорят нещо де. На Б12 и аз не бих разчитала на това изследване щом до оня ден си вземала добавка. А за магнезия Невена доста пъти писа че в серум изследване няма как да покаже недостиг защото в серум е винаги в норма, ако и за целта да се дърпа от другаде при нужда. Поне не е скъпо изследване, ако правилно си спомням.
Дано другите неволи да ти преминат по-бързо, че писа че доста неща са ти на главата...
Дано, Нати!
За магнезия и аз това съм запомнила от Неве, но доктора каза да го пусна и не вървеше да споря с него. Иначе да, той поне не е скъп, както са витамините например. Колкото пъти съм пускала магнезий, винаги е бил по средата на референтните. Да не говоря че от половин година блъскам яко, а до преди това не знаех що е то добавка магнезий. Все стои там, така че и аз вярвам на казаното от Невена. Инсулина гледам, че е баш в златната среда, до сега така не ми е бил. Около 8-10 се движеше, та това е добре. Откакто включих в менюто си плод всеки ден, не съм изпадала в хипогликемии и като гледам и на инсулина влияе добре. Плодовете гледам да са с нисък ГИ.

Последна редакция: сб, 17 дек 2022, 21:34 от sharpy

# 519
Намерила си комбинацията дето работи при теб, при други тоя плод добавен може и да пречи, при трети друго... Трябва да се пробва докато стане.

# 520
Здравейте на всички! С приятеля ми пробваме вече бебе 2ра година - няма резултат.. След 18тия месец се допитахме до гинеколожка(с успехи при хора които искат да забременеят) и след изследвания и контрол ми намериха, че имам поликистозни яйчници, добре след това при ендокринолог - продследваха няколко теста тсх стойности гуша и тн всичко ок, ендокринолога ме израти на кръвни изследвания за инсулинова резистентност- резултатите

Ии имала съм инсулинова резистентност.. изписа ми Метфокон 1000мг, 3 пъти на ден и каза че резултатите не са добре.. аз съм на 22 години 1.52 56 килограма и ми каза, че щяла съм да отслабна, аз без това съм си много слаба или поне изглеждам мъничка къде още да отслабна? А отделно този метфокон ме съсипва - коремни болки, световъртеж, не се чувствам добре след като го пия.. някой имал ли е ефект от този препарат?

# 521
Метформин като метформин, ама... ей така от раз ли го започна с 3 по 1000 на ден? Това звучи брутално просто, бивало да ти направи схема да го въведеш постепенно, че белким мине по-леко. Опитай се да го обсъдиш с лекаря че то така не е работа, най-много накрая да ти писне и да захвърлиш лекарството. Хич не са редки тези странични ефекти, много хора се оплакват от тях, затова и обикновено се въвежда с постепенно увеличаване, а не направо с пълна доза.
ПКЯ често са свързани с ИР или направо се дължат на нея. Метформин предписват и за подобряване на качеството на яйцеклетките, иначе ИР и само с хранителен режим може в доста от случаите.
Чети в началото на темата, сигурно и добавки ще ти трябват да попълваш липси.

# 522
Метформин като метформин, ама... ей така от раз ли го започна с 3 по 1000 на ден? Това звучи брутално просто, бивало да ти направи схема да го въведеш постепенно, че белким мине по-леко. Опитай се да го обсъдиш с лекаря че то така не е работа, най-много накрая да ти писне и да захвърлиш лекарството. Хич не са редки тези странични ефекти, много хора се оплакват от тях, затова и обикновено се въвежда с постепенно увеличаване, а не направо с пълна доза.
ПКЯ често са свързани с ИР или направо се дължат на нея. Метформин предписват и за подобряване на качеството на яйцеклетките, иначе ИР и само с хранителен режим може в доста от случаите.
Чети в началото на темата, сигурно и добавки ще ти трябват да попълваш липси.

Благодаря за отговора!
Гинеколожката ми каза да пия и ,,InoFolic Combi'' забравила съм да споделя. А нещо друго дето да препоръчате като витамини?
Витамин Д си пия зимата, и масло от черен дроб на треска..

# 523
Аз мога само правилна храна да ти препоръчам.
Не съм чувала за добавки да лекуват ир.

# 524
Е какво да ти препоръчаме ние като витамини? Препоръчах ти да четеш, в началото на темата има много насоки. Няма как аз да знам или друг от нас тук на теб лично какво ти липсва че да го вземаш. Магнезий е доста вероятно да трябва, ама и това е предположение просто, повечето имаме нужда.
Добавки не лекуват, разбира се.  Липсите обаче поболяват човек, та е хубаво което може да се попълва по един или друг начин. Където може с храна, където не може - с добавки.

Общи условия

Активация на акаунт